De thuiszitters van RTL

De najaarspresentatie van RTL zag er goed uit. De zender denkt het komende jaar wat marktaandeel te winnen en dat zou best eens kunnen. In de presentatie ook nieuwe programma's voor Bridget Maasland, Gordon, Renate Verbaan en Jan Joost van Gangelen. Maar het komende najaar zitten ook een heleboel boegbeelden thuis, wachtend op werk. Een overzicht.

Ron Brandsteder
Maakte een glorieuze comeback met het licht-oubollige programma Dancing with the Stars en mocht in de zomer nog even zijn schuur openen voor Laat Ze Maar Lachen. In het najaar staat evengoed geen nieuwe reeks gepland. Misschien rond de feestdagen in december. Maar verder wordt het stil.

Jack Spijkerman
Ondanks een vacature voor het programma Kopspijkers komt het programma niet voor in de uitzendblokken. RTL is wel in gesprek met Jack over een nieuw format. Afwachten dus.

John Williams
De voormalige belspel-host krabbelde al op met House Vision, maar mocht zich echt bewijzen met Dancing on Ice. De veelgehoorde kritiek: Martijn en John hadden het samen erg gezellig, maar brachten dat niet over op de kijker. Dancing on Ice II flopte. John heeft het erg rustig de komende maanden.

Robert ten Brink
Werd vorige zomer groots binnengehaald met Weekend Miljonairs. Bij zijn transfer werd een groot programma in het vooruitzicht gesteld. Maar X Factor ging naar Wendy van Dijk, die Ten Brink een paar weken later achternaging. En het aangekochte format Game Marathon werd door RTL nooit in productie genomen. Deed nog wel een rondje Klasgenoten, maar ook daarvan nog geen nieuw seizoen in de maak. Zal alleen op zaterdag te zien zijn in Weekend Miljonairs. En misschien een All You Need Is Love special rond de kerstdagen.

Irene Moors & Carlo Boszhard
Ambiëren allebei meer dan alleen het wekelijkse magazine Life & Cooking. Kregen ook allebei in het verleden wat programma's toebedeeld, die zelden een tweede seizoen haalden. Waar Een Wil Is, Er Is Zoveel Meer, De Bachelor, Gelukkig Je Bent Er… allemaal vergane titels. Irene Moors sprak een tijdje terug al haar vrees uit voor weinig werk. Dat wordt bewaarheid met uitsluitend Life & Cooking. En af en toe een invalbeurt bij RTL Boulevard.

Barbara Barend
Was de sportvrouw van RTL 7. Maar krijgt komend seizoen veel collega's als Humberto Tan, Jan Joost van Gangelen, Noah Boeke, Froukje de Both (NSFW) en zelfs Wilfred Genee. En oud-gediende Barbara Barend moet, sneu genoeg, behoorlijk inleveren. Staat voorlopig alleen op de vrijdagavond ingepland.

Sylvana Simons
Paradeert over het scherm bij het inluiden van veel reclameblokjes met een station call, maar is verder nauwelijks te zien. Enige succesnummer is Dancing with the Stars, zie Ron Brandsteder. Was afgelopen voorjaar nog op RTL 5 te zien in Ex Wives Club. Onbekend of en wanneer daar een vervolg op komt.

Linda de Mol
Gooische Vrouwen III is al opgenomen, Miljoenenjacht komt pas ergens in november. Had bij Talpa leuke programma's als De Slimste en Just the Two of Us, maar die titels komen nog niet voor bij RTL. Fons van Westerloo merkte bij Shownieuws op dat Linda ook erg druk is met acteren in Duitsland. Gerucht gaat dat Linda de Mol in actie komt bij de reanimatie van Wie Ben Ik?

Sandor Janssen, Corine Boon, Stella Gommans, Quinty Trustfull, Marylou le Grand, Evelyn Struik, Siebrand Niessen, Joris Lutz, Eric Bouwman, Jet Sol, Tim Immers
Hadden in veel gevallen al maar één (gesponsord) programma en hebben niets extra's toebedeeld gekregen. Duiken vast wel op in BN'er-programma's of quizjes.

En wie zijn er vertrokken of niet binnengekomen?

Daan Schuurmans
Werd aangetrokken voor Voor de Rest van je Leven van de Sponsor Loterij, waar hij ook ambassadeur van is. Presteerde zo slecht dat degradatie naar laat tijdstip niet lang op zich liet wachten. Waarschijnlijk een eenmalig experiment.

Winston Gerschtanowitz
Mocht 12 projecten uitproberen bij Talpa waarvan er 13 mislukten. Waarschijnlijk achtergebleven bij de inboedel van Talpa. Heeft privé nog wel RTL-gezicht Renate Verbaan…

Anouk Smulders
Van Shownieuws-babe naar sidekick van Evert Santegoeds in het geflopte en getergde Entertainment Live! Heeft ook de overstap naar RTL niet gehaald.

Antonie Kamerling & Isa Hoes
Presenteerden het programma Goodies. Kreeg meer aandacht in de media dan dat er kijkers waren. Antonie is komend najaar te zien bij de Avro.

Chantal Janzen
Presenteerde de Staatsloterijshow en Idols III. Bij de eerste trok de geldschieter zich terug, bij de tweede werd ze vervangen door Wendy van Dijk, ongetwijfeld onder de noemer 'druk met musicals'.

Frits Barend
Stond nog onder contract bij Talpa als 'brein achter de schermen'. Is niet welkom omdat hij werkt aan het digitale kanaal Het Gesprek. Volgens Fons zijn die langdurige interviews je reinste concurrentie. Oja?

Wie krijgen het wèl druk?

Renate Verbaan
Presenteert dit najaar Lost in Tokyo, Project Catwalk en vliegt de wereld rond voor RTL Travel. Moest daarom (terecht) succesnummer Beauty & De Nerd overdragen aan Bridget Maasland.

Wendy van Dijk
Staat elk weekend live in een grote studio voor Idols en krijgt een soort Hart in Aktie genaamd Wendy & Weldoeners. Zou ook nog een eigen talkshow krijgen.

Daphne Bunskoek
Presenteert nog altijd met veel bravoure RTL Boulevard en is geduchte sparpartner van Albert zelfpromotie Verlinde. Als het even kan, gaat ze op reis voor RTL Travel. Had niet misstaan aan de zijde van Martijn Krabbe bij Idols…

Gordon
Alleen zijn naam staat nog in inkt bij Gillend Naar Huis, een soort RTL Travel meets Over de Vloer op de vrijdagavond bij RTL 4. Maar Gordons naam staat in potlood al bij Wie Ben Ik? en Idols IV als jurylid. Schuift bovendien graag aan als vervanger van Verlinde in Boulevard.

Zie ook:
- RTL mikt op 35% marktaandeel
- RTL 7 mannenzender, RTL 8 herhaalkanaal
- Stevige impuls aan vooravond en primetime-slot RTL 5
- RTL 4 blijft vasthouden aan CSI

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “De thuiszitters van RTL

  1. Hanna

    Leuk overzicht. En inderdaad, wat is er toch met Winston gebeurd?

      /   Reply  / 
  2. Sandesh

    Dit is nou een keer een boeiend bericht!!!!! en wendy van dijk een eigen talkshow????? doe dan gordon of humberto tan!!! en blijft jensen ook bestaan??? en die Tim Immers die ken ik… wat een zak is dat zeg!

      /   Reply  / 
  3. Marc

    Wendy krijgt geen talkshow. Dat gerucht ging over haar ‘Weldoeners’ programma. Was laatst in Shownieuws.

      /   Reply  / 
  4. Utop

    Barbara Barend zit op de vrijdagavond, samen met Jan Joost van Gangelen.

      /   Reply  / 
  5. frank

    heeee de amusement avond ziet er zo uit
    20:00 uur Idols de show op RTL 4 dan rond
    21:40 Idols backsstage bij RTL 5 en om
    21:40 op RTL4 lotto WM en dan erna rond
    22:30 / 22:45 Idols de uitslag op RTL 4 Idols is op 1 Avond
    en zondag is het L&C om 16:45
    en 18:00 nieuws en weer tot 18:15
    dan om 18:20 L&C vervolg
    om 19:00 de wedstrijden tot 20:30 uur
    ( Het HALF 8 Nieuws VERVALT op Zondag )
    tussen 20:30 en 22:30 ( gooischevrouwen / voetbalvrouwen / 1 tegen 100 / miljoenen jacht )

    elke werkdag 6 uur nieuws
    edite NL
    RTL boulevard
    GoedeTijden Slechte Tijden ( GTST ) heelemaal vernieuwt want het is bekent niet populaire personage’s gaan weg oude bekende weer terug nieuwe leader betere realistiche verhaalijnen
    om 22:30 4 IN het land
    en rond 22:50 / 23:00 meteen na 4 IN het land het RTL nieuws / weer laat

    en elke dag zie je het RTL Nieuws
    om 16:00 / 18:00 / 19:30 / 23:00 uur
    ( behalve het 19:30 NIEUWS is NIET op Zondag te zien ) de rest is elke dag

    RTL Z nieuws is elke werkdag op vaste tijd
    om 9:00 / 10:00 / 11:00 / 12:00 / 13:00 / 14:00 / 15:00 / 16:00 / 17:00 uur te zien op RTL 7 en die duurt per uitzending 15 / 20 min en word de heledag HH per uur

    GR Frank

      /   Reply  / 
  6. Valentein

    Boeiend overzicht. Dank je wel! Ik denk dat Winston zowieso weer bij Miljoenjacht het Livegedeelte op zich neemt.

      /   Reply  / 
  7. Bram

    Ron Brandsteder: Snap ik niet. Geef hem een grote show.

    Jack Spijkerman: Zijn imago is naar de klote en dat weet RTL ook.

    John Williams: Kan mij (en vele kijkers) niet boeien.

    Robert ten Brink: Over zijn hoogtepunt heen.

    Irene Moors & Carlo Boszhard: Snap dat RTL ze alleen Life & Cooking laat doen.

    Barbara Barend: Stoer wijf.

    Sylvana Simons: Zie John Williams.

    Linda de Mol: Ze was bij Talpa één van de weinige die nog kijkers had, dus dat komt wel goed bij RTL.

    Sandor Janssen, Corine Boon, Stella Gommans, Quinty Trustfull, Marylou le Grand, Evelyn Struik, Siebrand Niessen, Joris Lutz, Eric Bouwman, Jet Sol, Tim Immers: Tja..ken bijna niemand dus geen mening.

    Daan Schuurmans: Neemt zichzelf veel te serieus.

    Winston Gerschtanowitz: Heeft een leuke kop maar dat is ook alles.

    Anouk Smulders: Waarom denkt Hilversum dat we op haar zitten te wachten?

    Antonie Kamerling & Isa Hoes: Tja.

    Chantal Janzen: Leuk in musicals. Laat haar verder maar gastrolletjes spelen in Costa enzo. Presenteren is een “no, no”.

    Frits Barend: Moet lekker van zijn pensioen gaan genieten.

    Renate Verbaan: Het vriendinetje VAN zijn helpt zeker want ik snap het niet.

    Wendy van Dijk: Ik ben niet echt een fan van haar maar snap waarom ze veel kijkers trekt.

    Daphne Bunskoek: Leuk mens, alleen niet geschikt voor grote shows.

    Gordon: Ik wacht af.

      /   Reply  / 
  8. keessie

    Hoop dat RTL bij het voetbal op RTL4 toch?
    niet dezelfde kapitale blunders begaat als
    John (miljardair) de Mol.
    Namelijk die halfzachte zogenaamde annalisten inzetten.
    Weg met Frits Barend (vut a.u.b. mijnheer de Mol) weg met Jan Mulder (dwangbuis aan en wegstoppen in het tehuis voor bejaarde annalisten) weg met Ruud Gullit (was een van de slechtste annalisten van de laatste 500 jaar op de NL televisie)
    weg met Wilfred Genee (Genee heeft ome Fonds 2 jaar geleden met een mes in zijn rug gestoken)

    Alleen de annalist Jan van Hals heeft de kwaliteit om de overstap naar RTL4 te maken.

      /   Reply  / 
  9. ...

    Ron Brandsteder: Vrees dat we toch nog Dancing with The stars krijgen en natuurlijk krijgen we ook nog ze vervelende zoon bij Deal Or No Deal of Miljoenenjacht als hij auto’s uitdeeld. Geloof er dus geen reed van dat hij en zijn zoo nu eindelijk echt weg zijn. Vroeger van genoten,maar Wie Ben Ik was veel te lang op de buis en dan dat verschrikkelijke laat ze maar lachen en dat lachje,verschrikkelijk.

    Jack Spijkerman: Kopppensnellers keerd vast terug en zit vast aan tafel bij voetbal programma en zal mogelijk de Agmea Kennis kwis overnemen. Echt iets voor hem.

    John Williams: House Vision voorheen en dat zal hij nu ook wel blijven doen.

    Robert ten Brink: Lotto Weekend Miljonairs en zal vast wel een wat nieuwe Klasgenoten afleveringen krijgen en misschien neemd hij de Achmea Kennis kwis weer over van Sasha Mourali,teminste als Jack Spijkerman dit programma niet over gaat nemen.

    Irene Moors & Carlo Boszhard: Life and Cooking zoals gewoonelijk en Irene Rtl Boulevard misschien is weer en Carlo zal ook nog wel wat gaan doen.

    Barbara Barend: Duikt vast wer weer,net als haar vader.

    Sylvana Simons: Buiten Dancing With The Stars niks denk ik,maar volgens mij vind Sylvana dat helemaal niet erg.

    Linda de Mol: Miljoenen Jacht & Gooishe Vrouwen en misschien is bij Rtl Boulevard. Idols 5 of X-Factor 2 of jurie lid in Idols 4.

    Rtl wil het gewoon niet laten merken aan met name Sbs6,Net 5 en Veronica.

    Sandor Janssen = Camping Life
    Corine Boon = Eigen Huis & Tuin
    Stella Gommans = House Vision met John Williams zoals altijd.

    Quinty Trustfull = Zit die bij Rtl ?
    Marylou le Grand = Jacht Vision/Tv makerlaar, Evelyn Struik = ken ik niet.
    Siebrand Niessen = Tv makelaar.
    Joris Lutz, Eric Bouwman = Dat vervelende programma als camping life niet uitzend. Bestemming Nederland.
    Jet Sol = Zelfde als voorheen of misschien gaat ze wel tuineren op Rtl 5.
    Tim Immers = Geen idee.

    Daan Schuurmans: Gaat weer acteren,spel programma keerd vast niet terug of misschien gaat Carlo het wel presenteren.

    Winston Gerschtanowitz: Auto’s weg geven in Postcode loterij Miljoenen Jacht/Deal Or No Deal. Weer is bij Rtl Boulevard.

    Anouk Smulders: Bij editie nl misschien.

    Antonie Kamerling & Isa Hoes: Was eenmalig denk ik. Wist niet eens dat ze wat deden voor Rtl.

    Chantal Janzen: Musical..

    Frits Barend: Aantafel bij voetballen,achter de schermen bij voetbal programma’s.

    Renate Verbaan: Rtl Travel / Nieuw reis programma.

    Wendy van Dijk: Idols 4.

    Daphne Bunskoek: Rtl Boulevard

    Gordon: Zijn nieuwe programma.

      /   Reply  / 
  10. edward

    uhm jullie weten wel veel he , maar irene en carlo vind ik juist goed maar 1 ding ze moeten telekids weer presenteren en een nieuwe programma zoals figuren naar doen :P zowat hun goed kunnen misschien soort idols weer maar dan met mensen die eg iemand na kunne doen ,en dat sport had van mij helemaal weg mogen blijven , en trouwens linda kan ook een programma maken met irene moors of carlo het is nog allemaal nieuw dus komt best goed, en die andere komt allemaal wel goed

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>