De 11 niet te missen tv-programma’s van 2009

Het jaar 2008 zit er bijna op. Het genre zweef-tv vierde het afgelopen jaar hoogtij, verder is nostalgie niet van de buis te slaan gezien de vele revivals van oude formules. En dan waren er nog de talentenjachten en gethematiseerde reality, welke ook goed scoorden. Net als afgelopen december blikt Zappen vooruit op wat het nieuwe jaar gaat brengen. Elf nieuwe programma’s die in 2009 wel eens hoge ogen zouden kunnen gaan gooien.

1. Seth en Fiona (Vara)
Ok, geen compleet nieuwe titel, Seth & Fiona was in de jaren ’90 al te zien bij de omroep. Maar anno 2009 gaat de serie er wel anders uitzien. De comedy wordt bijvoorbeeld live op zaterdagavond uitgezonden en zal natuurlijk worden geschreven naar de huidige tijd.

2. De Dik voor Mekaar Show (Tros)
Ook geen nieuw programma, maar wel in een nieuw jasje gestoken. Naar André van Duin keken tijdens de kerstdagen al ruim 2 miljoen mensen. En iedereen wil dolgraag weer lachen om Animal Crackers en meer malle fratsen.

3. Sorry, Minister (VPRO)
Een Nederlandse bewerking van het Britse Yes, Minister. Het blijft gevaarlijk, Britse formats naar Nederland vertalen. Maar met een sterrencast van Peter Heerschop, Jeroen Spitzenberger, Lies Visschedijk en Sara Kroos moet het goedkomen. Toch?

4. ‘t Vrije Schaep (KRO)
Nieuw geschreven afleveringen van de nostalgische serie ‘t Schaep met de vijf Pooten. Alleen de verhalen zijn nieuw, muzikaal is teruggegrepen op bestaande klassiekers uit de jaren ’70. Gaat zeker 1,5 miljoen kijkers vermaken. En wie weet nu wel een nominatie voor de Gouden Televizier-ring in september.

5. Top of Flop (Vara)
Paul de Leeuws productiehuis Eva Media maakt dit muziekprogramma met Giel Beelen als vast panel-lid. Paul wil de hits van het nieuwe jaar voorspellen in deze opgefriste formule. En als er nu dagelijks 800 duizend mensen kijken naar de Top 2000 a GoGo is er wel degelijk ruimte voor een muziekprogramma.

6. Seks met je Ouders (KRO)
Het is zeker niet het eerste programma dat seks bespreekbaar wil maken voor een brede doelgroep. Maar wel het eerste programma dat de dialoog aangaat op tv tussen twee generaties. En daarbij worden specifieke benamingen en problemen niet geschuwd. Dit programma gaat heel wat tongen los maken.

7. Budget TV (Avro)
Het eerste programma van Tijl Beckand en Ruben Nicolai bij hun nieuwe baas de Avro. Die omroep signaleerde eerder de kwaliteiten van Koefnoen-duo Paul Groot en Owen Schumacher. Tijl en Ruben hebben grote artistieke vrijheid gekregen en dat moet leiden tot een uiterst humoristisch programma.

8. I Know What You Did Last Friday (onbekend)
Zweef-tv zal volgend jaar nog veel groter worden. En daar past dit hypnose-programma prima in. Komt uit de koker van Eyeworks en naar verluidt hebben SBS en RTL elkaar flink afgetroefd om deze titel binnen te halen. Onbekend is nog wie er mee aan de haal is gegaan.

9. Programma Peter van der Hurk (RTL 4)
De winnaar van Het Zesde Zintuig krijgt zijn eigen tv-programma. Na Char, Lisa Williams en Derek Ogilvie eindelijk eens een Nederlands medium dat readings op tv gaat doen. Scherp gezien van RTL, dat hiermee een absolute tv-hit in handen heeft.

10. Liesbeth Kindergeest (onbekend)
En nog een titel in het genre ‘zweef-tv’. Liesbeth van Dijk (Het Zesde Zintuig serie 1) gaat kijken in hoeverre kinderen al paranormaal begaafd zijn. Verwacht geen sensatie of effectbejag, maar eerlijke en integere televisie.

11. De TV Kantine (RTL 4)
Carlo en Irene doen waar ze samen toch het beste in zijn: typetjes en persiflages. Maar dan in een programma van een uur. Ben benieuwd of ze de spanningsboog zo lang vast weten te houden. Maar gezien De Wereld Slaat Door, Maxima en Willem-Alexander in Hou van Holland, Pittige Tijden en de Shownieuws-persiflage kan dat wel eens heel goed komen.

De reservegetallen: Secret Millionaire Nederland, Wipeout en America’s Next Topmodel in Amsterdam.

Hoe betrouwbaar is deze voorspelling?
Ik heb zelf geen paranormale gaven, pin me er niet op vast. Maar kijk gerust nog eens naar de voorspelling van vorig jaar. Toen zat ik er naast met Singing Bee, de Elite Model Look en Huisje Boompje Beestje hebben uiteindelijk zelfs nooit de tv gehaald. Maar de rest is heeft het niet slecht gedaan.

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “De 11 niet te missen tv-programma’s van 2009

  1. Patrick

    Persoonlijk kijk ik ook uit naar “De TV kantine” van Carlo & Irene!
    En misschien een klein beetje naar “Zeg ‘s AAA”, eigenlijk ben ik daar heel nieuwsgierig naar hoe ze dit naar een jonger publiek willen vertalen voor RTL.

      /   Reply  / 
  2. Bernie

    Herman, Huisje Boompje Beesje is uiteindelijk Baby te Huur geworden :o Is dus wel op TV gekomen :)

    Ik verwacht trouwens ook veel van de TV-Kantine. Ik ben benieuwd hoe dit uit zal gaan pakken, ook kwa kijkcijfers. De Wereld Slaat Door trok de kijkcijfers van Life and Cooking vorig jaar ook flink omhoog. Ook heb ik erg zin in Seth en Fiona, ik heb het laatst voor het eerst (ja, sorry :P ) gezien op de DVDbox van Paul de Leeuw, en ik heb erg genoten!

      /   Reply  / 
  3. Stephen

    Wie is…de mol? trekt ook altijd veel kijkcijfers. Ben zeer benieuwd hoe het is in Ierland.

      /   Reply  / 
  4. Mart

    @ Herman: Vind dat je ook de tv kantine even moet noemen, wat me echt geweldig lijkt en als je peter van den Hurk noemt zou ik ook even Peter powers noemen,als wipeout scoort zou dit ook wel eens een grote hit kunnen worden (voor rtl5 begrippen dan he)

      /   Reply  / 
  5. Mart

    Heeft Deadline het goed gedaan dan??????????????

      /   Reply  / 
  6. Mart

    Mijn lijstje van de 10 niet te missen tv-programma’s

    1. De hoofdprijs (SBS6)
    2. De Dik Voor Mekaar Show (tros)
    3. De Tv kantine (rtl4)
    4. Wipeout (rtl5)
    5. Peter Powers (rtl5)
    6. ‘t Vrije schaep (Kro)
    7. Bananasplit (tros)
    8. Seth & Fiona (Vara)
    9. Budget Tv (Avro)
    10. Suzanne en de mannen (ncrv)

      /   Reply  / 
  7. Herman Roggeveen Auteur

    De TV-Kantine ben ik idd even vergeten bij het samenstellen van dit lijstje. Is ook al zo lang geleden aangekondigd, niet ver genoeg teruggebladerd in het archief.
    Peter Powers lijkt me zelf niet zo veel aan, daarom heb ik ‘m er ff uitgelaten.

      /   Reply  / 
  8. Pietertje

    En Wipeout dan?
    Daar heb je ook veel berichten over geschreven.

      /   Reply  / 
  9. Paul

    Hm, ik denk dat dit de FLOPS van volgend jaar zullen worden:

    - Zeg ns AA
    - Seth en Fiona
    - Sophie op 3
    - Secret Millionaire
    - Voetbalvrouwen
    - XFactor
    - Doe-het-zelf-date
    - Verborgen Gebreken

    Qua hits vergeet je overigens Op zoek naar Mary Poppins, Banana Split, Ruby Wax (net5, ben naam vergeten), de Palingsoap, Hider in the House… moet ik nog even doorgaan?

      /   Reply  / 
  10. michel

    Breaking news: RTL komt met een spinn off van de serie Sam Sam. Genaamd ‘Jo’. Elle van Rijn zal net als in Sam Sam de rol van Jo gaan spelen. Die samen met haar nichtje Nina (Anneke Beukman) bij de Brouwers woont (Bea Meulman en Jules Rooyaards) Het is gewoon het orginele huis uit de serie Sam Sam alleen wonen ze dit keer naast een eetcafe met eigenaars Casper van Bohemen (Ron) en Ingeborg Wieten (Saskia) en hun zoon Yannick van der Velde (Tom). Annemieke Ruyten en John Jones krijgen terugkerende gastrollen.

    Heb dit vannacht stond op mediacourant. Is het waar Herman?

      /   Reply  / 
  11. michel

    Even over het bericht hierboven. ik bedoel in de laatste zin: Heb dit vannacht gelezen op Mediacourant. Zou heel leuk zijn natuurlijk maar, is het bericht waar Herman?

      /   Reply  / 
  12. Herman Roggeveen Auteur

    Het zou mij verbazen, Michel. Ingeborg Wieten acteert niet meer en Yannick van der Velde kan volgens mij wel betere rollen krijgen. Los van dat: het budget bij RTL is echt wel op, dit klinkt als een dure serie.

      /   Reply  / 
  13. Herman Roggeveen Auteur

    @Paul: Mary Poppins is niet echt nieuw, gewoon vervolg op Evita en Joseph. Ruby Wax gaat denk ik tegenvallen, Hider in the House lijkt me helemaal afschuwelijk door Jochem van Gelder en Palingsoap staat in mijn rijtje op 12, net buiten de lijst dus.

      /   Reply  / 
  14. michel

    @Herman Maar iemand verzint zoiets toch niet? Zeker niet met die namen. Ingeborg Wieten acteert nog wel en speelt in de regiosoap De Hemelpoard. Het zou wel echt heel erg leuk zijn en een heel goed idee!

      /   Reply  / 
  15. Robin

    Ik kijk erg uit naar ”TV Kantine” met Carlo en Irene.

      /   Reply  / 
  16. Tommy

    Samsam is naar mijn mening wel echt veruit een van de betere comedy-serie’s.

    Jimmy, Chris en Jo die in de serie gevolgd werden daar zat gewoon wat ze in Medialand noemen die hadden chemie een klik.
    Ik weet niet of ik het leuk vind als een van de acteurs van toendertijd er niet inzit, het nog wel leuk vind.

      /   Reply  / 
  17. vinn

    I Know What You Did Last Friday komt op rtl want die man die het doet was alaats daar in een tv-spot met oproep voor als je wraak wil nemen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>