‘Joling moet zwijgen over salaris van 3 miljoen’

Zodra de Publieke Omroep bekendmaakt wat haar boegbeelden verdienen, ontstaat er grote commotie. Sommige sterren slepen per jaar een kwart miljoen in de wacht en dat is fors meer dan onze minister-president. Welnu, Gerard Joling lijkt zich in één klap de best-betaalde presentator van de televisie te hebben gemaakt. Naar verluidt strijkt hij voor zijn 2-jarige contract 3 miljoen euro op oftewel een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro.

SBS maakte gisteren op de najaarspresentatie bekend een exclusief contract met Joling te hebben gesloten voor twee jaar. In die periode is hij niet te zien bij andere zenders, hooguit voor een promotie-optreden voor zijn muziek. Maar een Over de Vloer bij RTL is ondenkbaar.

Evert Santegoeds liep rond op de presentatie en vertelde bij Radio 538 te hebben gevist naar het salaris van Joling. De presentator zelf zou een zwijgplicht hebben over dat salaris. "Maar als je vist, kom je telkens op dat bedrag van 3 miljoen euro uit." Santegoeds schat dat Joling hiermee meer verdient dan Linda de Mol.

Bij de commerciële omroepen zijn weinig salarissen openbaar. Alleen van Albert Verlinde is bekend dat hij voor Boulevard jaarlijks 900.000 euro opstrijkt. Dat is een dagelijks programma waar hij dan ook bijna elke uitzending aanschuift. Joling lijkt vooral in de weekends overuren te draaien; zijn deelname aan Shownieuws is gestopt.

Zie ook:
- Joling toch presentator Popstar en exclusief contract SBS 6
- Daar gaan we weer: Topverdieners bij Publieke Omroep
- De echte grootverdieners van de Publieke Omroep

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “‘Joling moet zwijgen over salaris van 3 miljoen’

  1. harry

    Joh je meent het?
    Nouja dat kan toch niet?
    Hij verdient in 2 jaar tijd meer dan balkie

    Nou daar zal politiek-Nederland niet blij mee zijn lachen hoor

      /   Reply  / 
  2. Irik

    Best goedkoop, voor slechts anderhalf miljoen euro per jaar, behoedt SBS ons dat Joling niet meer te zien is bij andere zenders ;)
    Das toch aardig van hen.

      /   Reply  / 
  3. Dolby

    Dat doet Joling goed, niks mis mee.

      /   Reply  / 
  4. hans

    is gelul..

      /   Reply  / 
  5. bart

    @harry:
    Waarom zou ‘politiek-Nederland’ zich druk maken over het salaris (de hoeveel is hier speculatie )van een TV-kop van een commerciële omroep ?

    Als een doelgroep die knakker graag wil zien, dan willen die zenders ‘m hebben.
    Dat kost de belastingbetaler niks.

    Laat het publiek van Evert Santegoed maar uitmaken of ze Gerard dat gunnen.

      /   Reply  / 
  6. Claire

    En dan wordt er door het Nederlands publiek geklaagd over het feit dat tien/talpa haar sterren voor veel geld wegkocht…

      /   Reply  / 
  7. sunadumari

    Tis een aardige vent, hij zal het wel waard zijn.

      /   Reply  / 
  8. Richard

    Nou zie je wat je kun bereiken met wat slap geouwehoer,schijten en boeren,dus wat dat betreft doet ie het niet slecht.Of ie het ook echt waard is,valt te betwijfelen.

      /   Reply  / 
  9. martin melro

    Tjonge wat maken we ons weer eens druk om iemands zijn salaris/vergoeding.Laat Gerard lekker laten boeren,schijten,lachen,ouwehoeren, hij doet t wel, en krijg dr een leuke vergoeding voor. Hij doet en zegt misschien wel hetgeen wat wij graag willen,maar niet kunnen/doen. Ik vindt t geweldig. Teken nog maar een contract bij Fons voor 3 jaar dr bij.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>