Arie Boomsma en Tim Hofman boegbeelden Pest-week NPO3

tim hofman arie boomsma pestPesten is een populair maatschappelijk thema voor veel programmamakers. Zo ook bij NPO3, waar nu zelfs een Week tegen Pesten in het leven is geroepen. Arie Boomsma en Tim Hofman zijn de boegbeelden, waarbij de subtitel #Wat Doe Jij? van toepassing is. Dat gebeurt met de programma’s Op School en een De Pest Test.

In Op School spreken Arie en Tim op scholen in Goes, Velp, Houten en Heemskerk met scholieren en docenten. Tim checkt de scholen met zijn veiligheidstest: hoe veilig is de school voor de leerlingen? Waar zijn de beste pestplekken en waar kun je iemand ongezien het beste een klap verkopen?

Elke dag wordt een gedramatiseerd maar waargebeurd pestverhaal uitgezonden, steeds verteld  vanuit een ander perspectief (het slachtoffer, de pester, meeloper en de docent). En elke bezochte school belooft tegen pesten te zijn door op de foto te gaan en de kijker uit te dagen met #watdoejij.

In de Pest Test op vrijdag kan iedereen live meespelen en checken welke rol je aanneemt in een pestpartij. Een uniek middel om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Niet alleen Arie, Tim en het publiek in de studio, maar ook Coosje Smid (The Voice), Giel van Stuk TV, vlogger Teskuh en rapper Kid de Blits doen de test.  Socioloog Mieke van Stigt (pestdeskundige) en wetenschapper Jeroen Pronk leggen uit wat hoe pesten het best te bestrijden is.

Tim Hofman: “Het gebeurt niet zo vaak, maar ik geloof dat ik tijdens het maken van dit programma weer eens geschrokken ben. Van hoe kids soms met elkaar omgaan: zo hard voor elkaar en dan vooral op Twitter, Instagram en Whatsapp. Het is er oorlog. Van naaktfoto’s en telefoonnummers van elkaar online zetten tot gif spuwen op hoog niveau. Naar.”

Op School, 19.50 uur, BNN/Vara (NPO3)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Arie Boomsma en Tim Hofman boegbeelden Pest-week NPO3

  1. Rolo

    Ik ga dit kijken en daarna voetbal inside en daarna derksen en …. en rtlnieuws laat daarna op de pc en slaaplekker

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>