Tros worstelt met budget voor goeie Songfestival-act

Het is al jaren een veel gehoord argument: het is moeilijk goeie mensen bij de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival te betrekken met het beschikbare budget. Velen waren lovend over het liedje van de 3js, maar de uiteindelijke presentatie was sober te noemen. Zeker in vergelijking tot de concurrerende acts, met prachtige visuals, circusacts op het podium of klinkende namen in eigen land. Ook nu voert Tros-baas Peter Kuipers het budget aan als één van de redenen voor de laatste plaats van de 3js in de halve finales.

In RTL Boulevard zegt hij: We krijgen 250 duizend euro vanuit de publieke omroep. Je betaalt 150 duizend euro aan de EBU (de organisator van het Songfestival), dan houd je 100 duizend euro om alles te doen. Dat is veel te weinig.” Alles behelst in dit geval de artiest, componist en de act, reis & verblijf en waarschijnlijk ook de soap in aanloop naar het Eurovisie Songfestival. Ik weet dat de Toppers in 2009 zelf geld hebben toegelegd op de act, ik vermoed dat de Tros ook wat geld uit eigen middelen steekt in het Eurovisie Songfestival.

In het radioprogramma Lunch zegt Kuipers nog: “Wij steken er heel veel geld in, maar andere landen gooien er nog twee, drie keer zoveel geld tegenaan. Wij hebben geen honderdduizenden euro’s om een song te laten componeren en regisseurs in te huren.”

Voor de inzending van volgend jaar kondigt Kuipers aan ‘Europeser’ te willen denken. Maar eerst volgt evaluatie van de 2011-editie. “De eerste twee, drie maanden hoeft u geen nieuws te verwachten.”

Zie ook:
- Eurovisie Songfestival 2011 live bij de Tros: Hup Hongarije!
- Minder kijkers Eurovisie Songfestival; 3js niet door
- NLpop: Ook 3js stranden in halve finale Eurovisie Songfestival
- Tweede halve finale Eurovisie Songfestival met 3js
- Jan Smit laat zich gelden als commentator Songfestival
- Eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2011 op NL1
- Niet Yolanthe maar Mandy Huydts geeft punten Songfestival
- Cornald Maas bedankt voor Songfestival-aanbiedingen
- Tros blijft Eurovisie Songfestival uitzenden
- Gezellig: Nationaal Songfestival op tv!

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Tros worstelt met budget voor goeie Songfestival-act

  1. Dennis

    Komen ze nu opeens geld tekort? Dat had de Tros moeten bedenken toen ze de rechten een paar jaar geleden kochten…

      /   Reply  / 
  2. Ingrid

    Ach wat maakt het uit, stop er toch mee. Elk zichzelf respecterend artiest bedankt hiervoor. Blijkbaar is zuiver zingen niet nodig om te winnen, integendeel zelfs…

      /   Reply  / 
  3. Daan

    Kan me niet voorstellen dat die arme oosteuropese landen er meer geld tegen aangooien. Daarbij hoeft het niet veel te kosten. Openbare (gratis) inzending van nummers als startpunt (net als in het verleden), geen soap (negens voor nodig), eenvoudiger reis en verblijf en zie daar: geld genoeg.

      /   Reply  / 
  4. Jolanda

    Inzending voor volgend jaar??? Heeft de Tros nu nog niet genoeg geleerd???
    Hou toch op met het verspillen van gemeenschapsgeld en laat het Eurovisie Songfestival doorgaan, maar dan zonder deelname van Nederland.

      /   Reply  / 
  5. Levi

    Die paar ton belastinggeld die hieraan wordt verspilt ben je toch wel kwijt. Ze investeren het dan in het Tros muziekfestival aan zee of anders wel aan een ander duf programma.

      /   Reply  / 
  6. Sander

    Stel je toch voor dat we winnen en de TROS het gaat organiseren hahaahah wat een spektakel wordt dat.

      /   Reply  / 
    1. Robin

      WAHAHAHAHAHA!

        /   Reply  / 
    2. JohnDoe

      In een mega piraten festijn tent in de achterhoek

        /   Reply  / 
  7. PINHEAD

    Nederland behoord tot 1 van de welvarenste landen van Europa en dan lullen ze over te weinig budget! Hoe doen die arme oostblok landen dat dan?! Kortom: Dom gelul. Het is gewoon gemakzucht. Haal gewoon alles uit de kast en denk internationaal! Dus volgend jaar geen GerardJoling of iets in die richting sturen. Anders moet ik me voor de zoveelste keer schamen om een Nederlander te zijn!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>