Zembla zegt vanavond medium Char te ontmaskeren

Char Margolis is een charlatan. Althans, dat moet vanavond blijken in Zembla van de Vara. Het documentaire-programma onderzocht de handelswijze van het medium (te zien bij RTL) en komt tot de conclusie dat Char louter trucs gebruikt bij haar readings. Nu hoor ik dergelijke beweringen al jaren, maar Zembla zegt het te kunnen onderbouwen.

Wat vanavond duidelijk moet worden, is dat Char doet aan zogeheten cold reading. Door middel van vragen te stellen en scherp te letten op de reacties, kan Char heel treffende dingen zeggen over personen en de mensen die zij kennen of kenden. Daar komt weliswaar een kleine gok-factor bij kijken, maar zo lang Char een paar treffende dingen zegt, zal de ander denken dat Char toch heel wat wist.

Zelf denk ik dan altijd: als iemand al zo lang meedraait en het is nooit tot keihard bewijs gekomen, dan zal zo'n medium toch wel iets kunnen. Maargoed, ik dacht ook dat Uri Geller echt de gave van mentalisme bezat, en daarvan is inmiddels wel aangetoond dat veel van zijn acts ook uitsluitend uit trucage bestaan. Het zou wel een grof schandaal zijn als Char inderdaad geen contact heeft met gene zijde. Wie weet kan Zembla me daar van overtuigen.

Zembla, 21.45 uur, Vara (Nederland 2)

Zie ook:
- Char: bye bye Chazia, welkom Sylvana
- Char op RTL 4: Hoe lang nog?
- Column Bert Brussen: Tafels bewegen niet uit zichzelf

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Zembla zegt vanavond medium Char te ontmaskeren

  1. el-g

    zembla is toch van de VARA?

      /   Reply  / 
  2. riki

    Zembla is van de Vara én NPS.
    Ben ook benieuwd of ze een beetje met goede argumenten komen (voor en tegen). In het stukje uit DWDD was ik nog niet echt onder de indruk.

      /   Reply  / 
  3. Lin

    Ik geloof persoonlijk wel dat mensen over bepaalde paranormale gaven kunnen beschikken, maar ik denk evengoed dat als ze daarover beschikken, ze die niet zo grof te gelde maken als Char. Ik ga in ieder geval kijken.

      /   Reply  / 
  4. hans

    Zembla van de KRO? Dacht het niet. Is van de VARA en NPS!

      /   Reply  / 
  5. lotte

    ik geloof ik char…

      /   Reply  / 
  6. Johan

    Ben na deze uitzending van Zembla niet echt overtuigd geraakt dat ze “niets” kan en het bedrog is wat ze doet… Enigszins teleurstellend die uitzending…

      /   Reply  / 
  7. Monique

    me dunkt dat een ontmaskering van zembla niet nodig was. het is toch duidelijk dat die chaar de boel in de maling neemt? is it an “r”, is there an “n” in it? is there an “o”? is it ronny? ronny wants to know that he is watching over you. ongelovelijk dat ze dit anno 2008 nog aan mensen verkopen kan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>