Boze John de Mol wil lid worden van Joop Atsma-fanclub

Het CDA was er vandaag als de kippen bij om zich uit te spreken tegen een tweede reeks van de Gouden Kooi. Bij monde van Joop Atsma werd niets dan gruwel uitgesproken over het idee. John de Mol verklaart op zijn beurt zojuist in Nova / Den Haag Vandaag dat hij graag lid wil worden van de Joop Atsma-fanclub, waarmee hij de kritiek als lachertje afdoet.

Atsma houdt zich voor het CDA bezig met mediazaken. De politicus beredeneert dat John de Mol onder grote druk staat om een kijkcijfersucces te behalen teneinde de Gouden Kooi internationaal uit te rollen. Om dat te behalen, zou de Gouden Kooi 2 nog extremer moeten worden dan de eerste reeks, wat Atsma een verwerpelijk idee vindt.

Atsma kreeg bovendien een contract onder ogen van een ex-kandidaat. Daarin zouden dingen staan die volgens hem niet door de beugel kunnen, zoals boeteclausules voor wanneer iemand met de media spreekt zonder toestemming. De Mol stelt dat deze clausules eerder regel dan uitzondering zijn en zelfs al van toepassing zijn bij Lingo.

John de Mol is boos op de kritiek. "Meneer Atsma, u moet eens een keer uit uw Haagse torentje komen, en eens een keer begrijpen wat er op straat gebeurt. Daar zit u denk ik te ver van af. Ik hoop echt dat de 149 andere Kamerleden zich bezig houden met zinniger dingen dan een tv-programma en de problemen oppakt die echt spelen in dit land. Ik vind het te belachelijk voor woorden dat een volksvertegenwoordiger in een tv-programma gaat zitten om te vertellen wat hij gehoord heeft van mensen op straat."

Bekijk het gesprek hier terug

Zie ook:
- Hoe een balletje raar kan rollen; de Gouden Kooi komt terug
- Brian wint de Gouden Kooi, tenzij…
- Alle berichten over de Gouden Kooi

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Boze John de Mol wil lid worden van Joop Atsma-fanclub

  1. Don Quichot

    Wat is de limiet om maar steeds meer geld te kunnen verdienen? Vind je het gek dat er erg veel mensen zijn die kotsen van deze vorm van het misbruik van je eigen beschaving.
    Als atheist heeft dit niks te maken met wat voor geloof! Het heeft te maken met respect en zeker naar jezelf. Ik hoop dat je het snapt John.

      /   Reply  / 
  2. Lin

    Ik heb tot gisteravond eigenlijk nooit DGK gekeken en het is ook niet mijn ding.

    Maar is het echt nodig dat de politiek zich hier mee bemoeit? Ten eerste denk ik dat daarmee alleen maar meer de aandacht op dit soort programma’s worden gevestigd en ten tweede denk ik dat mensen zelf wel kunnen bepalen wat ze wel of niet kijken.
    Ik zou liever willen dat Atsma zich druk maakte om zaken die er echt toe doen!

      /   Reply  / 
  3. gor

    Inderdaad!
    Laat Atsma zich met andere dingen bezighouden

      /   Reply  / 
  4. Jan

    Ik wordt lid van de John de Mol fanclub

    wat een geweldige man. vooral die opmerking toen atsma zei dat de goudenkooi een flop was, toen gaf De Mol hem op een sarcastische toon gelijk

      /   Reply  / 
  5. fransje

    Meneer Atsma, u moet eens een keer uit uw Haagse torentje komen, en eens een keer begrijpen wat er op straat gebeurt. Ik vind het te belachelijk voor woorden dat een volksvertegenwoordiger in een tv-programma gaat zitten om te vertellen wat hij gehoord heeft van mensen op straat.
    tja verder heeft ie gelijk maar dit spreekt elkaar toch redelijk tegen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>