Kijkcijfers zaterdag: Verhuizing helpt Popstars niet omhoog

776 Duizend mensen hebben gisteren gekeken naar de liveshow van Popstars. Op het moment van de uitslag waren dat er zelfs 840 duizend. De SBS-talentenjacht heeft het daarmee niet veel beter gedaan dan de afgelopen twee maandagen, voordat het programma voor de tweede keer van uitzenddag wisselde. Ook weet Popstars op de zaterdag concurrenten Nederland 1 en RTL 4 niet te passeren.

Uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek blijkt dat Nederland 1 de grote winnaar is geworden op Nieuwjaarsdag. Het NOS Journaal trok 2,5 miljoen kijkers en een speciale De Reünie met een klas uit Volendam (10 jaar na de Nieuwjaarsramp) trok 2,1 miljoen kijkers. Op het moment dat Op Zoek Naar Zorro aansluitend begint, zappen er 1 miljoen mensen weg. De Avro-show houdt 1 miljoen kijkers over en dat is al fors meer dan de kick-off van oudejaarsavond.

Op RTL 4 is de Postcode Nieuwjaarsshow te zien, waar 1,3 miljoen mensen naar kijken. De Postcode Kanjer is dit jaar op het KNSM-eiland in Amsterdam gevallen. Winston Gerschtanowitz presenteerde de show solo. De herhaling van Ik Hou van Holland is goed voor 832 duizend kijkers.

Op SBS 6 weet overigens Coming to Holland: Prins Zoekt Vrouw wel te profiteren van de lead-in van Popstars. De familiefilms die de afgelopen weken op zaterdag zijn uitgezonden trokken minder bekijks dan de talentenjacht. Nu scoort Coming to Holland 850 duizend kijkers. De herhaling van Guido Weijers oudejaarsconference trekt 737 duizend kijkers.

Veel eenmalige speciale nieuwjaarsprogramma’s hebben het gisteren goed gedaan. Het circus van Monte Carlo werd in de vooravond op Nederland 1 door bijna 1,2 miljoen mensen gezien en ook het Nieuwjaarsconcert doet het met 1,1 miljoen kijkers goed. Het skischansspringen trok 802 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Ik Hou van Holland 1, Guido wint van Erik
- Kijkcijfers zondag: Kerst kost Boer Zoekt Vrouw kijkers
Kijkcijfers zaterdag: Veel publiek Oorlogswinter en Bananasplit

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: Verhuizing helpt Popstars niet omhoog

  1. Mark

    Zeer mooi reslutaat voor guido weijers ! was ook erg leuke en goede show !

      /   Reply  / 
  2. Lisz

    Wanneer beseft SBS nou dat het niet ligt aan de concurrentie? Popstars faalt gewoon, en zal echt niet het miljoen gaan halen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>