Arjen Lubach toont Wegmisbruikers in Zomergasten

foto: Merlijn DoomernikArjen Lubach is gevierd programmamaker bij de publieke omroep met zijn alom geprezen Zondag met Lubach. En vanavond mag hij zelfs drie uur lang televisie maken, als hij te gast is bij Zomergasten. Hij laat fragmenten zien van The Aristocats, Wegmisbruikers, een debat tussen Deepak Chopra en Sam Harris over de toekomst van God en de korte film Hotel Chevalier van Wes Anderson. De Zomergastenfilm van Lubach is Farväl Falkenberg.

Over de keuzefilm: de boezemvrienden Jesper, Jörgen, David, John en Holger beleven een ultieme zomer in het roerloze Falkenberg. Nog vervuld van hun jeugd hangen ze rond, ouwehoeren, schoppen keet en trippen op paddo’s. Een rationele beslissing over hun toekomst kan echter niet uitblijven. Met de zomer zal ook hun jeugd ten einde lopen. De aangrijpende keuze van de dromerige David toont de rauwheid van dit universele overgangsritueel naar volwassenheid. Falkenberg Farewell is een ode aan vriendschap, gedeelde herinneringen en aan de plaats waar we allemaal vandaan komen.

Zomergasten, 20.20 uur, VPRO (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>