Google for president! Of toch niet?

GoogleIk vind Google de beste uitvinding sinds het toilet. Wie de zoekmachine goed gebruikt, kan nagenoeg alles vinden wat hij wil. En het is een kwestie van tijd voordat echt alles traceerbaar is via Google. Wat wil een mens nog meer, zou je zeggen? VPRO’s Tegenlicht is bij voorbaat niet zo’n fan van Googles ambitie. "Is het bedrijf zich ook bewust van de gevaren, van de consequenties die
het heeft om als hoeder te fungeren van alle informatie in de wereld?", vraagt Tegenlicht zich af. Daarvoor ging het op zoek naar de voordelen en de gevaren van ‘s werelds machtigste zoekmachine. Ik verwacht een heel interessante documentaire, kijken dus!

Tegenlicht, 21.10 uur, VPRO.

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Google for president! Of toch niet?

  1. Simon

    Deze aflevering is al wel eens uitgezonden geloof ik… Ik heb het op uitzendinggemist.nl gezien. Maar Herman, hoe gebruik je volgens jou googles goed???

      /   Reply  / 
  2. Herman

    In principe gebruik je de zoekmachine goed als je resultaten krijgt, maar met een paar tags of zoekfuncties kun je veel gerichter zoeken. Veel bezoekers van deze blog komen via google binnen en ik kan dan zien welke zoektermen zijn gebruikt. En vaak had dat een stuk efficiënter. Nu wil ik niet beweren dat ik de Google-expert ben, want er zullen ongetwijfeld mensen zijn die de zoekmachine weer beter gebruiken dan ik. Maar een cursusje Google zou sommige mensen geen kwaad kunnen. Zo je vraag beantwoord, Simon?

      /   Reply  / 
  3. Ayalon

    @Simon: Deze aflevering is nog nooit uitgezonden, waarschijnlijk bedoel je Zembla.

    Wat je je kan afvragen is wat is google goed gebruiken, mensen die hun site goed inrichten, of mensen die goede zoekopdrachten doen die vervolgens goede resultaten geven.

    Heel veel mensen weten niet eens hoe je een goede zoekopdracht geeft in google.

      /   Reply  / 
  4. Henk

    Ik heb uit betrouwebare bron vernomen dat de Zembla-redacteuren die uitzending over Google de slechtste Zembla vonden die ze ooit hadden gemaakt.

      /   Reply  / 
  5. Chiel

    Die uitzending van Zembla moet ik nog online kijken… Waarom vonden ze ‘t de slechtste uitzending dan Henk?

      /   Reply  / 
  6. Funkyman

    Die uitzending werd bedolven onder vernietigende kritiek, bevatte onjuistheden, google werd neergezet als gevaar voor de privacy. Als je de uitzending hebt gezien, dan vindt je het ook het slechtste stuk tv dat ooit op de publieke omroep is vertoond.

      /   Reply  / 
  7. Simon

    Ohjah!!! Zembla was dat… Heb ik op internet gezien. Was Tegenlicht leuk/interresant dan??? Dan kijk ik dat ook een keer op internet…

      /   Reply  / 
  8. Chiel

    Zaterdag om 11.00uur is de herhaling.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>