Mabelgate de serie: ‘Hoe smaakt Oranje sperma nou?’

Velen hebben er van gesmuld, de moeilijke verloving van Prins Friso en Mabel Wisse Smit. Telkens sijpelden er details uit over een vermeend fout verleden met topcrimineel Klaas Bruinsma. De officiële lezing is nog altijd dat er niets spraakmakends is gebeurd, maar kenners beweren heel andere dingen. De makers van De Prins en het Meisje denken niet ver van de waarheid te zitten. De miniserie begint vanavond.

In de serie volgen we Friso (Fedja van Huet) en Mabel (Halina Reijn) in de beruchte periode. Ze spreken met de minister-president (gespeeld door de broer van Wouter Bos) en vooral met elkaar. Is hun liefde bestand tegen zo'n grote druk?

Scriptschrijver Ger Beukekamp zegt met intieme vriendinnen van Mabel te hebben gesproken, waardoor hij veel details weet. Zo zouden de vriendinnen hebben gevraagd hoe Oranje sperma nu smaakt. "Vergis je niet in de mentaliteit van die meidengroep. Niet voor niets
wordt wel gesproken over de Mabel-generatie. Het zijn starfuckers die
alles doen om zo hoog mogelijk op de sociale ladder te klimmen.
Hoogstwaarschijnlijk zag Mabel in Friso iemand die haar een hogere
status kon bezorgen. Zoals op zijn beurt Friso wellicht ook Mabel heeft
gebruikt. Friso kon met de reputatieschade die Mabel hem toebracht mooi
onder zijn aanspraak op de troon uitkomen", aldus Beukekamp eerder in het AD.

De VPRO wil meer actueel drama maken rondom roemruchte zaken. Zo wordt ook het verhaal rondom Ayaan Hirsi Ali verfilmd. Het is nog afwachten of de kijker wel op dit soort drama zit te wachten. En ik vraag me af hoe de koninklijke familie deze serie ontvangt. Zitten ze allemaal aan de buis gekluisterd vanavond, of proberen ze het volledig te negeren?

De Prins en het Meisje, 20.15 uur, VPRO (Nederland 2)

Zie ook:
- Mabelgate wordt tv-serie

- VPRO maakt serie over Ayaan Hirsi Ali

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Mabelgate de serie: ‘Hoe smaakt Oranje sperma nou?’

 1. paula

  de serie was best oom aan te zien,jammer dat men op het einde zo zwaar de mist in ging met de scene waarin mabel de ketting uit de auto gooit. Op dat moment was het hartje winter, alle bomen kaal, en toen mabel even later uit de auto stapt die balkenende op haar afstuurt (in dezelfde scene als die van de ketting), is het ineens hartje zomer. Hier baal ik altijd van. Erg onzorgvuldig.

    /   Reply  / 
 2. heraux

  kijk dat noemen ze dus overgang..

  een cineastische.. overgang dus..

  daar is goed overnagedacht..
  zo lang.. tot die zomer dan..

    /   Reply  / 
 3. Joop

  Nou, de koninklijke familie zat niet in zijn geheel aan de buis. De koningin is met haar zoons, schoondochters en alle kleinkinderen lekker in het warme buenos aires, en wij zitten hier in de kou in Nederland.

    /   Reply  / 
 4. Kees

  En Joop, op onze kosten natuurlijk.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>