Kijkcijfers vrijdag: Kijkcijferkoningin Beatrix

Was het de vele regen vrijdagochtend, de nieuwsgierigheid na het drama in Apeldoorn vorig jaar of het jubileumjaar van de koningin? Ik weet het niet, feit is dat gisteren 2,6 miljoen mensen naar de registratie van Koninginnedag 2010 hebben gekeken bij de NOS. De uitzending behaalde een zeldzaam marktaandeel van 79,7 procent. In de avondprogrammering was Ivo Niehe de grote winnaar, hij trok 1,6 miljoen kijkers met zijn TV Show op Reis. X Factor volgde met 30 duizend kijkers minder.

In de liveshow was te zien hoe Sarina het strijdtoneel moest verlaten. Aan de Hollandse avond van X Factor verleenden artiesten als Alain Clark, Esmée Denters, Ray & Anita en Caro Emerald hun medewerking. Opmerkelijk is dat De TV Kantine gisteren een stuk lager dan afgelopen weken scoorde; een krappe 1,3 miljoen kijkers.

X Factor heeft niet langer veel last van Flikken Maastricht, het Tros-drama dat de afgelopen weken stabiel 1,7 miljoen kijkers scoorde. Nederland 1 is nu begonnen aan de herhaling van seizoen 1. Gisteren keken er evengoed nog 1,5 miljoen kijkers. De soap van André Rieu deed het ook opnieuw erg goed met 1,4 miljoen kijkers.

GTST was één van de grote winnaars van afgelopen seizoen, met kijkcijfers die opliepen tot gemiddeld ruim 1,3 miljoen. Maar nu het steeds langer licht is, moet de soap toch weer inleveren. Gisteren keken er 1,1 miljoen mensen naar GTST.

SBS 6 zond gisteren de kwartfinale van De Nieuwe Uri Geller uit. Naar de liveshow keken 601 duizend mensen. Dit keer moest Philippart de show verlaten, die ik toch al één van de minst aansprekende kandidaten vond. Het verbaasde me zelfs dat hij zo lang de stemming overleefde. Geen gemis.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Voetbal en Miljoenenjacht grote winnaars
- Kijkcijfers vrijdag: Flikken sluit in stijl af, X Factor levert in
- Sarina onverwacht exit in Hollandse avond X Factor

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: Kijkcijferkoningin Beatrix

  1. Stefan

    Brady is er allang uit hoor :p

    Phillipaert ofzo moest het verlaten.

    Sarina’s exit was inderdaad verassend en onterecht..

      /   Reply  / 
  2. joris

    waarom scoort uri seizoen 1 zo goed en nu zo slecht?
    ziet iedereen nu ineens wel in dat het illusionisten zijn? dat was seizoen 1, afl 1 toch al duidelijk

      /   Reply  / 
  3. Jean

    Ìn seizoen één waren de kandidaten en de trucs nog spectaculair…..
    Nu heb je er veertienjarigen tussen zitten, die raden welke knuffelbeest de BN’ers gaan kiezen.

    En de helft van de trucs mislukt en is te langdradig

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>