Madiwodovrijdagshow goed de eerste week door

De Madiwodovrijdagshow is redelijk tot goed de eerste week doorgekomen. De show opende vrijdag met 707 duizend kijkers, zakte woensdag in tot 400 duizend kijkers, krabbelde donderdag op tot 443 duizend kijkers om uiteindelijk met 328 duizend kijkers af te sluiten. Weliswaar is dat onder de doelstelling van Paul de Leeuw zelf – die hoopte op 500 duizend kijkers om uiteindelijk uit te bouwen tot 800 duizend tot 1 miljoen kijkers – maar voor een eerste week vind ik deze scores echt niet slecht.

Want bedenk even onder welke omstandigheden de Madiwodovrijdagshow deze week heeft moeten opereren. Ten eerste stond de BNN/Vara-show in TV Lab met louter nieuwe programma’s, die vaak niet al te best scoorden. Een lastige lead-in dus.

Maar misschien nog wel storender: de CDA-crisis heeft bijna heel de week geconcurreerd in de vorm van Nova. Nu zul je altijd concurrerende programma’s blijven houden, maar het kwam deze eerste week natuurlijk wel lastig uit.

Het belangrijkste is dat Paul, Filemon en Erben na deze eerste week hun draai te lijken vinden. De aflevering van donderdag was bijvoorbeeld al veel beter dan die van maandag. En als ik sommige tweets van kijkers las, begonnen ze het programma ook beter te snappen en te waarderen naarmate de week vorderde.

Voor een eerste week dus lang niet slecht. Nu gaan bouwen en dan zou het wel eens goed kunnen gaan komen met de Madiwodovrijdagshow.

Zie ook:
- Madiwodovrijdagshow goed uit de startblokken
- Veel valkuilen voor Madiwodovrijdagshow; hoop op succes
- Roek Lips: TV Lab 2010 meer eigen product en social media
- NPO-baas Gerard Timmer blikt vooruit op seizoen 2010/11
- Van der Togt met Rad van Fortuin in MaDiWoDoVrijdagShow
- Paul de Leeuw wijkt straks voor Champions League voetbal
- Erben Wennemars naar BNN; show met Paul en Filemon

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Madiwodovrijdagshow goed de eerste week door

  1. Mark

    Vind het echt een leuke show. Maandag was chaos, maar het werd steeds beter. Gisteren hadden ze natuurlijk helemaal veel concurrentie. HGT en voetbal. Heb zelf HGT gekeken en MaDiWoDo opgenomen.

      /   Reply  / 
    1. Casper

      waarom zou je een tv programma opnemen?
      Er bestaat ook zoiets als uitzendinggemist

        /   Reply  / 
      1. Mark

        Omdat ik het lekkerder vind om TV programma’s op TV te kijken? Omdat ik het nu meteen na HGT kon kijken en niet hoefde te wachten totdat het online staat? Daarom.

          /   Reply  / 
    2. Robin

      Ben het met Mark eens.. erg leuke show van Paul. Azijnpissers houd je toch altijd..

        /   Reply  / 
  2. Ferry Mulder

    Als dit een show zou zijn geweest op één van de commerciëlen, waarbij dezelfde ambities gecommuniceerd waren, zou het programma nu al als mislukt zijn betiteld. Het is echter PO en Paul de Leeuw, en dan moeten externe redenen worden gezocht waarom het slecht scoort, ipv toe te geven dat het gewoon een slecht programma is. Er ontbreekt ‘n duidelijke lijn, PdL bereidt zich overduidelijk niet voor, de rol van Erben en Filemon is onduidelijk, de show verloopt chaotisch en zo kan ik nog wel even doorgaan. Advies: pas format aan of stop deze afgang.

      /   Reply  / 
    1. Mark

      Of stop met kijken. Niet iedereen deelt jouw mening.

        /   Reply  / 
    2. Remco

      Heb je het programma zelf tot nu toe iedere dag gezien?

        /   Reply  / 
  3. Anonymous

    Wel opvallend!
    Kijken er gedurende de hele week max. 24.000 kijkers naar de herhaling van MaDiWoDoVrijdagshow..
    Gisteren 127.000! Blijkt dus toch wel dat mensen het programma graag willen zien.

      /   Reply  / 
    1. rtd

      misschien toch t tijdstip dan?

        /   Reply  / 
      1. Robin

        misschien moet je de show om 21:30 zetten ofso

          /   Reply  / 
  4. Anonymous

    Eigenlijk dus 455.000 kijkers..

      /   Reply  / 
    1. Joel

      +internet kijkers

        /   Reply  / 
  5. D.

    leuke show! heb 1 stukje gezien is alleen wel iets wat ik steeds vergeet.

      /   Reply  / 
  6. Tim20

    Ben ik de enige die zich doodergert aan al die niet-onderbouwde meningen van Erben Wennemars?! WAT DOET DIE MAN DAAR? Laat hem lekker schaatsen ofzo :S

      /   Reply  / 
    1. Robin

      Wennemans kunnen ze beter weg laten inderdaad #madiwodo

        /   Reply  / 
  7. Frank

    Ik word een beetje gek van die opdringerige politieke standpunten van Paul de Leeuw. Net doen alsof alleen zijn mening de goede is. Gister ook weer doe. Alsof NL voor een ramp behoed is.

    Hij heeft dan wel en PVV-er aan het woord gelaten, maar kan het dan toch niet laten om even een niet onderbouwde snauw te geven.

      /   Reply  / 
  8. Jeroen

    Ik heb de hele week gekeken naar het nieuwe programma madiwodovrijdagshow. Hoewel ik vindt dat het een ‘paul de leeuw’ show is, en dat hij te vaak, te veel aan het woord is, vindt ik het een leuk programma. Paul is scherp als altijd, en de komst van Erben als mede presentator vindt ik onverwachts toch een leuke keuze. Vergeet niet dat het programma geen nieuwe NOVA is.

    Kortom, voor mij mag het programma de komende tijd zijn veren nog even spreiden en op zoek gaan naar de juiste invulling en kijkers..

      /   Reply  / 
    1. jolanda

      Helemaal mee eens, maar een vraagteken elke dag? ma.wo.vr.
      houdt je toch scherper om te gaan kijken.

        /   Reply  / 
  9. Dom Blondje

    Ik neem altijd op maandag ook de rest van de week gelijk op, zo kan ik kijken waneer ik wil. En daarbij blijft mijn videorecorder de andere dagen vrij voor andere programma’s die ik dan wil opnemen.

      /   Reply  / 
  10. Samantha

    ik vind deze show echt een van de betere op dit moment op de TV .. met TVlab enzo jhaa dan is het logies dat het minder word gekeken .. maare het is wel een vernieuwend Programma al vind ik het tijdstip niet zo fijn .. ze kunnen het beter om 21.00 of 21.30 zetten denk dat dat voor veel mensen ook betere uitkomt

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>