VPRO hekelt campagne voeren Televizier-ring

De Televizier-ring wordt volgende maand uitgereikt, zo zal niemand zijn ontgaan in medialand. De organisatie heeft besloten dat campagne voeren dit jaar officieel is toegestaan – een vrij nutteloze regel aangezien dit al jaren gebeurde – maar mediamakers lijken massaal mee te gaan in de gekte. Niet de VPRO, die via de Gids schande spreekt van alle stampij.

“Dit jaar zijn maar liefst vijf VPRO-programma’s genomineerd: Draadstaal, Holland Sport, In Europa, Over Vaders en Zonen en Andere Tijden (Sport). Wat daar dan weer niet werd bij verteld, was dat er honderd genomineerden zijn, zodat het nog best lastig om een niet-genomineerde programmatitel te verzinnen.”

Het statement in de gids vervolgt: “Zo’n nominatie zegt dus helemaal niets en is niets meer dan een slimme manier om zoveel mogelijk gratis publiciteit voor deze zoveelste onzinverkiezing te genereren. Buiten dat, de oproep getuigt ook van een enorme onderschatting van de kritische VPRO Gids-lezers. Alsof die op ons verzoek zouden gaan stemmen voor die suffe Televizier-ring. Niet dus, zij surfen met een grote boog om de Televizier-ring heen.”

Eigenlijk kan ik me wel in deze lichtzure woorden vinden. Ik vind het Gala van de Televizier-ring wel een grappig ding, maar alle heisa daaromheen… begin al een beetje Televizier-ring moe te worden.

Overigens binnenkort natuurlijk weer het getouwtrek om de nominaties. SBS Shownieuws was de afgelopen jaren het officiële nominatiekanaal, al weet RTL Boulevard jaar op jaar die nominaties al eerder te melden.

Zie ook:
- Lucille Werner wil Televizier-ring voor spelletjes
- Televizier-ring weer met Chantal, zelfpromotie toegestaan
- SBS Shownieuws weer mosterd na de Televizier-maaltijd

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “VPRO hekelt campagne voeren Televizier-ring

 1. Jeffrey

  Gewoon het concept beetje veranderen. Meer categorieën, minder genomineerde (alhoewel er meer categorieën komen, dus weer meer genomineerde) etc.

    /   Reply  / 
 2. Alexandra

  Grappig dat iedereen over nominaties spreekt, terwijl het nog helemaal geen nominaties zijn. Het is gewoon een longlist en mensen kunnen zelf nog op andere programma’s stemmen die niet in de lijst staan. Tuurlijk spreekt de VPRO-gids zo zuur over het paradepaardje van concurrent AVRO. Maar het is en blijft de belangrijkste tv-prijs van Nederland.

    /   Reply  / 
 3. Pingback: RTL, Vara en VPRO willen niet in TV Moment van 2009 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>