Wèèr meer kijkers Expeditie Robinson en Oh Oh Cherso

Ongelofelijk, de kijkcijferstijging op de donderdagavond van RTL 5 houdt maar niet op. Drie weken terug trapte de zender dubbel boven het miljoen af met Expeditie Robinson en Oh Oh Cherso en dat was al een prestatie. Sindsdien zijn er wekelijks een slordige 100 duizend kijkers per show bijgekomen. Gisteren trok Expeditie Robinson volgens Stichting Kijkonderzoek 1,3 miljoen kijkers terwijl de reality-show Oh Oh Cherso zelfs dik 1,4 miljoen liefhebbers trok.

Ik denk dat we in het laatste geval toch wel van een hype kunnen spreken, eentje die voorlopig nog niet lijkt te gaan liggen. Al is het uitmelken wel begonnen, getuige de vergevorderde plannen voor een tweede serie in de sneeuw en een single die reeds is ingezongen.

Hoewel de meeste aandacht uitgaat naar Oh Oh Cherso is de prestatie van Expeditie Robinson erg knap. Afvalraces als deze verliezen juist kijkers tot de climax nadert, maar Expeditie Robinson wint juist kijkers. Sowieso liggen de scores zo ongeveer op het dubbele van een normale reeks bij RTL 5.

Zie ook:
- Carlo Boszhard doet Jokertje: Eerste beelden De TV Kantine
- Krijgt Oh Oh Cherso vervolg in de sneeuw van Kirchberg?
- Jokertje: Oh Oh Cherso wordt alleen maar extremer
- RTL 5 met Oh Oh Cherso en Robinson boven het miljoen
- NLpop: Cast Oh Oh Cherso heeft single opgenomen

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Wèèr meer kijkers Expeditie Robinson en Oh Oh Cherso

  1. sleurhutje

    Nog 15 miljoen die het niet gezien hebben deze brassssssss

      /   Reply  / 
  2. Topmodel

    De 2 programma’s die ik tijdens mijn vakantie gedownload heb (streamen gaat helaas niet zo snel). Niet normaal zeg hoeveel mensen vorige week vrijdagochtend aan het downen waren, er staan vlaggen bij en de kijkers komen echt overal vandaan.

      /   Reply  / 
  3. Teun

    @topmodel Waar heb je dit kunnen doen, welke site?

      /   Reply  / 
    1. Topmodel

      Had beide programma’s in google ingetikt met daarachter torrent en kwam op de pirate bay terecht, kwam ook nog een seksfimpje van een exkandidaat tegen, dus ook maar meteen gedownd. Hahahaha. Mocht je vandaag downen. Tis te bizar voor woorden hoeveel spanjaarden, duitsers, engelsen, en een enkele amerikaan maar vooral grieken dit downen. Succes! Ben inmiddels thuis dus ik heb eergisteren bijna live gekeken (had het opgenomen).

        /   Reply  / 
      1. Topmodel

        Die exkandidaat slaat op expeditierobinson en de verschillende nationaliteiten/landen van waaruit wordt gedownd slaat op Oh Oh Cherso.

          /   Reply  / 
  4. Martijn

    Had al zo´n vermoeden toen ik gister ff op twitter keek. Was weer een erg leuke avond op rtl5!

      /   Reply  / 
  5. anoniem

    Lieke straks in Boulevard, leuk! :D

      /   Reply  / 
  6. anoniem

    Trouwens, op http://www.telekids.nl staat allerlei informatie een een promo filmpje. Ziet er vrolijk uit.

      /   Reply  / 
  7. Tim20

    Wat gaat RTL4 vanavond af zeg. The Voice of Holland is niet zo`n eerlijke talentenjacht als we allemaal denken! Watch my words…

    Punt 1: Waarom is de ‘jury’ (of de coaches?) zo enthousiast over Charlotte ten Brink? Ineens draaiden ze állemaal om. Zo goed was ze heus niet, zeker niet de beste van de avond. Zeker niet goed genoeg om allemaal om te draaien.
    Punt 2: Hoezo zegt Simon Keizer na afloop uit het niets ‘zie ik een Ten Brinkje?’. Alsof hij haar heel goed kent ofzo, of ze landelijk bekend is.
    Punt 3: Waarom draaiden de coaches zich dan niet meteen om bij het horen van de volgende kandidaat (na Charlotte). De Duitse vrouw was duidelijk véél en véél beter dan Ten Brink, maar ach.. hier werd niet zo sensationeel over gedaan als in het geval met Charlotte.
    Punt 4: Een van de laatste kandidaten was een meisje, die zichzelf nerd noemde. Het was een heel erg verlegen en kwetsbaar meisje. De jury wist hier -als het goed is- niks vanaf. Na het optreden bleek dat ze niet goed genoeg was, tuurlijk.. dat kan. Maar Jeroen en Nick&Simon deden zó overdreven vriendelijk en lief tegen haar: wisten zij misschien al van te voren dat dit meisje zo in elkaar zat? Hebben de coaches vooraf informatie over de kandidaten?

    En ik blijf bij mij standpunt van vorige week. Ik ben het met uitspraken van Marc-Marie eens als hij zegt dat het concept niet waterdicht is. Na de éérste auditie is The Voice namelijk weer exact hetzelfde als Idols, X-Factor of Popstars. Als de jury moet kiezen tussen 2 personen die héél erg goed kunnen zingen (die qua zangkwaliteiten gelijk zijn) en de een is heel erg knap, en de ander heel lelijk….. rara, wie kiest de jury (en het publiek) dan als winnaar? Precies, de knappe. En dus presenteert John de Mol dit programma dus eigenlijk op een relatief misleidende manier.
    Nee, The Voice is niet wat ik had verwacht.
    Hoe dan ook, de show zit bomvol met talent. Zagen jullie trouwens ook die ex-Popstars kandidaat (die al 20 jaar in het vak zat)? Hij had de winnares van Popstars seizoen 1 meegenomen, Brandy. Jammer dat zij niet meedeed!
    Vind het trouwens sowieso jammer, dat als er een ex-kandidaat uit Popstars meedoet, hij/zij niet mag zeggen dat het om Popstars ging. Het is dan ‘een ander zangprogramma’. Pff..

      /   Reply  / 
    1. Tim

      Ik vind je nogal overdreven reageren op TVOH.
      Als eerst over je laatste reactie, er werd wel degelijk ”popstars” genoemd… Ik hoorde het meerdere malen.
      En aan dat verlegen meisje viel direct te zien dat ze erg verlegen was, haar houding zei genoeg.
      Charlotte ten brink, is al eerder op tv geweest, bij popstars, nogal logisch als ze haar zien dat ze haar herkennen, en die duitse daarna was ook erg goed, maar het ligt niet aan hoe snel ze draaien.
      Bij Charlotte ging dat ook niet even-snel.
      TVOH, vind ik een hele goede show, niet misleidend en het is vele malen beter als Popstars!
      Angela,Jeroen,N&S en V.Velzen zie ik niet als Jury, maar als coaches, zo komen ze ook over.
      En de eerlijkheid van Angela, daar geniet ik van.

      Kortom: Ik vind je reactie overdreven, nutteloos en niet toepasselijk.

        /   Reply  / 
      1. cees

        Mee eens!

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>