Paul de Leeuw: Zelf verantwoordelijk voor falen NPO1-show

Het gaat niet best met de kijkcijfers van Wie Steelt Mijn Show?, de comeback van Paul de Leeuw op de primetime zaterdagavond van NPO1. De programmamaker vindt dat heel jammer, maar neemt nadrukkelijk zelf de verantwoordelijkheid. Afgelopen zaterdag trekt de show driekwart miljoen kijkers terwijl Wie Is de Mol? daarvoor boven de 2 miljoen uitkomt. “Ja natuurlijk is dat falen. Maar we zijn nog niet klaar!”

Paul is tot de ontdekking gekomen dat Wie Steelt Mijn Show? wellicht te moeilijk is. “Wij nodigen mensen uit om bij ons de show te stelen, mensen van wie we hebben gelezen op social media dat ze iets kunnen”, legt hij uit bij Radio 538. Maar dat wil niet zeggen dat ze dit ook op een groot podium kunnen. “Je bent afhankelijk van je gasten op het toneel. Of ze het leuk vinden, of ze wel leuk zijn en of ze meedoen.”

Toch legt hij niet ‘de schuld’ bij zijn gasten. “De grootste oorzaak van het uitblijvende succes ben ik zelf. Omdat ik zelf iets verzin wat blijkbaar niet werkt voor een groot publiek.”

De Leeuw blijft positief gestemd. “We hebben gisteren weer twee afleveringen opgenomen en gemonteerd. Ik vind ze ontzettend leuk geworden. (…) Het is jammer dat mensen zijn afgehaakt, al snap ik dat wel, maar het is echt leuker geworden.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>