Stopzetten ONM strop voor Endemol

Niet alleen BNN baalt van het stopzetten van ONM door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), ook producent Endemol zal even moeten slikken. ONM is met zo’n 200 afleveringen per jaar namelijk een vrij zekere inkomstenbron. Die nu dus wegvalt. Bij Endemol Nederland gaat het al een tijdlang niet goed; onlangs maakte de producent bekend 65 banen – ongeveer eenderde van het totaal – te schrappen. Endemol probeert dan ook ONM nu bij een andere partij onder te brengen.

RTL of SBS
Die andere partij moet wel een commerciële zijn, aangezien de NPO geen belangstelling meer heeft. Een terugkeer onder de vlag van RTL lijkt eveneens uitgesloten, die zendergroep stootte het in 2005 juist af, toen het nog bij Yorin werd uitgezonden.

Dan blijft SBS over. Maar ook de programmabazen daar hebben in het recente verleden al aangegeven niet in te willen zetten op drama of een soap in de vooravond. SBS 6 was ooit de derde partij met een soapserie (Goudkust) maar dat was de eerste die sneuvelde. SBS 6 heeft nu Shownieuws en Hart van Nederland in de vooravond.

Postcode Loterij
Endemol ziet de laatste tijd steeds meer vaste inkomstenbronnen opdrogen. RTL 5 trok eerder dit jaar de stekker uit Deal or no Deal. Sowieso worden er veel minder programma’s van de Postcode Loterij gemaakt dan een tijdje terug, toen Eén Tegen 100 nog bijna elke week op tv was. Daar worden nu nog maar 13 afleveringen per jaar van gemaakt. Bovendien heeft Talpa Media een deel overgenomen met Wat Vindt Nederland.

Meer stroppen
Endemol raakte verder Life & Cooking kwijt, opvolger Life4You wordt door MasMedia gemaakt. Van Weekend Miljonairs worden geen nieuwe afleveringen gemaakt en ook Dancing with the Stars lijkt voorgoed uit de schema’s verdwenen. Baantjer is al langer geleden gestopt, daarvoor is nooit een vervanger gekomen. Moordwijf met Wendy van Dijk zou dat worden, maar dat is uitgesteld.

Endemol Sport
Een ingewijde zegt: “Het is dat Endemol zoveel voor de Eredivisie mag doen, anders was de Nederlandse tak allang omgevallen. De sportafdeling van Endemol wordt dan ook ontzien bij de ontslagronde. Eigenlijk staat dus de helft van het andere personeel straks op straat.” En met het wegvallen van ONM zouden dat nog wel eens meer banen kunnen worden…

Zie ook:
- ONM stopt definitief na lopend seizoen
- Endemol zet in op drie Russische formats
- Daar gaan we: ONM in voortbestaan bedreigd

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Stopzetten ONM strop voor Endemol

  1. Tino

    sneu

      /   Reply  / 
  2. Frank

    Een bedrijf dat ontstaan is uit een samenwerking tussen twee televisieproducenten die nationale en internationale geschiedenis hebben geschreven, waar nu bijna niets meer van over is.. En andere producenten die hetzelfde doen, en schaamteloze kopieën produceren. Zonde!

      /   Reply  / 
  3. Mart

    Off topic:
    @ Herman: Eindelijk de opvolger van de klapvee keuring! Klinkt nu al leuk.
    HEEL NEDERLAND IS NU AL IN DE BAN VAN DE REALITYSHOW VAN 2010.
    GEWOON HERMAN, NU AL DE ONLINE TV SENSATION VAN 2010. IEDEREEN ZIT AAN HET INTERNET GEKLUISTERD!
    ( misschien eens bij sbs informeren Herman :D )

      /   Reply  / 
  4. Samantha

    Ik hoop écht dat RTL nederland ONM koopt..dit zou echt goed zijn voor de vooravond van RTL 5..:P
    Met daarna The Tyra Banks Show ofzo..en How I met your mother :P :P

      /   Reply  / 
    1. Michael

      Ja..Leuk ONM OP RTL 5!

        /   Reply  / 
  5. Brian

    Er zijn 3 opties:
    * Naar RTL5: vooravond om 19.00 of 19.30 uur
    * Naar SBS6(SBS mag best vooravond versterken)
    * Naar Net5: ipv tafel van 5

    Denk dat de grootste kans is dat het naar Net5 gaat!

      /   Reply  / 
    1. Chiel

      De grootste kans is dat het gewoon stopt.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>