Uniek: minister-president Mark Rutte bij Zomergasten

mark rutteHet gebeurt niet vaak dat een zittend kamerlid te gast is bij Zomergasten, laat staan een huidig premier. Vanavond is dat wel het geval, als Mark Rutte zich laat bevragen door Thomas Erdbrink. De VVD’er blijkt een trouw kijker van het VPRO-programma. “De uitzendingen die mij het meest zijn bijgebleven, zijn die waarin achter een ogenschijnlijk simpel fragment een bijzonder verhaal schuilgaat. Ik hoop dat mijn avond bij Zomergasten voor de kijkers ook een paar van zulke momenten oplevert. Ongelooflijk spannend en ik kijk ernaar uit.”

Rutte laat onder andere fragmenten zien uit de documentaire Ramses (2012) over Ramses Shaffy van Pieter Fleury, de Engelse serie House of Cards over hebzucht, corruptie en ambitie in de hoogste kringen van de Britse politiek en van de Amerikaanse topzwemmer Michael Phelps, de meest succesvolle Olympische sporter aller tijden. De keuzefilm van Mark Rutte is de Franse film Intouchables uit 2012.

Zomergasten, 20.20 uur, VPRO (NPO2)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Uniek: minister-president Mark Rutte bij Zomergasten

  1. Else

    Wat viel mij het meest op in deze zomergastenaflevering met Mark Rutte? Uitgezonderd voormalig ‘moeder des vaderlands’ koningin Juliana, kom er in de door hem gekozen fragmenten, geen enkele vrouw voor.
    Hij lijkt uitsluitend mannen als voorbeeld te hebben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>