Thuisblijven van Lowlands en toch dat festivalgevoel beleven

Om het echte festivalgevoel te beleven, kun je het best daadwerkelijk naar een dergelijk evenement gaan. Vandaag barst in Biddinghuizen het Lowlands festival weer los, waar gedurende drie dagen verdeeld over zes podia meer dan honderd bands optreden.

Franz FerdinandDe VPRO probeert het thuisblijvend publiek al jaren toch wat van de stemming mee te geven en dat lukt steeds beter. Dit jaar is Brecht van Hulten (ex-Jeugdjournaal) in de strijd gegooid om het geheel aan elkaar te praten, samen met Paula van der Elsen. Naast optredens zijn er interviews en sfeerreportages.

Nieuw dit jaar is dat de festivalbezoeker een mobiele telefoon met multimediale snufjes meekrijgt om zelf een verslag te maken. Deze zullen worden getoond in de webcast van VPRO’s 3VOOR12 en – wanneer ze echt goed zijn – ook in de tv-uitzending.

Wie er optreedt? Bijvoorbeeld Franz Ferdinand, Marilyn Manson, Maxïmo Park, The Arcade Fire, Voicst, The Pixies en The Foo Fighters.

Lowlands 2005, vrijdag om 23.45 uur, zaterdag om 0.05 uur en zondag om 15.00 en 19.00 uur op Nederland 3.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Thuisblijven van Lowlands en toch dat festivalgevoel beleven

  1. Arco

    En iedereen is het wel met me eens dat ze, Brecht, het geweldig doet. Of niet? Vol enthousiasme en altijd die stralende glimlach…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>