Paul de Leeuw pleit voor meer satire op tv

Als het aan Paul de Leeuw ligt, komt er veel meer satire bij de publieke omroepen. Hij zou graag zien dat de late vrijdagavond van Nederland 3 een vaste plek wordt voor satirische programmamakers. "Nu heb je Toren C en dat is ontzettend goed, maar dat stopt na acht afleveringen weer. Daar zou meteen iets achteraan moeten worden geprogrammeerd. Zodat mensen weten dat ze vrijdagavond rond een uur of tien satire krijgen."

De Leeuw heeft dat gisteren gezegd op de Mini-Input, een bijeenkomst voor programmamakers van de publieke omroepen. Hij lichtte een half uur durende Noorse film toe genaamd Scandinavian Beauty, vol bizarre plotwendingen, satirische maatschappijkritiek en veel actualiteit.

"We kunnen wel zeggen dat Jack Spijkerman een fout heeft gemaakt. Maar als je nu nog wel eens zijn satire voorbij ziet komen, dan blijft het actueel." De Leeuw heeft grote bewondering voor Toren C. "Dat zijn twee heel enthousiaste en productieve dames, maar ja, het zijn er maar twee. En waarom dan niet meteen 16 afleveringen bestellen in plaats van 8?" De programmamaker prijs Toren C vooral omdat het een lopend verhaal heeft. "Draadstaal is ook heel leuk, maar dat heeft geen lopend verhaal."

Toren C trekt wekelijks zo'n 400 duizend kijkers en dat is voor het tijdslot een goede score. Netcoördinator Roek Lips wil in elk geval doorgaan met het VPRO-programma. Onbekend is of hij plannen heeft om meer satire op de vrijdagavond van Nederland 3 gaat plaatsen.

Zie ook:
- Om te janken/lachen: absurdistisch Toren C
- Paul de Leeuw mag marktaandeel Nederland 3 opkrikken
- Paul de Leeuw over Eva TV: Tijd voor een omslag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>