RTL wil minder bureaucratisch te werk gaan

De nieuwe RTL-topman Bert Habets heeft vandaag zijn plannen ontvouwd. In een persbericht stelt hij dat de organisatie van het mediabedrijf ingrijpend wordt omgegooid. Habets heeft het over 'het rationaliseren van onze organisatie, met een volledige focus op televisie, radio en nieuwe media. We gaan minder managen en meer doen." De bureaucratie waar het bedrijf om bekend staat, moet dus worden teruggedrongen.

Verder gaat RTL facilitaire diensten uitbesteden. Daardoor verdwijnen er zo'n 50 functies. Veel van die werknemers zouden mee kunnen naar de nieuwe werkgever DutchView.

"In de nieuwe opzet wordt ondernemerschap gestimuleerd; creativiteit,
ontwikkeling van talent en innovatie staan centraal. Het nieuwe RTL
Nederland wordt een platte, slagvaardige organisatie met heldere keuzes
in bedrijfsactiviteiten en het talent op de juiste plek", aldus het persbericht

Hulde voor deze enorme stap. RTL is een bedrijf met veel medewerkers en iedereen heeft ongetwijfeld hart voor de zaak, maar er liepen wel heel veel mensen rond om dingen voor elkaar te krijgen. En besluiten moeten over veel lagen worden goedgekeurd. Als het Habets echt lukt om deze reorganisatie door te voeren, zou dat wel eens een heel stuk ten goede kunnen komen aan de eigen producties. En wie weet ook op de programma's van buitenproducenten.

Zie ook:
- Topman SBS rekent op nog veel meer marktaandeel
- Crisis: John de Mol daagt RTL-top
- Het nieuwe tv-seizoen van RTL

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “RTL wil minder bureaucratisch te werk gaan

  1. Pingback: FD: Fikse bezuinigingen op komst bij RTL Nederland | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>