KRO aast weer op late night Nederland 1

pauw wittemanNu Pauw & Witteman stopt, ziet de KRO wederom zijn kans schoon een actueel tijdslot op Nederland 1 te bemachtigen. “Het vertrek van Paul Witteman komt niet geheel als een verrassing en we zijn daarom al in overleg met de NPO. Wij willen absoluut een rol spelen in de invulling van het latenightslot”, aldus KRO-directeur Taco Rijssemus.

De omroep heeft vorig jaar Eva Jinek aangetrokken, waarmee de ambities voor een actualiteitenrubriek kracht zijn bij gezet. De omroep hekelt de dominante positie van de Vara, dat met Pauw & Witteman en DWDD bijna een monopoliepositie heeft. Jinek is nu nog één van de gezichten van Eén op Eén en ze heeft haar eigen zondagmiddagtalkshow.

De Vara heeft vanmorgen aangekondigd dat Jeroen Pauw solo verder gaat met een latenightshow. Dit gaat in elk geval tot januari door, omdat de programmaschema’s al tot einde 2014 vastliggen. Vanaf januari 2015 kunnen alle omroepen hun plannen weer pitchen.

“Wij zijn een heel serieuze kandidaat”, stelt Rijssemus bij De Volkskrant. “We hebben niet de ambitie om een Pauw & Witteman 2 te maken. Een Pauw & Jinek is dus niet heel aannemelijk.”

Overigens heeft Humberto Tan aan het AD laten weten volslagen verrast te zijn door het vertrek van Paul Witteman. De RTL-anchor zegt niet beter te weten dan dat Pauw & Witteman na de zomer door zou gaan. Hij heeft veel respect voor het Vara-programma. “Pauw & Witteman heeft het acht jaar lang waanzinnig goed gedaan.”

Zie ook:
- Scheiding: Jeroen Pauw verder zonder Paul Witteman
- KRO’s troef voor dagelijkse talkshow: Eva Jinek
DWDD op NL1: Omroepen vrezen te dominant Vara
- KRO en NCRV azen op tijdslot Pauw & Witteman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>