Journalistieke reisserie De Pen en het Zwaard in première

fidan ekiz de pen en het zwaardZes weken lang is Fidan Ekiz te zien op de zondagavond van NPO2 met het programma De Pen en het Zwaard. De journalist is vooral bekend als tafeldame bij De Wereld Draait Door en de afgelopen tijd heeft ze gewerkt aan deze documentaireserie over journalisten, die strijden voor de waarheid in landen waar machthebbers hen tot zwijgen proberen te brengen. De eerste aflevering gaat bijna vanzelfsprekend over Turkije.

Fidan: “Journalisten in westerse landen doen hun werk in de regel zonder al te veel persoonlijke risico’s. In veel landen is het slechter met ze gesteld. Juist in landen waar persvrijheid niet is gewaarborgd, spelen journalisten een essentiële rol. Zij laten zien waar de overheid faalt, omdat ze onrecht, corruptie en machtsmisbruik onthullen. Daardoor maken ze machtige vijanden en moeten ze soms grote gevaren trotseren. In De Pen en het Zwaard krijgen we een heel bijzondere inkijk in de levens van deze moedige mensen.”

Verderop dit seizoen is Ekiz ook te vinden in Oeganda, Myanmar, Rusland en Hong Kong (China).

De Pen en het Zwaard, 20.15 uur, BNN/Vara (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>