‘Klem heeft lichtheid van sitcom en thriller-achtige van crime’

KLEM_promobeeld kopieVan de makers van thrillerseries Vuurzee en Overspel ziet vanavond een nieuwe spannende serie het levenslicht: Klem. De BNN/Vara-serie vertelt het verhaal over de keurige weduwnaar Hugo, gespeeld door Barry Atsma. Hij heeft een hoge baan bij de Belastingdienst en leeft een rustig leven met zijn twee dochters. Dit alles verandert wanneer zijn jongste dochter hartsvriendinnen blijkt te zijn met de dochter van de beruchte crimineel Marius (Jacob Derwig). Doordat de levens van de twee meisjes zo hecht met elkaar verbonden zijn, raken ook de levens van hun vaders steeds meer met elkaar verweven, met alle noodlottige gevolgen van dien.

“Het is een spannende serie”, vertelt Jacob in Metro. “De serie heet Klem omdat we in onze levens klem komen te zitten doordat onze dochters hartsvriendinnen zijn. We raken verweven in elkaars sores. Voor mijn personage is het ook lastig om na acht jaar weer thuis te zijn, maar hij probeert vooral op te lossen dat er geen geld is. Marius heeft besprekingen met grote criminelen en moet bedenken hoe hij die eventueel moet uitschakelen. Aan de andere kant heeft hij vraagstukken als: gaat mijn dochter mee op schoolkamp of niet. Klem heeft de lichtheid van de sitcom en het thrillerachtige van een crime. Leuk!”

Derwig is een wat iel mannetje van zichzelf, en dus heeft hij het nodige werk verricht voordat de opnames begonnen. “Ik heb mijn best gedaan om voor die crimineel een wat breder postuur te kweken. Ik ben veel naar de sportschool geweest en heb flink gegeten. Dat moest ik goed bijhouden, anders gaat het er net zo hard weer vanaf. Gelukkig vond ik het helemaal niet erg om te doen.”

Van Klem is nu één seizoen gemaakt en daar hoeft het niet bij te blijven. “Nee hoor. Overspel werd uiteindelijk ook een reeks van drie seizoenen. Of het zo is heeft vast met kijkcijfers te maken, maar qua verhaal kan het nog wel even door. En ik heb het naar mijn zin. Superfijn om met collega’s als Barry Atsma en Georgina Verbaan te spelen.”

Bekijk de trailer:

Klem, 20.30 uur, BNN/Vara (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>