Sarina onverwacht exit in Hollandse avond X Factor

Het Hollandse avondje van X Factor was er een van hoog niveau. Vrijwel alle kandidaten presteerden bovengemiddeld en een enkeling zelfs uitmuntend. Terwijl Gordon in zijn jurycommentaar Jaap al als winnaar heeft uitgeroepen, weet ik het zelf zo net nog niet. Want ik vind ook Kelvin en Sumera nog steeds erg goed. Voor één iemand is het X Factor-avontuur in elk geval afgelopen, Sarina moest vrij plosteling vanavond afscheid nemen.

Sarina opende de show met De Bestemming van Marco Borsato en liet zich vervolgens positief commentaar welgevallen. “Het beste dat we van Sarina hebben gezien”, oordeelde de jury.

Kelvin kreeg het liedje Liefs uit Londen toebedeeld van Bløf. “Dit is voor het eerst dat ik heb genoten van een liedje van Bløf”, zei Gordon na afloop. En het was dan ook erg goed. Kelvin vertelde het verhaal en heeft het nummer zich totaal eigen gemaakt.

De BadBoyz zongen Kijk Om Je Heen. Er gebeurt zeker wel iets op het podium bij dit duo, maar toch doen ze het niet voor mij. Het begint allemaal wat op elkaar te lijken. Maaike verraste dan weer wel met Tot Jij Mijn Liefde Voelt, een Nederlandse bewerking van To Make You Feel My Love. De afgelopen weken moest ik bij Maaike telkens denken aan Amy MacDonald, dat was er nu wel vanaf. Ook haar uitspraak van de Nederlandse taal is subliem, misschien dat Maaike wel heel geschikt is voor de musical? Ook Dony verraste met het up-tempo Little Green Bag, was een leuk optreden.

Daniëlle wist zich rechtstreeks te plaatsen voor de volgende show met Hold On van Alain Clark. Niet terecht volgens mij. Ja, het was op zich prima gezongen, maar het overtuigde nergens.

Jaap kreeg op Twitter alle complimenten van Marco Borsato, die heeft genoten van zijn Margerita gezongen door Jaap. Weliswaar was de uitspraak aan de slordige kant, de opbouw was subliem gedoseerd en Jaap legde er heel veel emotie in.

Ook Sumera wist haar Miracle van Ilse deLange erg mooi op te bouwen. Sowieso was de entourage met een schommel en bloemetjes betoverend. Sumera zong Miracle niet zo liefjes als Ilse doet, maar dat vind ik juist wel leuk.

Herkansing
In de herkansing moesten Sarina en Kelvin het tegen elkaar opnemen, verrassend genoeg. Beiden excelleerden vanavond. Volgens jurylid Angela Groothuizen zouden ze als nadeel kunnen hebben als eerste en tweede te zingen, waardoor de mensen die later inschakelden deze acts miste. Zelf denk ik ook dat Kelvin iets te eigenzinnig is voor een laagdrempelige talentenjacht als X Factor.

Vanzelfsprekend gingen Eric en Angela achter hun eigen acts staan. Stacey en Gordon kozen uiteindelijk voor de kandidaat met de meeste mogelijkheden en dat is Kelvin. Afscheid van Sarina, de vrouw die jarenlang in coverbands zong en nu haar kans schoon zag zichzelf naar een hoger plan te trekken. Of dat nu nog gaat gebeuren, zullen we in de loop der maanden gaan ontdekken. Ze toonde zich in elk geval een winnaar in haar afscheidswoorden, want een sterk vertrek!

Volgende week is het thema Movie Night. Lekker veel filmliedjes dus. Dan ook een optreden van Alexandra Burke. Nog steeds is Stacey de enige coach met al haar drie acts in de race.

Zie ook:
- Rocker Mathijs overleeft rockshow X Factor niet
- X Factor-kandidaten brengen Warchild-single uit
- 4Granted valt af in divashow X Factor
- X Factor: Fierce en Janna weg, Daniëlle nipt door

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Sarina onverwacht exit in Hollandse avond X Factor

  1. Den

    Wat mij betreft zeer onterecht.. Mooie en vooral goede zangeres! Lijkt ook wel dat als je de week ervoor de herkansing overleefde je de week erna sowieso doorgaat!!

      /   Reply  / 
  2. Bart

    Laten we het erover eens zijn dat dit gewoon de beste zangeres van allen is! En dat ze samen met Kelvin in de sing-off stond was ook volkomen onterecht, in mijn ogen waren ze beide beter dan Daniële, Maaike en Dony…

      /   Reply  / 
  3. Geenstijl

    Jaap en Sumera inde finale, het publiek waqt stemd is meestal rond de 16 :P
    Overigens vind ik Jaap wel de beste van iedereen.

      /   Reply  / 
  4. Rein

    Sumera is veruit de beste, Jaap kan wel goed zingen, maar verder doet het me niets als ik heel eerlijk moet zijn. Sarina en Kelvin hadden de pech de show te moeten openen, en dat zal ze deze keer wel in de gevarenzone gebracht hebben, maar ik zie er ook geen potentiële winnaaars is. Bad Boyz heeft nu wel lang genoeg geduurd, weg ermee.

      /   Reply  / 
  5. Jelle

    ONTERECHT! Danielle moest herkansen! Update vorspelling:
    Finale…1 Sumera (mijn favoriet), 2 Jaap, 3 Bad Boys
    4 Dony
    5 Maaike
    6 Kelvin (bottom two met Dony)
    7 Danielle (bottom two met Maaike)
    8 Sarina, 9 Mathijs, 10 4Granted, 11 Janna, 12 Fierce

      /   Reply  / 
  6. AnZo

    Hoog niveau? In vergelijking met wat? Het piratenfestival? Als je dit hoog niveau vindt, neem dan eens een kijkje bij de Britse X-factor of het Duitse DSDS! Dan blijft de Nederlandse versie ergens halverwege steken helaas.

      /   Reply  / 
    1. fritki

      he ik woon in Duitsland en volg de Xfactor maar ben er zeker van dat Sarina hier bij DSDS bij de beste 3 was geeindigt

        /   Reply  / 
  7. Cynneke

    Sarina bezorgde me gisteravond kippenvel. Heel jammer dat ze weg moest.

      /   Reply  / 
  8. Laila

    Dony had eruit gemoeten, die vond ik qua zingen echt onder de maat gisteravond. Leuke act, maar daar hield het dan ook mee op!

      /   Reply  / 
  9. m

    Onverteerbaar dat Sarina eruit moet terwijl kermisact Donny er nog steeds in slaagt erin te blijven.

      /   Reply  / 
    1. fritki

      Omdat hij een kermisact is is Dony er nog bij. ook als hij in de sing-off komt , niemand durft hem weg te sturen want dan wordt er gelijk weer het woord discriminatie geroepen

        /   Reply  / 
  10. Linda

    Goeie analyse Herman!!

      /   Reply  / 
  11. Martijn

    Echt belachelijk dat de categorie van Stacey nog in tact is. Danielle moet er nu echt een keer uit hoor! Wat een doorsnee zangeres die op veel momenten zelfs de zenuwen niet in bedwang heeft.

      /   Reply  / 
  12. LJ

    Echt schandalig dat Sarina er uit is, die arrogante Kelvin begint me echt de keel uit te hangen. Gordon merkte vorige week zeer terecht op dat het iedere week in zijn introfilmpje gaat over al zijn probleemjes en zijn andere dingetjes. Alsof hij de enige is die problemen heeft in z’n leven. Verder zong hij vorige week gewoon verschrikkelijk vals, hoewel dat deze week wel minder was. Die zelfingenomen blik op zijn hoofd is echt misselijkmakend.

    Verder heb ik met kippenvel en tranen naar het optreden van Jaap gekeken, wat was dat subliem! Ik vond Sumera, Sarina en Jaap de beste 3 van de avond.

    Verder bleek bij het nummer voor War Child dat Mathijs gewoon een geweldige zanger is, want hij pakte die zinnen die hij moest zingen zo ongelofelijk krachtig en goed! Heel erg zonde dat hij er uit is.

    Daniëlle zong echt vals en ik snap ook niet waarom ze dit nummer moest/ging zingen. Past totaal niet bij haar, het overtuigde helemaal niet en het was regelmatig onzuiver.

      /   Reply  / 
    1. Lia

      Gordon merkte vorige week zeer terecht op dat het iedere week in zijn introfilmpje gaat over al zijn probleemjes en zijn andere dingetjes. Alsof hij de enige is die problemen heeft in z’n leven.

      Ik moest vorige week erg hard lachen om dat uit de mond van uitgerekend Gordon te horen; als er iemand is, die iedereen continu van zijn gevoelens op de hoogte stelt, dan is HIJ het wel.

        /   Reply  / 
  13. Lia

    Onbegrijpelijk dat Daniëlle er gisteravond niet uitgevlogen is…. wat een ongelooflijk slecht performance was dat gisteren! Ik kan me alleen maar zo indenken dat ze om voor mij volslagen onduidelijke redenen een grote fanbase heeft, want als er gisteren mensen serieus Daniëlle boven Sarina of Kelvin verkozen, hebben ze wat mij betreft echt gehoorproblemen of totale wansmaak. Overigens zal de opmerking van Gordon dat hij verwachtte dat Daniëlle er uit zou gaan haar wel wat sympathie-stemmen hebben opgeleverd, maar toch… on-voor-stel-baar!

    Ik denk dat Kelvin er de volgende ronde of de ronde daarop uitgaat. Ik vind hem een uitzonderlijk groot talent, maar ik denk dat hij voor een talentenjacht als X-factor gewoon niet mainstream genoeg is. Het is voor hem waarschijnlijk ook beter als hij X-factor niet wint, ik kan me niet voorstellen dat hij gelukkig zou worden van het keurslijf waarin hij muzikaal dan wordt geperst.

    De finale wordt Jaap, Sumera en BadBoyz.

      /   Reply  / 
    1. juut

      dat danielle (of maaike) er volgende week uit moet is wel duidelijk. en de finale moet bestaan uit badboyz, sumera en jaap.
      kelvin kan ik niet uitstaan met zijn arrogante blik al kan hij wel aardig zingen.

        /   Reply  / 
      1. johnny

        doe ff niet zo hatelijk over kelvin wil je hij is helemaal niet arrogant ik heb naar de show buiten nog kort iets tegen hem gezegt en op de foto gegaan en kwam helemaal niet arrogant over stom wief en die singoff was klote want ik vond sarina ook errug goed

          /   Reply  / 
    2. johnny

      nou die reactie ben ik gedeelte lijk wel mee eens alleen om Danielle zo aftezeiken is ook nie leuk het is een hele leuke spontane lieve meid en je hebt er gelijk in dat sarina en kelvin wel een stuk beter zijn ik vond maaike en danielle allebei op het zelfde niveau zitten qua performe en het minste als ik dan moet kiezen van die avond zou ik maaike eruit sturen omdat ik danielle zelf iets leuker vind qua persoon en de zang is het zelfde dan kan je beter voor het total pakket kiezen ma sarina das zkr niet normaal dat ze eruit vloog

        /   Reply  / 
  14. Pingback: Kijkcijfers vrijdag: Kijkcijferkoningin Beatrix | Zappen

  15. JaJa

    Waar iemand vandaan kan halen dat Kelvin arrogant is, is me een raadsel. Zachtaardige jongen met hart voor muziek.

      /   Reply  / 
  16. fritki

    na wat gisterenavond gebeurd is zou iedereen de X-factor moeten boycotten en zou dus volgende week niemand moeten bellen of sms-en

      /   Reply  / 
  17. Nicky

    Belachelijk dat Danielle doorging terwijl Maaike ook slecht was maar dat ter zijde jaap en sumera is overduidelijk die halen de finale en badboyz word 3e ook al hoop ik dat Jaap gaat winnen denk ik het ook nog maar Sumera is een ijzer sterke tegenstander volgende week moet Maaike of Danielle eruit!!!

      /   Reply  / 
  18. Robin

    Ik denk dat het een finale wordt tussen Jaap, Badboys en Sumera al is dat misschien iets te snel gezegt nu al mgoed.

    Dit is mijn mening :p

      /   Reply  / 
  19. Robin

    Verder onterecht dat Sarina er uit is, Danielle of Maaike had weg gemoetn!

      /   Reply  / 
  20. vinn

    Onterecht!!! Dony is van de -toen nog 8- de minste !!

    Mijn top 8 was:
    1. Danielle
    2. Jaap
    3. Sarina
    4. Kelvin
    5. Sumera
    7. Maaike
    8. Dony

    Sarina was voor mijn wel finale materiaal,

      /   Reply  / 
  21. Gewoon

    Overduidelijk natuurlijk,

    Jaap was gisteravond steengoed, alleen wie had verwacht dat diegene die er na zou komen toch net weer een stukje beter was..!
    Jaap en Sumera zijn de enige 2 talenten in deze versie van X-factor.
    Maaike vind ik ook absoluut niet slecht, het is alleen jammer dat de jury haar een bepaalde stempel heeft opgedrukt die haar blijft achtervolgen. Qua stem is zij zeker een van de beteren.

    Badboyz irriteren mij mateloos, het semi-nichterige handjeklappen wat menig basisscholier al achter zich heeft gelaten, de slechte nederlandse uitspraak in hun nummer, en het feit dat hun entertainment gehalte vooral wordt opgewerkt door hun coach gordon.

    Daniëlle had wellicht de pech van een vréselijk nummer, want ook al ben je een fantastische zanger/zangeres: van het liedje Hold On, van alain clark valt nou eenmaal weinig te maken.

    Dony heeft het geluk van de gunfactor, al moet ik hierover wel zeggen dat zijn coach, Erik mijn neus uitkomt. Het slijmerige en perfecte over zijn eigen kandidaten (die wel goed zijn, maar niet het beste) en dan bijvoorbeeld gisteravond het commentaar op een Sumera die gewoon BY FAR de beste was. Ik denk dat Sarina’s exit mede is veroorzaakt door de zelfingenomendheid van Erik.

    Ik moet zeggen dat het erg prettig was dat Kelvin gisteravond zijn problemen thuis gelaten heeft, en zich gericht heeft op een goed nummer met expressie en goede intonatie.

    Wat mij betreft mogen volgende week: Dony en the Badboyz gaan uitmaken wie van hen het strijdtoneel gaat verlaten!

    De finale zal wat mij betreft bstaan uit:
    1. Sumera
    2. Jaap
    3. Maaike

      /   Reply  / 
  22. PINHEAD

    Heeeel onterecht dat Sarina de show moest verlaten! Zij was echt 1 van de besten! Daniele had weg gemoeten, zij was overduidelijk het minste van de avond!! Jaap was natuurlijk weer super! Ook Kelvin en Dony waren goed…

      /   Reply  / 
  23. Pingback: X Factor: Driemaal herkansing is scheepsrecht voor Daniëlle | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>