Pauw wil gesprek van de dag aan zijn tafel

foto: VaraHet wordt weer spannend op het latenight-tijdslot. Vorig seizoen heeft Humberto Tan een flinke dreun uitgedeeld met RTL Late Night, NPO1 komt nu met zijn antwoord: Pauw. Het wordt beslist geen tweede Pauw & Witteman, verzekeren de betrokken partijen. “Mijn ambitie: het gesprek van de dag moet weer aan mijn tafel plaatsvinden”, aldus Jeroen.

Bij de najaarspresentatie van BNN-Vara onthult Jeroen het decor, wat hij zelf vergelijkt met een nachtclub. En het ziet er allemaal mooi uit; een ronde tafel in een verder ronde studio. Het publiek zit dus ook in een rondje, Jeroen en zijn gasten vormen het middelpunt.

Optimistisch lijkt het toverwoord bij de nieuwe talkshow. Niet heel gek, want Pauw & Witteman kregen nogal eens het verwijt te negatief te zijn. Toch is het lastig optimistisch te zijn terwijl het wereldnieuws onheilspellend of slecht is. “Ik hoop dat we een afwisseling kunnen vinden in het programma. Dat je het nieuws van de dag hebt, dat scherp brengt, maar dat er iets meer ontspanning en optimisme in zit”, vertelt de talkshowhost aan het AD.

Pauw zegt niet te veel naar de formule van RTL Late Night te kijken, net zoals kamp Humberto zegt van zijn eigen kracht uit te gaan. Toch vissen beide programma’s in dezelfde poel van gasten en overlappen ze elkaar een half uur. Reken maar dat de concullega’s elkaar in de gaten houden. Jeroen zegt in het AD: “Die hardere, scherpere nieuws-van-de-dag-interviews beheers ik wel. Het is op dat andere vlak, amusement, trends en sport – zoeken en uitproberen. Ik moet een modus vinden zodat het bij mij past en zorgen dat het aansluit op de andere delen van de uitzending. Het moet niet gekunsteld of onecht worden. Dat zou dodelijk zijn.”

Pauw, 23.00 uur, Vara (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>