Budget TV: ‘Vertaalslag naar kijker niet goed’

Met Budget TV wil het niet echt lukken. De eerste aflevering trok 600 duizend kijkers, daarna zakte het onder  het kwart miljoen. En dat is toch een tegenvaller voor de ex-Lama’s. “Ik denk dat de vertaalslag naar de kijker niet goed is”, beredeneerde Ruben Nicolai gisteren in De Wereld Draait Door. “In het theater werkt het echt heel goed. En op de set beleven we ook de grootste lol. Aan het einde van een draaidag high fiven we met de cameramensen. We hebben dan het gevoel dat het fantastisch is. Maar als ik het terugzie, is het niet zo grappig als ik mij herinner.”

Nicolai was met Ruben van der Meer en Tijl Beckand te gast om te praten over de verwachtingen van Budget TV, dat door regisseur Bert van der Veer al ‘de flop van dit seizoen’ wordt genoemd. De criticus vindt het onhandig om ten tijde van een crisis televisie te maken over armoede – dat er ook nog eens armoedig uitziet.

Toch zijn de drie makers niet in paniek. “We zaten in de comfort zone met De Lama’s”, zegt Beckand. “Nu beginnen we met iets nieuws op prime time. Dat heeft even nodig. Wij weten wat er nog in het vat zit.” Hij voegt toe. “Na de tweede aflevering zijn we geen kijkers kwijt geraakt. Elke week komt er een beetje bij.”

Omroep de Avro is betrokken bij het programma, maar er rinkelen niet zoveel alarmbellen dat er paniekerig wordt ingegrepen. “Ze hebben zo iets van: we zitten het uit en kijken wat er gebeurd.” Wel geeft het trio aan dat de Avro teleurgesteld is in de belangstelling voor het programma.

Zie ook:
- Ruben Nicolai vreest kijkcijfers Budget TV niet
- Televisie die geen drol mag kosten: Budget TV

1 Reacties // Reageer

One thought on “Budget TV: ‘Vertaalslag naar kijker niet goed’

  1. Zo

    wat een flop zeg, en wie kijkt er trouwens nog naar de hoofdprijs? word ook steeds minder bekeken bij sbs

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>