Wat een flater! EO’s Pimp My Life wordt Fiks A Life

Fiks A LifeNu muziekzender MTV het de Evangelische Omroep heeft verboden om een nieuw programma Pimp My Life te noemen, kiest de omroep ervoor de show tot Fiks A Life om te dopen. Wat een flater! Dat vind ik niet zozeer vanwege de taaltechnische knulligheid (fiks is een Nederlands woord, a life zijn Engelse woorden) maar meer om de connotatie van de naam.
Pimp My Life betekende zoveel als: pep mijn leven op. Dat kan nog net, aangezien in het programma een dakloze centraal staat die binnen een week er pico bello moet uitzien, zodat hij een baan en een huis vindt. Maar Fiks A Life staat voor: repareer mijn leven. En dat duidt er op dat er iets mis zou zijn met het leven van een dakloze. Terwijl er volgens mij genoeg mensen zijn die bewust kiezen voor het zwerversbestaan.

Van het hele programma is nog geen minuut op televisie geweest, maar nu al is het één van de meest omstreden shows van dit televisieseizoen. Ik ben benieuwd wat voor commotie er nog meer in het vat zit rondom Fiks A Life. Overigens heeft de EO deels voor die naam gekozen vanwege de woordspeling; de presentatie ligt in handen van Margje Fikse.

Zie ook:
- Alleen MTV mag pimpen
- De EO wil het onmogelijke: van zwerversbestaan tot welvaart in één week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>