Nieuwe afleveringen Ali G bij VPRO

Vrijwel elke dag is Ali G te zien op The Box. Dat kanaal kocht ooit een seizoen aan en blijft uitzendingen daarvan maar herhalen. De kans dat je als fan iets nieuws ziet, is zeer gering. Gelukkig komt de VPRO vanavond met nieuwe afleveringen van Ali G in da USA. Want laten we wel wezen: Sacha Baron Cohen is toch wel één van de grootste komieken van dit decennium?

Het verbaast me elke keer weer hoe hij hoogwaardigheidsbekleders voor de camera weet te krijgen. Zo onderhand zouden zij toch moeten weten dat een interview met Ali G om moeilijkheden vragen is? En waarom lopen er zo weinig weg?

Hetzelfde geldt voor alter ego Borat. Hoewel het een onhandige maar bovenal lieve man is, wordt je als gast telkens in verlegenheid gebracht. Overigens zal het een stuk moeilijker zijn geworden om als Borat ergens onbekend binnen te komen, gezien het succes van de bioscoopfilm.

Het andere karakter Bruno is weer heel anders. Deze is scherp in het ontlokken van tegenstrijdige uitspraken of dingen die iemand anders nooit zou zeggen.

Stuk voor stuk drie erg grappige figuren, ik kijk dan ook zeker uit naar dit nieuwe seizoen.

Ali G in da USAiii, 23.35 uur, VPRO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>