Eerste Je Zal Het Maar Hebben met Tim Hofman op tv

tim hofman je zal het maar hebbenVanavond begint een nieuw seizoen van Je Zal Het Maar Hebben, het veertiende seizoen om precies te zijn. Toch wordt dat geen herhaling van zetten, want het BNN-programma heeft een nieuwe presentator. Tim Hofman neemt het stokje over van Valerio Zeno, vanavond is zijn eerste uitzending te zien op NPO3.

Tim is in zijn nopjes met deze klus. “‘Dit programma maken is één van de meest bijzondere dingen uit mijn korte loopbaan so far. Het gekke -en mooie- is dat we een programma maken over mensen waarvan je gelijk zou kunnen zeggen: wat kut voor je, die aandoening. En soms is dat ook zo, maar ik zweer je dat ik vaak vrolijker thuis kom dan dat ik naar de draaidag toe ga. En niet omdat ik standaard chagrijnig ben, maar komt door de levenslust van alle kandidaten. Ze staan vrijwel allemaal met twee benen vol in het leven. Ook als ze in een rolstoel zitten. Mooi is dat.”

In de eerste aflevering ontmoet Tim de 28-jarige Roel. Hij heeft de ziekte van Marfan. Daardoor is zijn bindweefsel minder flexibel en scheurt het heel gemakkelijk. Roel ziet bijna niets en heeft voortdurend gewrichtspijn. Om te ervaren hoe dat is krijgt Tim een skibril op die nauwelijks licht door laat en wordt hij in een harnas met stalen stekels gehesen die een pijnscheut veroorzaakt als hij een verkeerde beweging maakt. Geen probleem zolang hij zich gedeisd houdt, maar Tim is deze dag roadie van Roels band.

Ook gaat Tim op pad met de 18-jarige Barbera. Door de aangeboren spierziekte Arthrogryposis Multiplex Congenita kan ze alleen haar hoofd en met veel ondersteuning wat vingers bewegen. Ondanks haar ziekte fladdert Barbera door het Leidse studentenleven. Tim doet met haar mee, maar krijgt dezelfde behandeling als zij: hij wordt uit bed gehaald door de thuishulp, krijgt precies dezelfde rolstoel en gaat vervolgens met Barbera naar een gala. Omdat hij niet naar de wc mag heeft hij net als zij een luier aan. En dat blijkt toch wel het meeste impact op hem te hebben.

Je Zal Het Maar Hebben, 21.20 uur, BNN/Vara (NPO3)

Zie ook:
- Valerio neemt afscheid van Je Zal Het Maar Hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>