PowNews zendt ‘verboden beelden’ Vliegende Hollanders uit

PowNews lijkt SBS 6 uit te dagen. Het actualiteitenprogramma heeft maandagavond eigen opnames uitgezonden van de eerste aflevering van Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans. De makers van Vliegende Hollanders hebben PowNews echter verboden om de beelden uit te zenden. De rubriek heeft daar dus maling aan.

Van een afstandje heeft PowNews zich verdekt opgesteld en worden verschillende sprongen van de sterren gefilmd. Een aantal brengt hun sprong tot een goed eind, verschillende sterren gaan onderuit. Door de skipakken en -helmen is niet altijd meteen vast te stellen om wie het gaat. Een echt fikse uitglijder is niet te zien.

“Als hier ook maar één seconde van uitgezonden wordt, heb je een megarechtszaak aan je broek. En die ga ik winnen ook”, zegt een stem tegen de verslaggever van PowNews. Het gaat hier om iemand van de productie. Ook kandidaat Dean Saunders is niet blij met de opstelling van PowNews. Als hem wordt gevraagd of hij meedoet omdat zijn carrière in het slop zit, bijt Dean flink van zich af door te stellen dat juist de PowNews-verslaggever ‘een kutbaan’ heeft. Later, als Dean denkt dat de camera uitstaat, intimideert hij PowNews door te stellen dat hij beter niets uitzendt.

Presentator Gerard Joling stelt zich vriendelijker op. “Ik hoop wel dat dit het evenement van het jaar wordt”, antwoordt hij desgevraagd. Tegelijkertijd zegt Joling niet te kunnen inschatten of Vliegende Hollanders een kijkcijferhit wordt. “Ik weet alleen dat we een fantastisch leuk programma hebben gemaakt. Ik hoop dat de mensen kijken, dat heeft SBS gewoon nodig.”

Update 15:30 uur: SBS 6 of producent MasMedia zien af van juridische stappen tegen PowNews.

Zie ook:
- SBS’ Vliegende Hollanders voor half miljoen verzekerd
- Patty Brard ‘ervaringsdeskundige’ bij Vliegende Hollanders
- Eerste ‘Vliegende Hollander’ gevallen: Dean Saunders gewond 
- Format Vliegende Hollanders moet nog worden ingevuld

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “PowNews zendt ‘verboden beelden’ Vliegende Hollanders uit

  1. M

    En weer eens en dit meer duidelijk dat de Fam. Saunders niets te zoeken heeft in de showbize wereld. Het is gewoon een tokkie familie met losse handjes en criminele praktijken. Weren van de Nederlansdse radio en televisie deze mensen.
    Tja en de.producent gaat een rechtzaak aanspannen tegen Powned en nog winnen ook! Op grond waarvan dan? Volgensmij stonden ze net als iedereen in de buitenlucht en is iedereen toch echt vrijwillig voor de camera verschenen. Dit gaat Powned glansrijk winnen en dat hebben ze zelf waarschijnlijk al lang uitgezocht.

      /   Reply  / 
  2. Jordy

    Helemaal mee eens.

      /   Reply  / 
  3. bb

    terecht hoe Dean reageert,
    dat zielige schoppen van pownews weer…
    mensen onderuit halen terwijl zo’n verslaggevertje nog helemaal niets bereikt heeft. is gewoon uitlokking

      /   Reply  / 
  4. Peter

    Helaas mevrouw Schaaphok, je kunt powned niet verbieden de camera jullie kant op te richten. Dan had je maar een muur moeten bouwen.
    Ik heb het trouwens wel gezien. Alles is al opgenomen, er is niets spectaculairs gebeurd (anders hadden we dat al geweten) dus ik hoef niet meer te kijken. Dit programma zou alleen maar werken als het live was.

      /   Reply  / 
  5. Henk

    Alsof Dean wat bereikt heeft!!! Het is een zanger -naar het schijnt- maar heb hem nog nooit op de radio gehoord.

      /   Reply  / 
  6. bb

    point taken…

    sieneke is ook een zangeres.

      /   Reply  / 
  7. bb

    en Charles Groenhuijsen een journalist!

      /   Reply  / 
  8. M

    En Jan Versteegh ook!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>