Thomas Erdbrink volgt Winfried de Jong op bij Zomergasten

foto: Merlijn DoomernikDaags na het bekendmaken van het vertrek van Winfried de Jong bij Zomergasten presenteert de VPRO al zijn opvolger. Thomas Erdbrink neemt het stokje deze zomer over. Hij is bekend van de gelauwerde VPRO-serie Onze Man in Teheran. De omroep is lyrisch over de nieuwe presentator/interviewer.

Hoofdredacteur Karen de Bok laat weten: “Wij verheugen ons op de frisse benadering van de zomergasten in Nederland door Onze man in Teheran. Thomas is een journalist pur sang die met zijn open blik en kennis zeker voor boeiende avonden zal zorgen.”

Presenteren van Zomergasten is een erebaantje dat iedere interview op zijn cv wil hebben, toch zegt Erdbrink niet meteen ‘ja’, zo valt te vernemen op de site van het programma. “Ik ben gebeld door eindredacteur Jurgen van Uden op precies zo’n slechte lijn als deze. Ik was een beetje verbaasd en zat nog na te denken over wat ik daar van zou vinden, Zomergast zijn. Totdat ik begreep dat het ging om presentator worden van Zomergasten. Toen viel ik bijna van mijn stoel. Vervolgens heb ik er twee dagen over nagedacht. Het moet ook allemaal passen. Ik heb gewoon een baan met een vast aantal vakantiedagen bij The New York Times. En voor Zomergasten moet ik zeven weken vrij vragen.”

Door zijn werk als correspondent heeft Erdbrink de afgelopen jaren Zomergasten niet gezien, wel is hij bekend met de formule. “r is een programma over 25 jaar Zomergasten. Daarin zit ook de uitspraak van de toenmalige premier Balkenende. Die zei in de Tweede Kamer: “In Nederland is er altijd kritiek. Op de bondscoach van het Nederlands elftal, op de presentator van Zomergasten en op de minister-president.” Dat geeft de impact van het programma wel aan.”

Erdbrink heeft ook nog een primeurtje: er komt een tweede reeks van Onze Man in Teheran. Zomergasten is vanaf eind juli te zien.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>