Drugs-dramaserie Hollands Hoop beleeft tv-premiere

hollands-hoop-groepsfoto-Op NPO2 begint vanavond een nieuwe Nederlandse dramaserie: Hollands Hoop. We volgen een forensisch psychiater met een disfunctioneel gezin, die op een kruispunt in zijn leven stat. Als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, verhuist hij met zijn vrouw en kinderen naar het Groningse platteland. Daar blijkt het boerenbedrijf een front voor een criminele organisatie en rolt Fokke langzaam in een carrière als drugshandelaar. Zijn kennis van het criminele brein gecombineerd met een afbrokkelende ethisch besef, brengt hem meer succes dan hij aan kan.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Paul Muller en Cynthia Abma.

De opnames waren op zijn zachtst gezegd uitdagend voor de producent. Want zo’n heel veld met wietplantjes mag je niet zomaar bouwen in Nederland. Dus is voor de wijde shots gebruik gemaakt van een ander plantje dat heel erg veel gelijkenis toont. Voor de close shots waren toch echt wat wietplantjes nodig, en meer dan de drie die je mag houden per persoon. Dus werden tien eigenaren van wietplantjes naar de set gehaald, zodat als de politie een inval deed, alle plantjes rechtmatig op de set waren.

Regisseur Dana Nechushtan: ”Het landschap van Groningen komt in Hollands Hoop in al zijn facetten prachtig tot zijn recht. En de serie is opgenomen in één van de oudste boerderijen van Groningen. De architectuur van de boerderij straalt iets bijzonders en mysterieus uit. Je kan je voorstellen dat daar dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen velen.”

Bekijk de trailer:

Hollands Hoop, 21.05 uur, VPRO (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>