X Factor: Driemaal herkansing is scheepsrecht voor Daniëlle

Toeval of niet? Opnieuw zijn het de twee acts die als eerste aan de beurt waren de pineut in X Factor. Net als vorige week. Bad Boyz en Daniëlle moesten vanavond de herkansing in. X Factor had als thema movie night gekozen, dus werden bekende (en minder bekende) nummers uit verschillende blockbusters uitgezocht. Het niveau van de afgelopen weken is niet door iedereen vastgehouden. Hoewel Bad Boyz noch Daniëlle vanavond als minste presteerde, viel het doek voor Daniëlle.

Bad Boyz zong Smooth Criminal van Michael Jackson met opnieuw een spectaculaire act. “Als dit de Soundmixshow was, hadden jullie die gewonnen. Maar in X Factor zoeken we geen soundmixers”, oordeelde Stacey na afloop.

Van iemand anders hoorde ik vandaag de vergelijking met Re-Play, die Nederlandse jongensgroep met vier soulstemmen. Maar dan een gelikte versie. Geen gekke vergelijking an sich.

Daniëlle mocht uitpakken met Diamonds are a Girl’s Best Friend, waar ze ook een fragmentje van Madonna in verwerkte. Netjes gezongen maar het kwam niet helemaal over. Ik blijf Daniëlle toch overwegend een heel goede amateur vinden, maar geen artiest-in-de-dop. De jury gaf haar vrij mild commentaar, waardoor sympathiestemmen uitblijven. De derde herkansing werd haar Waterloo. Jammer dat ze niet meer zo heeft gevlamd als in de herkansing met You Oughta Know van Alanis Morissette. Dat was een Daniëlle waar ik wèl een stem op zou hebben uitgebracht.

De grote favoriet van X Factor 2010 lijkt Jaap te zijn geworden. Hij zong Kiss from a Rose van Seal. Nergens pakte hij groots uit, hij zong het lekker zwoel. Ik vond het prachtig om te horen, de jury liet wel wat kritische noten horen en vond het niet zijn beste optreden tot nu toe.

Dat gold al helemaal voor Dony. De houdbaarheid van Dony als knuffelbeer is evengoed nog niet verlopen. Want hoewel zijn optreden – het helemaal op tv kapotgezongen nummer Brand New Day – te wensen overliet, stuurde de kijker hem niet eens naar de herkansing. Waar dat wel terecht zou zijn geweest. Tekstfouten waardoor Dony zichzelf van de wijs bracht, een slechte timing waardoor het klonk alsof hij achter de band aanholde… Dony moet misschien weer terug naar waar hij goed in is.

Dat geldt ook voor Kelvin. Coach Angela wil graag alle facetten laten zien die Kelvin aankan. En ik hoor en zie ook zijn muzikaliteit. Maar om hem dan de Bee Gees met Stayin’ Alive te laten zingen… ik was er niet stuk van. Verdeeld jurycommentaar en genoeg stemmen om rechtstreeks door te gaan naar de liveshow van komende week.

Sumera excelleerde vanavond met Purple Rain. Wel heel veel stemacrobatiek alsof ze een Beyonce was. Knap, maar je moet er van houden. Ik doe dat niet. Jurylid Angela stipt ook meteen aan, dat voor de kijker nog tamelijk onzichtbaar is wat voor meisje Sumera nu is. Daar moet inderdaad wel aan gewerkt worden.

Maaike sloot de show af met een nummer uit Pearl Harbor. Het kwam me in de verte wel bekend voor, maar vraag me niet wie de uitvoerende artiest is of hoe het nummer heet. Persoonlijk deed het me niets, de jury was lyrisch. Smaken verschillen, denk ik dan.

Volgende week dus nog zes acts in de race. Het thema is big band. Welke internationale artiest er dan langskomt, is nog niet bekend. Wel blijft het gerucht aanhouden dat dit Lady Gaga is. Tip voor haar: neem een ander jurkje mee dan Alexandra Burke vanavond. Die heeft het wel 15x omlaag getrokken en toch hebben we allemaal haar slipje kunnen zien.

Zie ook:
- X Factor geruchten: Baseballs, Justin Bieber en Lady Gaga
- Sarina onverwacht exit in Hollandse avond X Factor
- Rocker Mathijs overleeft rockshow X Factor niet
- X Factor-kandidaten brengen Warchild-single uit
- 4Granted valt af in divashow X Factor
- X Factor: Fierce en Janna weg, Daniëlle nipt door

63 Reacties // Reageer

63 thoughts on “X Factor: Driemaal herkansing is scheepsrecht voor Daniëlle

  1. Martijn

    Waarschijnlijk heeft de jury voor Badboyz gekozen,vanwege het feit dat het anders zo zielig is voor meneer Heukeroth.Heb me behoorlijk hem aan geirriteerd. Staat daar een beetje te huppelen achter die desk(al weken lang) en het publiek op te zwepen,alsof Badboyz de nieuwe sensatie van nl is.Vorig jaar kon hij zich daarachter verschuilen, omdat hij de beste categorie had, maar nu echt niet. Als de groepen van Eric waren had ie de Badboyz volledig afgebrand.

      /   Reply  / 
    1. Patricia

      Helemaal mee eens!!!!!!!!!!!!!
      Ik vond het vanavond echt een aanfluiting. Twee juryleden die zeggen dat het zingen van de Badboyz zo slecht is,niet om aan te horen en de dans was ook niet om aan te zien en dan toch kiezen voor de Badboyz,dat is voor mij doorgestoken kaart.
      Als je als jurylid daar zit,neem dan ook je verantwoording en wees vooral eerlijk,want zo neemt niemand jullie meer serieus.
      Het lijkt het songfestival wel.

        /   Reply  / 
      1. Corine

        Patricia en Martijn spreken mijn gevoel uit. De enig denkbare reden lijkt me dat Stacy met 3 artiesten door zou gaan en Gordon er geen meer over zou hebben! De geloofwaardigheid en objectiviteit van de jury is m.i. ondermaats. Als er iemand kon zingen en zóng, dan was dat: Daniëlle. Ik wens haar toe, dat ze stopt met twijfelen en erin gelooft!!! Ze komt er wel!

          /   Reply  / 
        1. Martijn

          Tja, en je weet wat er dan gebeurt met Gordon, die wordt sentimenteel en komt weer met de raarste Fratsen richting Eric of wie dan ook.

            /   Reply  / 
          1. Nick

            Ze gaan voor de act waar het meeste vertrouwen in is… daarom kiezen ze voor Badboyz. Zo gemakkelijk dat iedereen altijd meteen gaat roepen dat het fake is.

              /  
          2. maria

            Ben het helemaal eens met de reacties, maar zo werkt het nu eenmaal. Om de meest populaire act te laten winnen zou er eigenlijk een andere manier moeten gekozen worden om een winnaar te selecteren b.v eerst 3 liveshows zonder exits en dan bekijken hoe het aantal stemmen is en de 3 minste er uit. vervolgens weer 3 liveshows enz. en geen jury die beslist. Nu heeft de jury veel te veel invloed en wegen andere belangen veel zwaarder. Je kunt je suf stemmen maar uit eindelijk heeft die pas de doorslag bij de finale. De jury (RTL) bepaalt wie in de finale komt. Maar ja, zo is nu eenmaal het format en wie er door de jury gekozen wordt hangt af van de jury. Het is heel subjectief; smaken en belangen verschillen!

              /  
  2. Nick

    Ze hebben niet onthult wie er komt optreden..dit doen ze normaal altijd. Lady Gaga komt volgende week naar Studio22 want ook haar platenmaatschappij laat niks los… Wat zou ik daar graag bij willen zijn volgende week.

      /   Reply  / 
  3. aj

    Pixie Lott komt
    15 mei in nederland voor q-music en zou sowieso nog een keer terugkomen.

      /   Reply  / 
  4. Lia

    Ik vond Daniëlle tijdens de liveshow niet geweldig, in de sing-off deed ze het best OK. Hoewel ik Dony vanavond met afstand de slechtste vond, heb ik er vrede mee dat Daniëlle het strijdtoneel heeft moeten verlaten. Want net als jij zie ik in haar een leuke amateur, die waarschijnlijk wel een aardige boterham in een coverband kan verdienen, maar niet de toekomstige nieuwe ster van Nederland.

    Van mij mag Dony volgende week exit.
    Ik vond het jammer dat Angela voor Kelvin niet had gekozen voor Everlasting love van Jamie Cullum uit Bridget Jones 2. Ik denk dat Kelvin het beste tot zijn recht komt achter een piano met een beetje jazzy-soulachtige muziek. Hij bracht net nummer van de Bee Gees er niet slecht van af, maar het past gewoon niet bij hem.

      /   Reply  / 
  5. Jelle

    Dat zei Ronan Keating toch ook?!?!?!?! Anyway… hier weer ‘n update:
    Finale: 1 Sumera, 2 Jaap, 3 Dony
    4 Bad Boys
    5 Maaike
    6 Kelvin (bottom two met Maaike)
    7 Danielle, 8 Sarina, 9 Mathijs, 10 4Granted 11 Janna/Fierce

      /   Reply  / 
    1. maria

      Nou Jelle je zit er aardig naast!
      Finale Hoop ik en zou het meest eerlijke zijn:
      Jaap, Maaike en Kelvin.
      Maar verwacht:
      Maaike, Jaap en Donny

        /   Reply  / 
  6. jojubbetje

    Ik vond het totaal on terecht. Die gasten van badboyz irriteren me mateloos, zingen kunnen ze niet en die acts met dat dansen heb ik wel genoeg gezien op tv met alle so you think you can dance and move like mj shows. X factor gaat over zingen en danielle kan goed zingen en die gasten van badboyz niet. Ik zeg volgende week die gasten eruit dan is het echte zingen weer belangrijk en niet al dat amateur toneel dat je in die badboyz acts ziet. Trouwens helemaal een grote poppenkast dat s factor want de echt goeie artiesten die worden gewoon ontdekt en niet via xfactor, kijk naar de nieuwe 3fm megahit, die groep komt uit groningen vanuit het niets en maken machtige internationale muziek, zo zijn nog veel meer bands waar toekomst in zit, is wel wat anders dan dat idiote xfactor gedoe. Al moet die jaap natuurlijk winnen want dat is de beste zanger ooit in al die x factor shows.

      /   Reply  / 
    1. Rein

      nou nou, je vergeet er toch een aantal, ik noem een Boris….

        /   Reply  / 
      1. Nick

        X Factor gaat over zingen? Schat..dat is Idols. Dit gaat om het totaal pakket.

          /   Reply  / 
        1. Chanti

          Juist.. helemaal mee eens.. dit gaat erom of je de X-FACTOR hebt.. en dat hebben de Badboyz.. en nog wat.. dan moet jij eens je oren open zetten want misch zingen de Badboyz niet even goed maar 1 daarvan kan toch zeker heel goed zingen.

            /   Reply  / 
          1. maria

            Aardige jongens maar missen toch echt nog wel het een en ander. Met name “de Looks”. Hoewel die ene wel aardig kan zingen. En de ander kan aardig dansen. Maar het zijn geen Toppers. Ze hebben de mazzel dat er weinig jongensgroepjes zijn. Maar om echt door te breken hebben ze meer modig.
            De X factor kan ik niet ontdekken. Maar dat ligt natuurlijk aan mij. Maar wie weet als ze wat ouder worden, dat het dan beter wordt. Maar er zal best wel wat werk voor ze uit voortkomen de eerste tijd. Er zijn genoeg tieners die ze leuk zullen vinden.

              /  
  7. Me

    Denk ook pixie lott maar dan zouden ze het wel gezegd hebben deden ze vorige week ook met alexandra burk

      /   Reply  / 
  8. vinn

    Voor mij was Danielle de winaar van x-factor 2010 !
    Ik vond vanavond Dony en de Badboyz de minste.
    Ook de rest was niet bijster goed… ik vind het echt heel jammer dat Danielle eruit is.

      /   Reply  / 
  9. Juize

    Toch mis ik Sarina nog steeds :(
    Toch wel het grootste talent

      /   Reply  / 
  10. NDK

    Ik had liever Bad Boyz weg zien gaan inderdaad.. elke keer dat irritante gedoe als ze beeld kwamen.. met die vingertjes naar de camera. Ben ze nu wel zat. Danielle, jammer.. die had tweede mogen worden, aangezien Jaap nummer 1 is.

      /   Reply  / 
  11. Jon

    Sumera heeft een herkenbare stem dus kan platen verkopen, jaap is te goed hoort niet thuis in x factor, kelvin wel goed maar dat is het dan ook, Dony, ja graapig als hij het zou winnen. X factor is toch 1 grote grap en zal echt niet de grootste nieuwe talent van nederland leveren. Die doen namelijk nie tmee aan X factor

      /   Reply  / 
    1. Nick

      Oh jij bent het SBS figuur wat Popstars kijkt?

        /   Reply  / 
  12. Ivo

    Lady Gaga is volgende week voor haar concert in het Gelredome in Nederland. Prima één tweetje voor de platenmaatschappij om gelijk wat promotie mee te pakken in de vorm van een goed bekeken show.

    Er is geen budget om dit soort artiesten speciaal voor X Factor naar Nederland te halen. Dit blijft hier in NL altijd een kwestie van ‘wie is er in de buurt?’. En daar moet men het mee doen. Dit is vooralsnog vrijwel iedere week goed uitgepakt (m.u.v. Ronan en de show met Kane).

      /   Reply  / 
  13. Brt.

    Wow als lady Gaga echt komt, o m g, dat zou te mooi zijn

      /   Reply  / 
  14. Me

    Als lady gaga komt zou dat vast al wel uitgelekt ofzo zijn hoop het wel. En dat van niemand ophalen klopt ook niet want pixie lott moest de vorige x uit de vs komen

      /   Reply  / 
  15. Laila

    Dony had eruit gemoeten! Ech waardeloos dat hij er nog in zit. Zijn zingen was niks en hij kan er geen dansje bij doen omdat hij dan kortademig wordt!

      /   Reply  / 
  16. D.

    Helemaal met laila eens

      /   Reply  / 
  17. m

    Onbegrijpelijk dat Dony er nog in zit , hij is al weken de slechtste van allemaal.
    Blijft vreemd dat deze jongen al weken door de jury de hemel ingeprezen is terwijl heel Nederland kon zien dat hij behoorlijk tekort schoot.
    Gisteravond voor het eerst scherpe kritiek op zijn optreden en dan vraag je je toch af of dit niet allemaal gespeeld is.
    Begint vreselijk te worden als je uitstekende mensen ziet verdwijnen en de slechten over blijven

      /   Reply  / 
  18. Rick Bosveld

    onterecht onterecht!
    wat zien mensen in die Kelvin echt verschrikkelijk. al twee goede mense zijn er door hem uit! Sarina & Danielle
    de jury heeft vorige voor mijn gevoel gekozen voor iemand die het de komende weken gaat verknallen

    ik denk de finale met Sumera, Jaap & Badboyz. Sumera is mijjn favoriet

      /   Reply  / 
  19. Robbieboy

    Ik zat me gisteren voor het eerst te ergeren aan Donny’s slechte nederlands, en dat hij steeds terugvalt op de engelse taal. Goeie gozer, met best een goeie stem, maar come on, men.;)

      /   Reply  / 
  20. manuela

    wat zien jullie toch allemaal in sumera dat meisje is leuk voor even maar daarna is ze met de zon verdwenen net zoals sharon kips toen en een maria mena!

      /   Reply  / 
  21. Nick

    BadBoyz het minste? Nou sorry hoor maar die irritante stem van Kelvin was slechter..Kelvin was het slechtste van de avond. Maaike het beste als je het mij vraagt.

      /   Reply  / 
  22. Roel

    Men kan Jaap niet tot megaster lanceren via X-factor. Al proberen ze het wel door via de jury andere goeie deelnemers weg te stemmen.
    X-factor kijkende meisjes zullen altijd SMS-en voor een vrouwelijke deelneemster als het er straks op aankomt in de finale.
    Jaap kan zo lege, wazige blik in de ogen hebben. En is ook niet erg spontaan. Wat moet je er mee in de muziekindustrie.

      /   Reply  / 
    1. maria

      Nou Roel, dat slaat nu werkelijk nergens op. Probeer een beetje objectief te blijven. Jaap kan je smaak niet zijn, maar heb je de reactie van Marco Borsato niet gehoord? Die weet echt waar hij het over heeft.
      Ook al zou Jaap geen winnaar worden, dan nog zal hij een contract aangeboden krijgen. Maar zelfs als de je winnaar wordt is dat nog geen garantie dat je het ver gaat schoppen. Maar sommige mensen hebben gewoon alles in huis om ver te komen. Zo iemand is Jaap, en Maaike en Sumera. Kevin is erg musikaal maar zie ik nog niet als een solist doorbreken. En de bad boyz? Missen nog wel het nodige. Leuk voor bruiloften en partijen net als Donny. Maar bij de afvallers zitten er zeker nog een paar waar we meer van gaan horen Romy, Janna en Danielle!!!!

        /   Reply  / 
      1. Roel

        “Meer vuur in z’n donder”. Het is een keiharde wereld die muziekindustrie. Ik bewonder zijn vakkundige zang maar hij deelt het nu niet met zijn publiek in de show. Dat doet Marco Borsato nou precies wel heel goed.

          /   Reply  / 
        1. maria

          Jaap immiteert Marco niet; hij blijft zichzelf. Daarin schuilt zijn kracht. Je hoeft er niet van te houden. Hij heeft wel de potentie om door te breken. Daar gaat het om. je kunt nu eenmaal niet alle 12 de finalisten geweldig vinden hoeft ook niet. Maar iedereen heeft weer zijn eigen sterke punten. Zo vind ik het accent van Maaike, juist haar charme.

            /   Reply  / 
    2. maria

      Roel heb je vrijdag 14 mei gekeken? Je hebt zeker wel gezien hoe ver jij er naast zat! Wat was Jaap goed!!!!!

        /   Reply  / 
  23. Jan

    Danielle is eruit omdat Gordon anders geen zangers zou hebben!

      /   Reply  / 
    1. Chanti

      BULLSHIT!
      Danielle is eruit omdat Nederland niet genoeg op haar stemt, wat betekend dat Nederland geen behoeft aan haar heeft!en er dus geen geld mee te verdienen valt.
      En er moet uit eindelijk toch iemand zonder zangers of zangeressen doorgaan duss slaat echt nergens op!

        /   Reply  / 
      1. maria

        Nee omdat haar ouders niet hun hele maandsalaris verbellen!

          /   Reply  / 
  24. Ger

    Ach lieve mensen jullie hebben toch ook een goed gehoor!?
    Die Jaap heeft een stem zo goed,zuiver en heel warm en die wazige blik is juist heel sexy voor mij heft hij echt de X-factor

      /   Reply  / 
  25. Jan

    Donny had er nu al zeker 2 keer uit gemoeten en de badboys waren erg triest en zongen zeer vals.
    Allemaal doorgestoken kaart zap maar gauw weg hier

      /   Reply  / 
  26. maria

    Zodra Donny in de herkansing komt, ligt hij eruit!

      /   Reply  / 
  27. Laura

    Hee,

    Daniëlle is gewoon niet wat mensen zoeken. Dat hebben we nu gemerkt aan het feit dat ze al 3 keer niet genoeg stemmen kreeg om door te mogen. 2 keer hebben de jury haar een kans gegeven maar als niemand op haar stemt is ze gewoon niet gewild. Donny blijft er gewoon in omdat hij te veel fans heeft die medelijden met hem hebben.

    Maar ik kan niet begrijpen dat door Kelvin Sarina eruit is. Elke week zong zij de sterren van de hemel, maar door EEN goed optreden van Kelvin vliegt ze er meteen uit.

    Hoezo is die jury profesioneel?

    En Gorden moet zijn mond houden over die Badboyz. Zo geweldig zijn ze helemaal niet. Ze verschuilen hun minpunten achter hun ‘geweldige’ show, maar daar blijft het dan ook bij.

      /   Reply  / 
  28. maria

    Maar de kans is groot dat Danielle niet eens de minste stemmen had. Voor hetzelfde geld waren de badboyz dat. Ach ja tenslotte moest er een act uit en Stacy met 3 acts overblijven en Gordon niets meer kan natuurlijk niet.

      /   Reply  / 
    1. Laura

      Hoi Maria,

      Ja dat zou kunnen, maar al hadden de Badboyz meer stemmen, Daniëlle had weer niet genoeg stemmen voor de volgende ronde.

      Waarschijnlijk was ze misschien de volgende ronde wel weer door gegaan, maar ze had naar mijn mening nooit in de finale kunnen komen. In al die shows, zegt ze zelf ook had het beter kunnen gaan. Als dat zo doorging was ze er toch een keer uit gegaan. Maar de Badboyz hadden elke week goed commentaar en 1 x niet. Dus dan lijkt mij de keuze duidelijk. Los van het feit dat Gorden dan geen mensen meer had.

        /   Reply  / 
  29. maria

    Hoi Laura,
    Ach natuurlijk, ging ze er een keer uit. Is ook geen ramp. Maar de Badboyz vind ik ook geen succesnummer. De laatste keer vond ik ze zelfs ronduit slecht. Als de jury de beoordeling deed aan de hand van de prestatie van die avond en dus ook de herkansing, hadden de badboys eruit gemoeten. De argumenten die de jury aandroeg waarom ze mochten blijven deugde van geen kant. “Het was erg moeilijk om gelijk te zingen en dansen” . Ja Hallo ze hebben zich toch bij de groepen opgegeven! Dan hadden ze solo moeten gaan, hadden ze zeker de liveshows niet gehaald.

      /   Reply  / 
  30. PINHEAD

    Terecht dat Danielle eruit ligt. Ze is een hele mooie meid en kan erg goed zingen, maar bij elk nummer wat ze zong in de liveshows, was het gewoon niet goed niet slecht, beetje de middenmoot dus. Dus lag ze er deze week niet uit, dan was het volgende week wel gebeurd… Badboyz waren deze week ook niet zo goed als voorgaande weken, het was idd net de soundmixshow, maar dat lag denk ik ook aan het nummer. Maar als je kijkt naar de hele reeks, hebben zij wel beter gepresteerd dan Danielle, dus daarom wel terecht dat Danielle nu eruit ligt.
    De beste vond ik: Maaike, Jaap en Sumera. De slechtste: Dony en Danielle

      /   Reply  / 
  31. maria

    Hallo Pinhead,
    Ik heb er geen problemen mee dat Danielle eruit ligt. Het lag in de lijn der verwachtingen dat ze de eindstreep niet zou halen. Wat mij wel opviel was dat de reden van de jury niet deugde waarom. De badboyz hebben in eerdere uitzendingen wel een aardig showtje laten zien, maar toppers zijn het ook niet. Waar ik moeite mee heb is de invloed die de jury heeft op de stemmers.
    Waarom niet gewoon alles laten afhangen van het aantal stemmen. Is slechts 1 x gebeurd. Waarom niet altjd?

      /   Reply  / 
  32. Laura

    Hoi Maria,

    Ik snap jou standpunt wel, maar wat is beter?

    Iemand die alle liveshows beter dan die andere persoon heeft gedaan en er uitgaat door een slechte show. < De badboyz

    Of iemand die bijna nooit helemaal goed was en dan toch in de reeks blijft door een goede show. < Daniëlle

    Ik zeg niet dat de badboyz beter waren in elke show, maar de mening van de kijkers is wel anders. Als ze Daniële beter vonden hadden ze haar genoeg stemmen gegeven om door te gaan. De badboyz hadden dus steeds een betere show, vandaar dat ik hun achter de eerste optie had gezet en Daniëlle bij de tweede.

    Groetjes Laura

      /   Reply  / 
  33. maria

    Hoi Laura, Ach wat is beter? Iedere deelnemer heeft een achterban die op hem stemt. Het voordeel van een groep is dat er per persoon een achterban is. Met name in de beginfase heeft een groep daar voordeel van. Een goede conclusie van het stemgedrag is in die beginperiode niet altijd te trekken. Ik herinner mij de eerste wedstrijd van X factor. Ene Richie werd finalist (tweede) omdat zijn (financieel krachtige) familie er erg veel geld in stak om te bellen. Qua zang en presentatie was hij verre van goed. Helaas voor zo iemand helpt dat toch niet voor een goede voortzetting van de carriere! Met dit voorbeeld wil ik aangeven dat je het stemgedrag niet altijd juist kunt interpreteren. Degene die de CD’s etc. kopen zijn net altijd de stemmers!

      /   Reply  / 
  34. Laura

    Hoi,

    Met mijn vorige reactie keek ik niet naar de stemmers maar hoe ik zelf vond dat ze hadden gezongen. Maarja dat is mijn mening.

      /   Reply  / 
  35. maria

    OK volgende week zien we meer, maar dan met een groot orkest. Ik ben benieuwd hoe iedereen het er dan vanaf brengt! De mindere goden vallen dan door de mand!

      /   Reply  / 
  36. Laura

    Idd, helemaal gelijk :D

      /   Reply  / 
  37. maria

    Groetjes tot volgende week!

      /   Reply  / 
  38. Chanti

    Het was zeker terrecht dat Danielle eruit lag, aangezien ze zien dat er niet genoeg stemmen voor haar binnen komen en er dus geen geld mee valt te verdienen.
    Badboyz waren ook niet goed en Dony was ook erg slecht, maar bedenk wel dat ze niet veel te zeggen hebben over het nr..
    En het nummer moet je wel liggen. Daarbij hebben de badboyz vaak een dansact en staan de meeste daar stil. dus dat is een extra taak.

      /   Reply  / 
  39. maria

    Ik weet niet in hoeverre de deelnemers invloed kunnen uitoefenen op de keus van de liedjes, maar daar hebben alle deelnemers mee te maken. We zijn het erover eens dat de keuze voor de badboyz en Danielle geen gelukkige was. Hoe ze hebben kunnen kiezen voor een act van Michel Jackson is mij een raadsel. Dat konden ze in de verste verte niet waarmaken. Niet qua zang en niet qua dans. Het spektakel eromheen moest verbloemen wat ze niet in huis hadden. Hoop dat ze zich bij de volgende act meer op de zang concentreren. Bij een dansnummer komen ze alleen tot hun recht als ze gelijk dansen. Maar ja het niveau van de beide kandidaten verschilt nogal. Dat moet je niet benadrukken.

      /   Reply  / 
  40. Laura

    Hoi iedereen!

    Sumera heeft naar mijn spijt de show achter zich gelaten, door Kelvin nog wel! Als ik zou moeten kiezen zou ik het wel weten.
    Wat een ge*** kwam er uit Gordon zijn mond. Sumera heeft een sensationele stem alleen ik wordt bang van haar blik. Waar slaat dat nou weer op? Kan het nog steeds niet geloven ..

      /   Reply  / 
  41. maria

    Geloof het maar wel.
    Sumera was een grotere concurrent voor Gordon dan Kevin.De Badboyz moeten en zullen winnen lijkt het wel. Gordon ging zelfs zo ver dat hij als een bezetene begon te dansen bij het tweede nummer van de badboyz toen het nummer niet zo lekker liep. Het zag er echt niet uit. Ik vond niet dat hij de badboyz daarmee een dienst bewees. En ook het achtergrondkoortje moest hen steunen bij een moeilijke passage in het nummer! Waar moet dat heen?
    En die jongens maar denken dat ze echt goed zijn.

      /   Reply  / 
  42. Laura

    Daar heb ik niet zoveel op te zeggen! Helemaal gelijk :D

    Maar volgens mij zijn er al 2 goede door Kevin eruit. Daniëlle en Sarina. Of heb ik het nu fout?

      /   Reply  / 
    1. Lia

      Ja, naar mijn mening heb je dat echt fout. Daniëlle met Kelvin vergelijken is appels met peren vergelijken. Daniëlle kan best leuk zingen, maar ze heeft weinig wat haar onderscheidt van andere zangeressen; ze heeft in mijn optiek niets waardoor ze echt met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

      Kelvin heeft tijdens de X-campus, de juryvisit en met zijn vertolking achter de piano tijdens de liveshows een diepe indruk op mij gemaakt. Hij heeft echt een Jamie Cullum-achtige kwaliteit, alleen zou Angela die meer tot uiting moeten zien te brengen; nummers als Cruel Man en Staying Alive passen gewoonweg niet bij Kelvin.

        /   Reply  / 
  43. maria

    Hoi Laura,
    Nou Kevin (of is het Kelvin?) Is beslist niet slecht, ik vind hem erg muzikaal. Die kun je niet de schuld geven van het vertrek van die andere talenten. Het heeft natuurlijk ook te maken met het format van Xfactor dat grote talenten (zie de meisjes en 25+) de liveshows niet halen en de veel mindere goden (groepen) wel! Iedereen wil zo ver mogelijk komen en het liefst winnen! Uiteraard. Het is aan de jury en de mensen die stemmen om daar objectief mee om te gaan. Voor veel deelnemers hangt er heel wat van af. Dat realiseert men onvoldoende. Wat je nu krijgt is dat de grootste talenten vroegtijdig het podium moeten verlaten en dat de mindere acts overblijven. (gelukkig niet allemaal). Van een jury zou je verwachten dat die hier (allemaal)op een eerlijke manier naar kijken. Of het je favoriet is of niet; iedereen zou moeten kunnen zien dat Sumera op dit moment een supertalent is, die alles in huis heeft. Zondag heeft ze in “Live 4 you” het eerste nummer opneuw gezongen De bandleden van “Boyzon” die haar mochten beoordelen waren zeer onder de indruk. “Absolutely perfect” was hun reactie. En dat was het ook. Waarom laat een jury zo iemand gaan? Volgens mij om de eigen acts meer kans te geven. (Donny en Badboyz). Natuurlijk iedereen die (dit jaar) in de liveshows staan zijn zeker niet slecht. Maar wat zou het mooi geweest zijn een finale tussen Jaap, Maaike en Sumera! In de gelijknamige shows
    En het gezwam van Gordon:”Opeens zag ik Kelvin en dacht die jongen heeft de X factor”, nou daar heeft die lang over moeten doen! Ik dacht dat zo’n “expert” als Gordon beweert te zijn, toch wel eerder zou moeten kunnen zien of je die hebt of niet! Daar zijn ze destijds op gekozen? En waarschijnlijk zal het verweer van de jury wel zijn dat je pas in de liveshows kunt zien of ze dat echt hebben. Lariekoek! Dat is iets wat je gelijk aanvoelt, dat ben je je niet bewust. Iemand raakt je of niet. En aan alle reacties te zien door het (veel te vroege) vertrek van Sumera, kun je opmaken dat ze veel mensen heeft geraakt! Dus die X factor zit wel goed!

      /   Reply  / 
  44. maria

    Overigens wil ik nog wel 1 ding kwijt. Als echte fan van X FACTOR heb ik de uitzending van “What ever” eens bekeken. Wat ik al wist werd nog eens duidelijk naar voren gebracht. Een van de meisjes vertelde tijdens het interview aan een van de jongens van Badboyz dat zijn moeder al wel 35 keer had GSM st en nu wel op 80 zou zitten! Als de ouders van nr. 2 van de BadBoyz dat ook doen tikt het lekker aan!
    De conclusie van de jury en menig kijker dat er kennelijk minder mensen op Sumera hebben gestemt omdat haar houding kennelijk niet deugt en dat ze de mensen verveelt en wat voor onzin nog meer, die kun je nooit trekken. Dat er mensen zijn die zo wanhopig veel bellen en SMS en op een en dezelfde act, geeft al aan dat men in de mening verkeert dat ze die stemmen hard nodig hebben omdat ze die niet genoeg van de kijkers krijgen.
    Ondertussen doen ze er voor hun favoriet geen goed aan. Als ze werkelijk voor de leeuwen worden gegooid en hun brood in dit vak moeten verdienen. Heb je meer nodig dan mensen de bereid zijn hun geld te verkwanselen aan SMS jes waar ze uiteindelijk niets voor terugkrijgen. En voor degene die aan het einde van X factor met een enorme telefoonrekening achterblijven is dat een hele bittere pil!
    Wie het hardste lacht en het laatst is RTL die verdient er het meest aan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>