Donerend Nederland kijkt massaal Nederland 1

De Nederlandse radio- en televisiezenders kwamen donderdag gezamenlijk in actie om zoveel mogelijk geld voor Haïti binnen te halen. Dat is aardig gelukt, want de radio- en tv-actie haalden in totaal 83,4 miljoen euro op voor giro 555. De tv-actie was gisteren gelijktijdig te zien op Nederland 1, RTL 4, SBS6 en TMF. Vier zenders die exact hetzelfde op de buis brachten, dan is het aardig om te zien op welk net mensen dan afstemmen.

Het blijkt wel weer dat mensen het eerste net het eenvoudigst kunnen vinden. Nederland 1 trok namelijk 2.044.000 kijkers gedurende de liveshow die gepresenteerd werd door Linda de Mol, Beau van Erven Dorens en Jeroen Pauw. RTL 4 wist 952.000 mensen bij zich te houden, terwijl SBS6 op niet meer dan 446.000 geïnteresseerden kon rekenen.

De kijkcijfers (SKO) van TMF ten tijde van ‘Nederland Helpt Haïti’ zijn niet noemenswaardig, die bereikten bijna de nul: 3.000 kijkers.

Zie ook:
- TV-actie Haïti brengt 83,4 miljoen euro op

1 Reacties // Reageer

One thought on “Donerend Nederland kijkt massaal Nederland 1

  1. Nick

    Tja niet raar dat NLD1 het hoogste scoort…dat is de eerste zender. Vind het vreemd van Kijkonderzoek dat ze het zo doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>