Zembla met Henk en Ingrid in Spijk + De Nacht van Zembla

Henk en Ingrid blijven makers van documentaires en actualiteitenrubrieken fascineren. Wie is toch die PVV-stemmer? Zembla dook in het onderwerp en vanavond is het resultaat te zien. De Zembla-aflevering luidt meteen De Nacht van Zembla in, waarin het 15-jarig jubileum wordt gevierd met de elf beste Zembla-documentaires.

De Vara meldt: “Anderhalf miljoen mensen stemden bij de laatste verkiezingen op de PVV. Wilders gebruikt deze achterban als ondersteuning voor zijn antimoslim retoriek, maar is dat inderdaad de reden dat mensen op het platteland op hem gestemd hebben? In Spijk, een klein Gelders dorp tegen de Duitse grens, onderzocht Zembla waarom mensen voor de PVV kiezen terwijl er nauwelijks allochtonen wonen. “Alles is ter ziele, hier hebben we niks. Wilders moet ook maar eens een kans krijgen”, zegt een van de Spijkenaren in de aflevering Henk en Ingrid in Spijk.

Vroeger stemden mensen in Spijk vooral CDA of PvdA, maar: ‘Wat hebben die voor ons gedaan?’. ‘De gemeente doet niets’, is de veelgehoorde kritiek. Een wethouder van het CDA geeft dat toe in Zembla: “Ik kan de mensen in Spijk niet beloven meer verlichting of een winkel te gaan realiseren, daar moeten we gewoon realistisch in zijn.”

Aansluitend is dus De Nacht van Zembla te zien, met onder andere documentaires over comazuipen, de Hell’s Angels, het geheim van de Aldi, Louis van Gaal, de heilige Ayaan en Vieze Ziekenhuizen.

Zembla: Henk en Ingrid in Spijk, 22.35 uur, Vara (NL2)
Nacht van Zembla, 23.15-6.40 uur, Vara (NL2)

Zie ook:
- Zembla duikt in De ADHD-hype
- Zembla over foute scheepsolie in De Smerigste Olieroute
- Zembla zegt vanavond medium Char te ontmaskeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>