Student zonder geld wint Kijkerspitch TVLab

Het TVLab is pas in augustus weer te zien op Nederland 3, maar de eerste pilot is al bekend. De 19-jarige Ruud ten Wolde is de winnaar van de kijkerspitch van BNN, zo bleek in de Coen & Sander Show. In het zelfbedachte format Studenten zonder geld worden, hoe verrassend, studenten geportretteerd die door bijzondere bijbaantjes aan hun geld komen. 

BNN organiseerde net als vorig jaar kijkerspitch voor TVLab. Toen was het The Truman Show dat door de kijkers werd gekozen: een programma waarin twee teams de opdracht kregen om in het leven van een social-media-fanaat te duiken. Dit jaar konden kijkers tot april hun eigen programma-idee insturen, in de hoop dat BNN er een pilot-aflevering van zou maken. Vijf formats werden geselecteerd door een vakkundige jury (zoals daar is Ruben Nicolai). Met 44% van de stemmen heeft Studenten zonder geld overtuigend gewonnen. In de promo zijn al bizarre bijbaantjes van studenten te bewonderen, zoals het testen van medicijnen en het spelen van SM-meesteres. Ruud ten Wolde mag nu langskomen bij BNN om verder te brainstormen over zijn programma.

Andere genomineerde programma-ideeën waren Ik ben de leukste, waarin de ‘grappige oom uit de familie’ eens de kans kreeg zijn humor op het podium te bewijzen, en Nicknames, waarbij wordt gekeken naar de wereld achter de profielen op internet. Met name Ik ben de leukste klinkt als een origineel format, mits goed uitgewerkt. Wie weet gaat een andere omroep er nog mee aan de haal!

Het TVLab is in de week van 13 tot en met 17 augustus te zien op Nederland 3. Studenten zonder geld debuteert op woensdag 15 augustus om 22.30 uur.

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Student zonder geld wint Kijkerspitch TVLab

  1. Jelle

    Ik had gehoopt op Nicknames, leek me ook wel een interessant programma. Maar deze promo zag er ook veelbelovend uit :P

      /   Reply  / 
  2. Bob

    “In het zelfbedachte format Studenten zonder geld worden, hoe verrassend, studenten geportretteerd die door bijzondere bijbaantjes aan hun geld komen.”

    Dit is geen format. Het is een serie portretten.

      /   Reply  / 
  3. Erik

    Zo blijkt maar weer, formats ontwikkelen is echt een vak.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: BNN lost de crisis op | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>