Vuurdoop rauwe politieserie Smeris bij BNN

smeris jeroen dennisNederland is vanavond alweer een nieuwe misdaadserie rijker. BNN zet Smeris in de markt, met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in de hoofdrollen. Verwacht geen komische taferelen, de twee omschrijven Smeris zelf als een rauwe politieserie. Maar Smeris kan het nog wel eens heel lastig krijgen op de maandagavond van Nederland 3.

Aanvankelijk zou Smeris al eerder deze maand op zondag uitgezonden worden. Nederland 3 is uiteindelijk naar de maandag uitgeweken, waar Smeris het nu niet alleen moet opnemen tegen de crime-avond van RTL 4 maar ook tegen de succesvolle SBS-serie Celblok H. Ik geef het Dennis en Jeroen te doen.

BNN meldt over Smeris: Theo Kamp (Jeroen van Koningsbrugge) is de beste, maar ook meest onstuimige rechercheur moordzaken van Tilburg. Als hij voor de zoveelste keer buiten zijn boekje gaat in het onderzoek naar topcrimineel Freddy van Nuenen, wordt hij van de zaak gehaald en voor straf gedegradeerd naar het hennepteam. Hier mag hij zich voorlopig even rustig houden onder toezicht van zijn nieuwe partner Willem Niessen (Dennis van de Ven), de meest correcte rechercheur van het Korps.

Smeris speelt zich af in Tilburg. “We wilden niet weer een politieserie in een grote stad, in Rotterdam ofzo”, licht Dennis dat toe in Vara Gids. Jeroen: “We hebben nog aan Den Bosch gedacht, maar Tilburg heeft dat enorme gedoe met die hennepkwekerijen. Daar wordt veertig, vijftig miljoen aan hennep verdiend elkaar. Tilburg is de hennephoofdstad van Nederland.”

De komiek vertelt verder over Tilburg: “Je hebt een heel modern centrum, en best wel rauwe buitenwijken. Daar maken we allemaal gebruik van. Er zijn waanzinnige shots gemaakt op West Point – dat is het hoogste gebouw van Tilburg – vanwaar je het langzaam dag ziet worden, en nacht.”

Jeroen en Dennis hopen met Smeris een soort Nederlandse Tatort af te leveren. Ze hebben genoeg inspiratie voor een tweede seizoen. Maar dan moet Smeris het dus wel gaan doen op de maandagavond van Nederland 3 – terwijl BNN een beroerde geschiedenis heeft met Nederlands drama, StartUp als meest recente voorbeeld.

Bekijk de trailer:

Smeris, 20.25 uur, BNN (NL3)

Zie ook:
- Tilburg decor voor komische BNN-serie Smeris
- Neonletters-duo wordt Smerissen in nieuwe BNN-serie

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Vuurdoop rauwe politieserie Smeris bij BNN

  1. fakitol

    Jeroen en Dennis in Smeris. Ik denk niet dat ik het droog hou..

      /   Reply  / 
  2. Willeke

    He shit! Dacht dat het om 21.30 kwam..
    Sorry maar ik kijk toch ff Celblok H! Kijk Smeris wel een andere keer terug..

      /   Reply  / 
  3. Pedro

    “Lelijke jurk”, beetje flauwe serie. Het buitenbeentje corpuleert alle “mooie” vrouwen. Oud vrouwtje gaat hem helpen bij het schouwen van een huis met “zonnebanken”. Winkeldievegge die dochter blijkt te zijn. Straf is 3 maanden kleedgeld. “Grappige” moppen en zogenaamde persiflages. Amateur toneel is beter.

      /   Reply  / 
  4. Leo

    Zit lekker veel vaart in! Leuk die twee in een andere rol.Wat het vervolg biedt zie ik wel, maar de eerste kennismaking is me bevallen.
    Goeie muziek. Regie vind ik ook erg goed. Volgende week kijk ik weer.

      /   Reply  / 
  5. roland

    Wat een flauw verhaal. Nietsnut is de held, alle vrouwen vallen in zwijm. De rest van de politie en OM wordt als stelletje losers afgeschilderd. Zogenaamd “grappig”. BNN heeft met Van God los een geweldige serie neergezet met goed acteerwerk. Oordeel:
    Van god los: een 10
    Smeris: een 1

      /   Reply  / 
  6. [email protected]

    De 1ste aflevering van SMERIS was niet, wat ik er van verwachte. Ik vond het een beetje onrealistisch.
    Ik vond Dennis van de Ven een beetje een watje en vooral toen de auto waar Loes inzat ineens keerde na de achtervolging en toen vooruitreed en ineens op zijn dak lag Je hoorde Loes kreunen en op de achtergrond sirenes, maar het karakter, wat Dennis speelde leek zich wel af te vragen, wat moet ik nu doen. En als je om assistentie vraagt, dan moet je collega’s op de hoogte houden waar je rijd, nou dat werd ook niet gedaan. Geef me dan maar Flikken, Flikken Maastricht of een andere politieserie

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>