Film op het Filmfestival

NFF

In Utrecht drentelen de filmbonzen, acteurs en filmliefhebbers al door elkaar heen. Daar barst vanavond het Nederlands Film Festival voor de 27ste keer los. Uiteraard doet de VPRO hier van verslag samen met de Volkskrant. En de kans bestaat dat ze dit jaar zelf worden gefilmd.
Want naar het schijnt maakt Edwin Brienen een film waarin de Nederlandse filmscene op de hak wordt genomen. De acteurs, onder wie Tom de Ket, Egbert Jan Weeber, Kiki Classen en mogelijk ook Katja Schuurman doen dit in absurdistische dialogen. Zo is Tom de Ket
(ook te zien in de reclame voor Kanis en Gunnik) voortdurend geobsedeerd door
Bekende Nederlanders en zou Katja Schuurman zichzelf spelen als actrice die
nooit van haar leven in een Brienen film wil spelen.

De film moet Vernederland gaan heten. Brienen zelf is op het Filmfestival te zien met de productie Last Performance. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de organisatie wilde de film wegens de schokkende inhoud eerst niet vertonen.

Of Cinema.NL, het samenwerkingsverband van de VPRO en Volkskrant, hier aandacht aan besteden? Check daarvoor vanavond het eerste verslag.

Cinema.NL: Nederlands Film Festival, 0.25 uur, VPRO (Nederland 3)

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Film op het Filmfestival

  1. getsy

    Vrij heftig, die brienen… op zijn myspace staan enkele bizarre trailers. Ook Last Performance… weet niet wat ik er van moet denken.

      /   Reply  / 
  2. Sander Kroos

    Die film is een schande! Onbegrijpelijk dat het filmfestival tijd vrij maakt voor dit politiek-dubieuze heerschap. Crypto-fascisme van de bovenste plank. What’s next Utrecht?

      /   Reply  / 
  3. jos

    hohoho cryptofascisme dat valt mee hij werkte voor de radio, hij is gewoon kunstenaar met kale kop ben je dan fascist??? En over WELKE film heb je het dan?? zeker die Last PErformance? Als die clown in de trailer op youtube (zoek maar op) fascisme is dan is Bassie HItler himslf

      /   Reply  / 
  4. Jaap

    Die Brienen lijkt een voorliefde te hebben voor gothic, industrial, wave, electro, etc. ‘In my book’ staat dat voor ongevaarlijk, edoch wat pretentieus romantisch intellectualistisch geflirt met de donkere kant, fascistoide kledij zie je daar ook wel ‘s.
    (veel mindnumbing slechte muziek ook, imho)
    Dat Tom de Ket meedoet, maakt het voor mij OK!

      /   Reply  / 
  5. jos

    exact jaap je hebt het goed ook ik denk dat je in de juiste hoek zit, maar tom de ket zit toch niet in Last Performance? Jij hebt het dan over de ‘filmfilm’ en die heet VERNEDERLAND

      /   Reply  / 
  6. Jaap

    @Jos: ik ken die film(s) verder niet, ik baseer me op wat ik hier lees. Maar ik ken de snedigheid van Van Houts & De Ket, dus dan zit het volgens mij wel ‘goed’, het kan nooit smakeloos bedoeld zijn.

      /   Reply  / 
  7. Sander Kroos

    Brienen flirt met fascisme en satanisme (hij is al jaren actief lid van de Satanskerk) en in mijn ogen is dat prima. Niet prima is dat een groot mediaspektakel als het Festival zich daar mee in laat. Dan kun je ook wel anti-moslim-films gaan vertonen en voor je het weet escaleert de hele boel in Nederland. Sorry hoor, but the times they are a changing.

      /   Reply  / 
  8. grau

    Flirten met FASCISME? Waar zie je DAT? Hoe weet jij dat hij lid is van de Satanskerk? Ik zie dat niet op zijn site. Een groot mediaspektakel zich inlaat… waarmee? het lijkt een losse flodder, een eigen aktie van Brienens egootje om het FF op te schudden. I don’t get it. Ik luisterde altijd met graagte naar zijn radioshows en heb geprobeerd zijn films te kijken. Dat die nu eenmaal een bunch of amateurism zijn, en eerder schokkend slecht dan zomaar schokkend, lijkt me logischer voor een weigering van het FF van Brienen. Maar als mens is er echt niets mis met hem, No Way.

      /   Reply  / 
  9. jenny

    wat een gelul allemaal, heeft de blogger in kwestie soms iets met die films van brienen te maken? Ik kom er verder niets over tegen…

      /   Reply  / 
  10. Herman

    ik heb Brienen nooit de hand geschud en ook nooit met hem geë-maild. Hoorde wel Evert Santegoeds er gisteren over babbelen in zijn tv-programma. de tijd zal uitwijzen in hoeverre dit verhaal klopt

      /   Reply  / 
  11. Sander Kroos

    Hoe naief. Kijk op z’n MySpace website onder favoriet books: The Satanic Bible. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt.

      /   Reply  / 
  12. Bram

    Last Performance is echt, echt, echt de allerslechste film die ik ik mijn hele leven heb gezien. Normalitair zou ik de moeite nemen om argumenten aan te dragen, maar dat is bij deze film echt niet nodig; het is van voor tot achter en onder tot boven poep. De enige voorstelling die ik me kan maken is dat het een grap van de regisseur was: “laten we mensen een hak zetten door ze zoiets als dit voor te schotelen”. Ik kan er alleen niet om lachen, het is zelfs een beetje om te huilen. Het is misschien wel satanistisch om mensen met zoiets te confronteren.

    “Schokkende beelden” volgens het festival!? Inderdaad, schokkend slecht. Dat het filmfestival zoiets toelaat, het is ongelooflijk.

    Bram

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>