Songfestival saneert, en dat is jammer

SongfestivalIk vind het altijd het spannendste gedeelte van het Songfestival: de puntentelling. Elk land mag tien landen bedelen met een aantal punten, van laag naar hoog opgelezen. Dat levert toch al gauw 26 climaxen op, geweldig! Maar de grote bazen van het liedjesevenement moeten op de tijd beknibbelen, en saneren juist in dat spannendste onderdeel. Boehoehoe!
In het Songfestival nieuwe stijl verschijnt straks de juryvoorzitter tegelijkertijd met de toegekende punten voor de eerste zeven landen. Zo’n voorzitter mag dan alleen nog bekendmaken welke drie landen het beste hebben gepresteerd volgens dat land. Die worden dan bedeeld met 8, 10 en 12 punten.

Tja, dat is natuurlijk een enorme domper! Een groot gedeelte van de spanning wordt in één klap weggeveegd. Het Songfestival denkt dat deze maatregelen een tijdwinst van 18 minuten oplevert.

Ik weet ook wel wat andere manieren om tijdwinst te bezorgen. Zo heeft elk gastland de neiging om halverwege de puntentelling te onderbreken voor een nodeloos babbeltje. Weg ermee! Dan die introfilmpjes voordat een artiest optreedt: noodzakelijk, maar kan misschien wel de helft korter. Dat betekent dan een tijdsbesparing van enkele minuten.

Maar ook in de puntentelling zelf kan op andere manieren gesaneerd worden. Vorig jaar mochten ook de niet-deelnemende landen hun stem uitbrengen. Dat kun je schrappen. En daarnaast kun je er voor kiezen om elke juryvoorzitter de mond te snoeren. Dus niet het plichtmatige complimentje voor die geweldige show, maar gewoon er in knallen met die punten. Maar dan wel alle tien!

Zie ook:
- Nlpop: Cijferneukers: Treble gunstig geloot op Songfestival
- Songfestival in de etalage
- – Nlpop: Nederland kiest meest kansrijke liedje voor Songfestival; afgang voor Maud

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>