Overwinning Holland’s Next Topmodel niet zo lucratief?

Elke week prijst Yfke Sturm de hoofdprijs van Holland's Next Topmodel aan. Een contract bij het gerenommeerde bureau Max Models ter waarde van 50.000 euro. We weten allemaal dat 50.000 euro veel geld is. Maar uit een stuk in Vara TV Magazine blijkt, dat het niet zo veel is als het lijkt. De winnares van het contract houdt er netto 'een bedragje op waar het gemiddelde tienermeisje nou bepaald niet over dagdroomde tijdens haar toekomstvisioenen'.

Wat wil het geval? Het bedrag van 50.000 euro is een bruto bedrag voor een contract met een looptijd van twee jaar. En bruto is in dit geval heel erg bruto. Kosten als vliegtickets, koerierskosten en kopieën moeten er allemaal nog van betaald worden. Ook is er een 'heffing van 20% bureauprovisiekosten voor bewezen diensten berekend over de bruto verdiensten verkregen door de activiteiten als model of actrice'.

Van een schnabbelcircuit is verder geen sprake. Voor elke klus die zonder toestemming wordt aangenomen, staat een boete van een kwart miljoen euro. Dat bedrag is bedoeld om concurrenten weg te houden, want vooral buitenlandse modellenbureaus zouden happig zijn op onze Sanne, Sylvia en straks misschien ook Bodil, Kim of Sabrina.

Jurylid Rosalie van Breemen vroeg zich afgelopen week openlijk af waarom meisjes nog meedoen aan het programma. "Als jullie echt zo goed zijn, dan zouden jullie al in New York zitten." Afgaande op het stuk in Vara TV Magazine is dat misschien wel wijzer, je kunt dan zelf een contract uitonderhandelen.

Zie ook:
- Sandra trillend op haar benen uit Holland's Next Topmodel
- Doof meisje in Holland's Next Topmodel
- Dit zijn de 12 nieuwe Holland's Next Topmodels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>