Nieuwe documentaires Louis Theroux op Nederland 3

Louis Theroux is al een tijdje een terugkerend gezicht op Nederland 3, de VPRO heeft weer een aantal nieuwe films van de documentairemaker klaar staan. Vanavond is de documentaire Louis Theroux: Medicated Kids te zien op Nederland 3.

In de documentaire Medicated Kids poogt hij erachter te komen waarom gedragsproblemen van Amerikaanse kinderen in toenemende mate worden toegeschreven aan psychiatrische afwijkingen als ADD, ADHD, OCD. En waarom zoveel kinderen het etiket manisch depressief wordt opgeplakt. Steeds meer kinderen krijgen om deze reden vaak op jonge leeftijd medicijnen voorgeschreven.

Theroux reist af naar Pittsburgh, Pennsylvania, waar hij drie gezinnen volgt met kinderen die behandeld worden in The Western Psychiatric Institute, een leidinggevend instituut op het gebied van behandeling van kinderen met psychiatrische problemen.

Voor volgende week staat Law and disorder in Lagos op de rol. In Lagos lijkt de samenleving buiten de wet te staan en zeer corrupt te zijn. Andere keren is alles weer zeer geordend en formeel. Theroux dompelt zich onder in deze diffuse wereld. Hij trekt op met de Area Boys, die patrouilleren in de straten van Lagos -waar ze geld aftroggelen van de chauffeurs en locale handelaren- en hij loopt mee met KAI ( Kick Against Indiscipline), een paramilitaire organisatie van de overheid, die regelmatig invallen doet in verschillende districten van de stad, illegale bouwsels plat walst en mensen arresteert wanneer de wet wordt overtreden.

Louis Theroux: Medicated Kids, 20.35 uur, VPRO (NL3)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe documentaires Louis Theroux op Nederland 3

  1. Chiel

    Hij is echt geweldig. Beetje jammer van de drukke zaterdag, dan is er al zoveel op tv..

      /   Reply  / 
  2. Marcelle

    Gemist! Waar kan ik de documentaire alsnog bekijken?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>