KRO’s troef voor dagelijkse talkshow: Eva Jinek

Hilversums hoop in bange dagen: Eva Jinek. Als er ergens ook maar munitie nodig is voor de programmering bij de publieke omroep, wordt zij naar voren geschoven. Eva werd door velen getipt als opvolger van Sacha de Boer bij het Acht Uur Journaal en de naam van Eva werd ook genoemd voor de zaterdagavond, waar Paul de Leeuw straks een gat achterlaat. Eva Jinek is dus hartstikke hot. En de nieuwe fusieomroep KRO-NCRV heeft haar blijkbaar het beste bod gedaan, want Eva is de nieuwste aanwinst.

Eva gaat op 1 juli aan de slag, meldt de KRO. Ze krijgt een wekelijkse talkshow toebedeeld. De omroep wil haar verder aanwenden voor een dagelijks praatprogramma. De KRO aast al langer op zo’n tijdslot, de omroep heeft meer dan eens laten weten het onbegrijpelijk te vinden dat de Vara nu dergelijke zendtijd zo goed als alleen vult.

“De plannen van de KRO-NCRV spreken zeer tot de verbeelding. Naast een wekelijks programma heeft de KRO-NCRV ook de ambitie om een dagelijkse talkshow te maken en dat perspectief past goed bij mijn persoonlijke ambities”, laat Eva weten. KRO-directeur Taco Rijssemus vult aan: “Het is bekend dat wij een actieve bijdrage willen leveren aan de opinieprogrammering van de NPO, ook in de toekomstige samenwerking met de NCRV. Met het aantrekken van Eva zetten we die ambitie extra kracht bij.”

Toch lijkt dat niet heel eenvoudig. Dagelijkse actualiteitenprogramma’s zijn duur en met de omroepbezuinigingen komt er niet meer geld voor beschikbaar. Tegelijkertijd zijn er succesvolle titels als Pauw & Witteman, Nieuwsuur en De Wereld Draait Door, titels die stuk voor stuk nog niet eindig zijn.

Toch, mocht De Wereld Draait Door inderdaad naar Nederland 1 verhuizen per januari, dan zal Nederland 3 naarstig op zoek zijn naar een nieuw anker in de vroege of late avond. Eva Jinek spreekt ook veel jonge kijkers aan. Wie weet komen de ambities van Eva en KRO-NCRV dan op die zender uit?

Eva Jinek verlaat tegelijkertijd wel WNL, de nog jonge omroep die vermoedelijk aansluiting moet gaan zoeken bij één van de andere fusieomroepen. Eva heeft heel veel vlieguren kunnen maken bij WNL na haar dienstverband bij de NOS, waardoor ze nu van grote waarde is voor haar nieuwe werkgever. Eva: “Met mijn overstap komt een einde aan een mooie tijd bij WNL. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die WNL me heeft geboden en het plezier dat we de afgelopen jaren hebben gehad.”

Zie ook:
- Eva Jinek bedankt NOS voor Acht Uur Journaal
- WNL geeft Eva Jinek programma op vrijdagavond NL3
- DWDD op NL1: Omroepen vrezen te dominant Vara
- KRO en NCRV azen op tijdslot Pauw & Witteman

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “KRO’s troef voor dagelijkse talkshow: Eva Jinek

  1. Ed

    De armoede van Hilversum, iedereen loopt elkaar na te praten over het “talent” Eva Jinek. Ik heb het alleen nog nooit kunnen ontdekken. Ze is een matige interviewer, heeft weinig journalistieke scherpte en is met Vrijdag voor Vrienden enorm door de mand gevallen. En qua kijcijfers stelt het allemaal ook weinig voor.

      /   Reply  / 
  2. Martini

    Ik snap dit ook niet, inderdaad. Beetje in die stoel voorover hangen wanneer je serieus probeert te luisteren, verder wat oppervlakkige vragen.

      /   Reply  / 
  3. Fleur

    En bovendien. Houdt zij zich wel aan de afgesproken opzegtermijn en overige procedures. Je tekent immers een overeenkomst voor 2 jaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>