Janine Abbring zou weer meedoen aan Wie Is De Mol?

Maandag wordt het nieuwe seizoen van Wie Is De Mol? aan de pers gepresenteerd, Volkskrant Magazine neemt alvast een voorschot hierop door een groot interview met Janine Abbring te plaatsen. De presentatrice verbrijzelde een ruggenwervel tijdens de opnames in Zuid-Afrika en is hierdoor maanden uit de running. Toch koestert ze geen wrok, woede of onbegrip jegens de makers en de Avro. Sterker nog: “Als ze me opnieuw zouden vragen, zou ik weer meedoen.”

Janine is een groot fan van het programma. “Ik heb jaren schaamteloos lopen lobbyen om erin te komen. Het is dat de kandidatenbegeleider homo is, anders was ik ervoor met hem naar bed gegaan.”

Een en ander gaat mis in Zuid-Afrika. Janine: “De opdracht was van elf meter hoogte in het water springen. Dat is heftig, een olympische duiktoren is tien meter. De mensen met hoogtevrees trokken wit weg. Ik vond het ook doodeng, maar ik wilde het wel doen. Ik riep nog: wat is het ergste dat ons kan gebeuren? ‘Nou’, zei iemand, ‘dat je doodgaat’.”

Ze vervolgt in het magazine: “Je komt met een enorme klap in het water terecht. Dat was diep genoeg, daar lag het niet aan. ik ben ook niet op een steen terechtgekomen, alles was van tevoren uitvoerig gecheckt. Ik heb in een reflex mijn rug hol getrokken en daarmee een wervel verbrijzeld en banden en pezen gescheurd. Toen ik aan de kant was gehesen, zei iedereen: niks aan de hand, je kwam goed terecht, met je voeten in het water. Maar ik weigerde overeind te komen. Het is een typische Happinezz-uitdrukking, maar door een eerdere longembolie heb ik geleerd naar mijn lichaam te luisteren. Ik voelde meteen dat er iets heel erg stuk was.”

Janine kiest ervoor om de opnames terug te kijken. “Als tv-maker snap ik heel goed dat je het niet kunt uitzenden. Het is een wijd shot van de waterval waarboven we stonden, je ziet me springen en het water raken. Daar stopt het. Het gehuil en de ellende daarna is niet te zien. (…) Iedereen heeft zijn camera losgelaten om te komen helpen. Je ziet alleen een keurige sprong. Iedereen zal wel denken: hoe heeft dat mens het voor elkaar gekregen om daarmee haar rug te breken.”

De Vara-presentatrice kijkt wel anders naar tv-programma’s waar risico’s worden genomen met kandidaten. “Ik heb met samengeknepen billen naar Sterren Springen zitten kijken waarin mensen die het helemaal niet kunnen salto’s moeten maken vanaf tien meter hoogte. Iedereen hoopt dat er iets misgaat, heel Nederland lacht zich kapot als Patty Brard haar lip scheurt. Dat vind ik onbegrijpelijk, en het is ook nog eens live. Maar op Wie Is De Mol? ben ik geen seconde kwaad geweest. Dat is juist een schoolvoorbeeld van een integer programma waarbij geen onnodige risico’s worden genomen en het veel meer gaat om het psychologische spel. (…) Als ze me opnieuw zouden vragen, zou ik weer meedoen.”

Zie ook:
- Ongeluk bij opnamen Wie is de Mol? 2013
- Ewout Genemans en Kees Tol completeren Wie Is de Mol?
- Daniël Boissevain en Paulien Cornelisse in Wie Is de Mol?
- Eerste beelden Wie Is de Mol? 2013; Spot de BN’ers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>