Paul Witteman: Wilders hekelt Vara, niet Vara-presentatoren

Het was woensdagavond een opmerkelijk beeld: Paul Witteman die het grote slotdebat voert met alleen Geert Wilders. Geert Wilders, de lijsttrekker die de afgelopen maanden consequent weigerde aan te schuiven in Pauw & Witteman òf De Wereld Draait Door. Paul Witteman in De Wereld Draait Door: “Hij heeft geen hekel aan mij – ook niet aan jou Matthijs, mocht je dat geruststellen – maar een hekel aan de Vara en aan alle programma’s van de Vara.”

Witteman vervolgt: “Wilders denkt: ‘Als ik daar kom, dan gaan ze me onderuithalen.’ Ik zat daar woensdag namens de NOS en dan is er geen enkel probleem. Wilders zei: ‘Dat is lang geleden, hè?’ En ik zei: ‘Ja, dat klopt.’” Witteman stelt ook dat hij op 1 januari steevast een sms’je krijgt van Wilders met een nieuwjaarswens.

Het was de bedoeling dat de NOS woensdag het traditionele slotdebat zou voeren met de lijsttrekkers. Maar omdat de uitslag tot laat in de nacht onduidelijk was, werd dit afgeblazen. “Stiekem wisten we ‘s middags al dat het een close call zou worden en de uitslag er niet om 12 of 1 uur zou zijn. Ik begrijp wel dat Rutte en Cohen wilden weten wie het zou worden. Het is wel opmerkelijk om te zien hoe snel de anderen afhaakten. Cohen heeft met Femke en Pechtold gebeld en gezegd: ‘Dan moeten jullie ook niet naar het debat.’ Binnen tien minuten had iedereen afgebeld. Wilders belden we vervolgens zelf maar. Hij wilde wel komen.”

Het was de bedoeling om het slotdebat donderdagavond in te halen. Dat heeft de NOS zelf uiteindelijk afgeblazen. “Zodra ze er lucht van kregen dat Rutte zich liet waarnemen door Edith Schippers, stuurden ze allemaal de nummer 2. Voor ons was de ondergrens dat Cohen niet zou komen. Toen hebben we de boel afgeblazen.”

Zie ook:
- Slotdebat verkiezingen wèèr afgelast
- Verkiezingen: NOS trekt 3x zoveel kijkers dan RTL
- Frits Wester en Rick Nieman zien wel wat in late night show
- DWDD ziet af van prognose De Hond uitslag verkiezingen
- Uitslagenavond verkiezingen: Kijk je NOS of RTL?

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Paul Witteman: Wilders hekelt Vara, niet Vara-presentatoren

  1. M

    Verkiezingen zijn voorbij en ze willen gelijk al niet meer met hun hoofd op tv.
    Daarvoor kon je geen tv aanzetten of je zag er wel een voorbij schuiven zelfs in live4you het flinterdunne programma bij uitstek

      /   Reply  / 
  2. Chantal

    Nu heeft nu natuurlijk (vanuit zijn optiek) reden om een lange neus naar al die ‘verschrikkelijke, linkse mensen’te trekken. Gisteren zag ik hem zelfs die Jakhals van DWDD te woord staan: als de uitslag anders was geweest, had hij dat zeker niet gedaan.

      /   Reply  / 
  3. Danny

    Ik snao Wilders standpunt wel.

    In de tijd van Janmaat probeerde de Vara bewust alles rondom de Centrum Democraten zo weinig mogelijk aandacht te geven zodat Janmaat geen platvorm kreeg op televisie om zijn ideeën uit te dragen. Paul Witteman gaf toe dat de VARA dat bewust deed tijdens het programma “het zwarte schaap” waarbij de heer Janmaat destijds het zwarte schaap was.

    Uiteraard wil ik nu niet beweren dat Wilders te vergelijken is met de heer Janmaat destijds. Maar het geeft wel aan dat de VARA weldegelijk gekleurd was en is, en ik vind dat je juist objectief moet zijn als omroep wat betreft politieke voorkeuren betreft. Ook al ben je het 100% met iemand oneens, je behoort objectief te blijven. Helaas vind ik dat de VARA nog steeds een roodgekleurde omroep is en er veel marionetten van de PVDA daar programma’s presenteren. Op dat punt moet ik de heer Wilders gelijk geven.

      /   Reply  / 
  4. aallii

    aaahh gaat gw nu huilen dan omdat hij uitgesloten is met zijn partij door andere partijen

      /   Reply  / 
    1. Katja

      nou daar gaat snel verandering in komen hoor gerechtheid komt snel daar zijn de linkse partijen ook overeens ook femke halsema vint dat de heer wilders niet buiten gesloten mag worden en ook D66 is daar over eens .

        /   Reply  / 
    2. jan

      WILDERS HUILEN NEE HOOR JIJ GAAT HUILEN WILDERS WORDT DE GROTE WINNAAR GOD(JEZUS) ZAL HEM VERHOGEN HIJ IS NU AL BEZIG KIJK MAAR NAAR HET NIEUWS .

        /   Reply  / 
    3. ROEMER

      Neen hoor De heer Wilders gaat niet huilen maar nog meer overwinnen, hij heeft het niet bij het verkeerde eind, kijk maar naar :Spanje/Frankrijk/Denemarken/Engeland/Amerika /Rusland/Polen/Zuid amerika allen kotsen zulke figuren als jouw eruit!

      Bepaalde mensen in de regering weten maar al te goed dat Wilders gelijk heeft alleen willen ze zijn mening achter gesloten deuren zelf uitvoeren, kijk maar naar je eigen soort die van de pvda
      die wil zelf lokjoden inzetten zelfs hij weet wat jullie dagelijkse bezigheden zijn.
      Mag toch niet van Allah om andersmans land in te pikken.
      Nederland is geen Israel wij laten ons land niet afpakken!

        /   Reply  / 
  5. jan

    helemaal met je eens katja
    ze hebben allemaal zo’n grote hekel (haaaaaaaaat) aan de heer WILDERS . maar ja hij heeft nu wel de meeste zetels hij wordt de grote winnaar hoe meer ze hem gaan haten hoe meer anderen en onze lieve heer(JEZUS) hem zegenen met veel zetels veel macht en natuurlijk liefde en daar kan niemand wat aan veranderen gerechtigheid zal zegevieren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>