Matthijs: Verlos ons van Champions League-ellende!

Deze week is er heel veel te doen om De Wereld Draait Door. Het programma lijkt naar Nederland 1 te verhuizen, zoals deze blog dinsdag meldde, en dat zou voor een flinke opschudding van het medialandschap zorgen. Presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft zich deze week nog niet uitgesproken over alle plannen, tot vanmorgen. In het radioprogramma van Giel laat hij in niet mis te verstane woorden blijken waarom hij zo graag weg wil van Nederland 3: de Champions League. Dat is niks nieuws onder de zon, toch sprak Matthijs zich niet eerder zo gel uit. “We willen verlost worden van die ellende.”

“Officieel weten wij van niks”, zegt Matthijs bescheiden. “Maar ik lees net als jij de kranten, ik word per dag op de hoogte gehouden. Ja, het lijkt er op dat we gaan verhuizen.”

Mocht dat inderdaad gebeuren, dan kijkt de Vara-presentator daar naar uit. “We zijn het helemaal zat dat we kortere uitzendingen moeten maken om voor een voorbeschouwing van drie kwartier te moeten wijken. Dat vinden we gewoon te veel van het goede. De kijker heeft inmiddels allang besloten dat ze liever naar ons kijken dan naar die voorbeschouwing. Ik zie er de reden niet van in dat wij moeten wijken.”

Hij vervolgt: “Alleen dat is onwrikbaar. Het is een onneembaar fort. Toen hebben wij gezegd: ‘Als het zo moet, de Champions League wordt inmiddels uitgesmeerd over zó veel weken, daar hebben we last van. Dan gaan we liever naar een zender waar we ons programma gewoon mogen afmaken.’”

Het eerste seizoen van De Wereld Draait Door was overigens al van 19.00 tot 20.00 uur te zien, de tijd waarop Matthijs op Nederland 1 zou komen te staan. Daarmee zou DWDD weer de concurrentie aangaan met RTL Boulevard. Giel geeft aan die keuze moeilijk te vinden. “Als jij daar moeite mee hebt, dan heb je nog een tijdje om na te denken”, aldus Matthijs.

De presentator zegt dat de verhuizing geen inhoudelijke gevolgen zal hebben. “Nederland 1 is natuurlijk de snelweg, misschien heb je iets meer bekijks. Dat is dan meegenomen. Daar is het ons niet om te doen. Het is echt om die ellende.”

Zie ook:
- ‘BNN aast op soap op gat dat DWDD achterlaat’
- DWDD op NL1: Omroepen vrezen te dominant Vara
- Verhuizing DWDD naar Nederland 1 in voorbereiding
- Kijken we straks naar NPO 1, NPO 2 en NPO 3?

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Matthijs: Verlos ons van Champions League-ellende!

  1. tvtouchee

    Als het puur om die ellende te doen is ( wat ik overigens wel kan begrijpen) kan het probleem dus ook opgelost worden door DWDD op NPO3 een half uurtje vroeger te laten beginnen? Scheelt meteen een hoop discussie over twee opinieprogramma’s van de VARA op één zender…

      /   Reply  / 
  2. Jean

    Nou nou….. je hebt vijf uur per week en moet af en toe een kwartiertje inleveren. Nodig één gast minder uit en je bent klaar.
    Volgens mij wordt dat kwartiertje alweer bijna dagelijks gecompenseerd door De Wereld Leert Door. En door DWDD-University.

    En sinds wanneer duren die voorbeschouwingen drie kwartier? Ik kijk geen voetbal, maar als ik op kijkonderzoek kijk duren die maximaal 25 minuten inclusief reclame.

      /   Reply  / 
  3. tim20

    Misschien verdwijnt de CL binnenkort naar een andere zender. probleem opgelost. en een mooie besparing voor de po

      /   Reply  / 
  4. Stewie

    Als de enige reden om naar NL1 te verhuizen de Cl is, dan zal DWDD op NL3 blijven, aangezien de CL vermoedelijk wordt afgestoten. Dan is het probleem ook opgelost.

      /   Reply  / 
  5. Boris

    Fox neemt vanaf 2015 d CL over dus dan kan je daarna NL3 opdoeken.

      /   Reply  / 
  6. Robert

    Wat maakt het nou uit Nederland 1 of 3, geleuter allemaal.
    Beste zou zijn als er een net minder is, scheelt enorm veel geld.

      /   Reply  / 
  7. llllllll

    Ja inderdaad, weg met dat kutvoetbal op ned3

      /   Reply  / 
  8. James

    Sinds wanneer is CL ‘ellende’?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>