Bauer en Joling ruziën om format Zigeunernacht

Frans Bauer en Gerard Joling werken momenteel allebei aan nagenoeg hetzelfde programma. Frans Bauer maakt De Zigeunernacht voor de Tros, zoals hij in december al op een Tros-perspresentatie aankondigde. Maar Joling wil ook op z’n zigeuners door Europa reizen met bekende Nederlanders, op zoek naar de oorsprong van muziek. Hij repte dinsdag in een tv-interview met RTL Boulevard over het format. Donderdag pakt de rubriek uit met een item over vermeende formatdiefstal. Het lijkt een schimmig zaakje.

Want Joling werkt natuurlijk al langer dan vandaag aan het programma. Hij was dan ook verrast in december, toen hij hoorde van Bauers plannen. Een hoorbaar aangeslagen Frans zegt in RTL Boulevard dat het programmaidee bij hem al jaren op de plank ligt. En om het ingewikkeld te maken: Albert Verlinde stelt dat Rocket, het bedrijf achter Bauer, de boel heeft proberen te schikken danwel af te kopen met de makers van Jolings plan.

Wie de waarheid spreekt? Soms heeft een idee meerdere vaders. Al hebben deze twee programma’s in ontwikkeling op dit moment wel heel veel van elkaar weg. Voor de hoed en de rand kijk je het beste het filmpje bij Boulevard.

Zie ook:
- ‘Nooit meer Joling en Gordon over de Vloer’
- Nieuwe muziekshows Nick & Simon en Frans Bauer bij Tros

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>