De glazen bol van de VPRO

De Toekomst
Elke dag bereiken ons berichten over de toekomst. Soms gunstige dingen, meestal verontrustende zaken. Het gat in de ozonlaag, de stijgende zeespiegel, de zich steeds verder ontwikkelende geneeskunde of het feit dat de mens steeds langer en ouder wordt. De VPRO heeft een aantal scenario’s uitgewerkt in de 21-delige reportageserie De Toekomst.
In het Nederland van nu zoekt De Toekomst naar het Nederland van
morgen. Wat zijn de bedreigingen en wat zijn de uitdagingen? Daarbij
komen alle scenario’s voorbij, van rooskleurig optimisme tot diepzwart
doemdenken. Want wie in een glazen bol kijkt, kijkt ook in de spiegel.

Het is niet de eerste keer dat een omroep een toekomstscenario probeert uit te beelden. Eerder deed BNN dat bijvoorbeeld al, door bekende Nederlanders anno 2015 te laten vertellen over een ramp die zich zogenaamd eerder voordeed. Daarin werden misschien realistische, maar ook sensatiebeluste onderwerpen aangesneden, zoals een aanval op Schiphol of het onderwaterlopen van bijna heel Nederland.

Het lijkt erop dat de VPRO niet alleen naar sensatie heeft gekeken, maar vooral naar realisme. Het resultaat is vanaf vanavond te zien.

De Toekomst, 19.45 uur, VPRO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>