De tv-transfers van de zomer 2008

Eindelijk zit de zomerperiode op tv er bijna op. Volgende week wordt het nieuwe tv-seizoen opgestart, een week later barst het echt los. Tijd om de balans op te maken. We beginnen met een overzicht van alle tv-transfers deze zomer. En dat waren er heel wat dit jaar. Zappen telde er 23.

NAAR DE PUBLIEKE OMROEPEN

Max Westerman (KRO)
De oud-Amerika-correspondent van het RTL Nieuws opent begin mei het transferseizoen. Van Max Westerman wordt bekend dat hij vanaf september bij de KRO het programma Westermans Nieuwe Wereld presenteert, waarin hij Nederland bekijkt door Amerikaanse ogen.

Caroline Tensen
(NCRV)
Zij werkte het afgelopen jaar op projectbasis bij zowel RTL als de NCRV. En ze is in dienst van de Nationale Postcode Loterij, dat zendtijd bij verschillende zenders koopt. Maar deze zomer tekent Tensen een contract bij de NCRV waarin ze zich twee jaar verbindt aan de omroep. Vanaf mei 2009 komt ook haar spelletje Eén Tegen 100 mee.

Miljuschka Witzenhausen (BNN)
Officieel nog niet naar buiten gebracht, maar 'in de wandelgangen' al wel te horen. Miljuschka maakte tot 2008 programma's bij TMF en gaat zich nu meer toeleggen op het acteren. In het nieuwe seizoen van ONM krijgt ze een rol. De soap heeft daarmee mogelijk een nieuwe babe, nu Yolanthe Cabau van Kasbergen haar biezen pakt.

Ruben Nicolai en Tijl Beckand (Avro)
De Avro flikt hetzelfde kunstje als bij de Vara enkele jaren terug. Toen kaapten ze Paul Groot en Owen Schumacher bij Jack Spijkerman weg, nu hebben ze Ruben Nicolai en Tijl Beckand van BNN onttrokken. Bij de Avro krijgen de twee een eigen komisch programma en waarschijnlijk nog wel meer. De overstap gaat per 1 januari 2009 in.

Valerio Zeno (BNN)
En het gat dat Ruben & Tijl achterlaten bij BNN wordt mogelijk opgevuld door Valerio Zeno. Hij maakt eind dit jaar de overstap van TMF naar BNN. Officieel is alleen gecommuniceerd dat hij het team van Try Before You Die komt versterken. En het gerucht gaat dat hij ook Je Zal Het Maar Hebben overneemt van Ruben.

Ajouad el Miloudi (KRO)
Nu nog een grote onbekende voor velen. Ajouad el Miloudi opereert momenteel bij de Amsterdamse zender AT5 maar mag in het nieuwe tv-seizoen zich vastbijten in Puberruil. Het paradepaardje van de KRO gaat nog wel even door en nu dus met een nieuw gezicht.

NAAR RTL

Anouk Smulders (RTL 4)
Tja, RTL heeft niet echt veel vangsten te melden. De zender kampt juist met overbevolking en heeft daarom veel gezichten buiten de deur gezet. Of het contract niet verlengd maar wel een samenwerking op projectbasis in het vooruitzicht gesteld. Toch zijn er wel een paar transfers te melden, zoals die van Anouk Smulders. Zij zal enkele dagen per maand worden ingehuurd als beauty-deskundige bij RTL Boulevard.

Nikkie Plessen (RTL 5)
Zij was al een tijdje bij RTL 4 te zien in de populaire comedy Kees & Co. Sinds een jaar of twee maakt ze de zender onveilig bij TMF en nu haalt RTL haar dus weer terug. Nikkie mag RTL 5 versterken, waar de helft van de boegbeelden met kraamverlof is. Een mazzeltje voor Nikkie, die daarmee de eyecatcher Can't Buy Me Love krijgt toebedeeld.

NAAR SBS

Katja Römer-Schuurman (Net 5)
Katja heeft inmiddels bijna heel Hilversum gehad, maar bij Net 5 was ze nog niet te zien. Katja is met haar 30+ de zender BNN wel ontgroeid en ze wil meer acteren. Die kans krijgt ze van Net 5 in de nieuwe serie S1ngle. Verder neemt ze het programma Return to Sender mee en komen er nog meer shows. Ik gok op Alleen nog een Man, dat in Scandinavië net zo succesvol is als Boer Zoekt Vrouw hier.

Jennifer Hoffman (Net 5)
Is binnengelokt als vervanger voor Dyanne Beekman, die over haar hondje struikelde en daardoor niet Passion for Fashion kon presenteren. Dat beviel Jennifer en Net 5 goed, want ze heeft een contract gekregen. In het nieuwe seizoen zoekt Jennifer in elk geval naar dè nieuwe interieurstylist, samen met Jan des Bouvrie.

Johnny de Mol (Veronica)
Johnny is al een tijdje bij Veronica te zien met Waar is de Mol?, maar ook hij heeft een vast contract gekregen. Dat voorziet er in dat hij in elk geval nog een seizoen van Waar is de Mol? maakt en ook hij gaat spelen in een Nederlandse serie. Dat zou gaan om een verhaal rondom een seksclub, al ontkent Veronica dat dit al vaststaat.

Lauren Verster (Veronica)
Ook Lauren is voor velen nog een grote onbekende. Ze maakte in de nachtelijke uurtjes bij Talpa allemaal programma's voor Nox. Maar Veronica ziet potentie in dit meisje. Zal in het nieuwe seizoen onder andere te zien zijn met Gezocht: Politie, een soort Idols voor mensen die wel eens iemand willen handboeien. En ze mag doodsangsten uitstaan in Fobiac.

NAAR COMEDY CENTRAL

Arie Koomen
En zo worden de Lama's langzaam uitgestrooid over allemaal andere zenders. Ruben en Tijl naar de Avro en Arie Koomen aan de slag voor Comedy Central. Hij presenteert er verschillende comedy nights. Maar gezien het succes van de zender – op sommige avonden al groter in de jeugdige doelgroep dan bijvoorbeeld Nederland 3 – komt er vast meer budget om leuke dingen te doen. Bijvoorbeeld met Arie.

VAN DE BUIS

Chazia Mourali
Eerst werd haar Char, het Medium ontnomen. Vervolgens de Achmea Kennisquiz. Wil zelf best een nieuwe reeks van De Zwakste Schakel opnemen. RTL bekijkt nog of er een nieuw programma voor Chazia is.

Robert Jensen
Claimt zelf een glorieuze comeback te gaan maken. Feit is dat RTL
voorlopig heeft bedankt voor de talkshow Jensen. Bij de publieke omroep
zie ik het niet zo snel gebeuren. Misschien dat Veronica toehapt?

Nada van Nie
Maakte enkele jaren terug de overstap van RTL naar SBS 6. Was daar steeds minder vaak te zien. Verdween bij Shownieuws en het laatste programma was Lekker Weg in Nederland, samen met Geert Hoes. Heeft deze maand nog wel een vrijdagavondklusje in de talkshow van Knevel + van den Brink.

Jack Spijkerman
Is een jaar lang aan het lijntje gehouden door RTL, nadat ze Talpa overnamen. Maar uiteindelijk is er toch geen ruimte voor de gevallen tv-ster. Ook voor Jack lijkt het erg moeilijk te worden om weer op tv te komen. Gaat zich waarschijnlijk achter de schermen inzetten.

André Zwartbol
Was jarenlang te zien in actualiteitenprogramma's van de EO. Maar wil zich nu toeleggen op andere journalistiek. Is inmiddels onder de pannen bij Het Nederlands Dagblad.

Aldith Hunkar
Presenteerde jarenlang het NOS Journaal. Raakte overspannen en hoefde vervolgens niet meer terug te komen van de NOS. Hunkar maakte de gang naar de rechter, maar op het laatste moment is er geschikt. Aldith gaat nu freelance werk verrichten.

Jan Joost van Gangelen
RTL stoot veel voetbal af en dan heb je ook minder voetbalgezichten
nodig. Zijn contract bij RTL is inmiddels afgelopen, Jan Joost is nu
een maandje onder de pannen bij de VPRO. Daarna is het onduidelijk.
Gaat in elk geval wel aan de slag voor het Eredivisie Kanaal, digitale
televisie dus.

Daphne Bunskoek
RTL wilde best verder met Daphne, maar Daphne niet met RTL. Ze heeft vele aanbiedingen gekregen en iedereen denkt dat ze met de VPRO in zee zal gaan. Maar een concrete overstap is er tot op heden nog niet van gekomen. Komt vrijwel zeker wel terug op tv in het nieuwe seizoen.

Marilou le Grand
Bij RTL nooit echt doorgebroken. Begonnen als belspelmeisje en heeft zich uiteindelijk opgewerkt tot De TV-Makelaar. Maar daar werd ze er uit geknikkerd. Was af en toe nog overdag te zien met een onbeduidend programma. Emirgeert nu naar Australië en vertrekt zodoende bij RTL.

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “De tv-transfers van de zomer 2008

  1. Pieter

    Herman, schitterend overzicht!

      /   Reply  / 
  2. Marc

    “Maar gezien het succes van [Comedy Central] – op sommige avonden al groter in de jeugdige doelgroep dan bijvoorbeeld Nederland 3…”
    Wat had je op toen je deze aantoonbare onzin opschreef? Comedy Central is al blij als ze met 1 programma over de 100.000 kijkers gaan. Primetime van N3 gaat van 100.000 tot 500.000 (zonder voetbal).

      /   Reply  / 
  3. Pieter

    Marc wat ben je een ontzettend zeur zeg, als je altijd commentaar hebt ga je toch lekker ergens anders lezen!

      /   Reply  / 
  4. Tim20

    ik mis Sybrand Niessen

      /   Reply  / 
  5. Marc

    @Pieter: Ik heb vandaag voor het eerst van mijn leven gereageerd op dit weblog. Als je dat “altijd commentaar” hebben noemt, heb je een heel lage irritatiedrempel. Veel plezier ermee. Lijkt me een vermoeiende aandoening.

      /   Reply  / 
  6. Niels

    Ik mis ook nog wel een aantal mensen:

    VAN DE BUIS:

    RTL:
    Stella Gommans
    Corine Boon
    Myrna Goossen
    Fabienne de Vries
    Mariska van Kolck (nu alleen nog musicals)

    Veronica:
    Jorinde Moll
    Karlein Nolet (van My best Friends)
    Monique Spronk ( van Veronica Poker)

    SBS6:
    Nada van Nie ( nu tijdelijk naar de EO, sidekick K.& v/d.B)

    Naar RTL:

    Elize ( So you think you can Dance)

      /   Reply  / 
  7. Gewoon S

    Er missen inderdaad een paar namen ja.. maar toch handig zo’n overzichtje! Grote namen als Chazia Mourali, Jack Spijkerman en Robert Jensen vind ik toch wel een gemis op de nationale televisie, maar het vertrek van bijvoorbeeld Marilou le Grand en André Zwartbol vind ik niet zo erg..

      /   Reply  / 
  8. Herman

    Ik heb de transfers van de zomer gepakt, mei, juni, juli en augustus. Volgens mij was de rest al eerder geswitcht? Alleen Jorinde Moll ontbreekt idd in de programmering van Veronica. Is ze echt weg of is het nog zwangerschapsverlof?

      /   Reply  / 
  9. Sandra

    We missen verschillende namen. Zo hebben Winston G en Beau v Erven Dorens beide hun contract voor een jaar met RTL verlengd. Dit zelfde geldt voor Herman den Blijker de de baby fluisteraar.
    Syvane Simons is op project basis gaan werken voor RTL. En Sybrand Niessen is naar omroep Max gegaan.

    Nu vergeet ik denk ik nog een paar mensen….

      /   Reply  / 
  10. anoniem

    @ Sandra

    Een contractverlenging is GEEN transfer.

      /   Reply  / 
  11. Gor

    Chazia Mourali (echt sneu voor haar dat ze weg moest bij Char en bij Achmea Kennisquiz… Ik hoop toch dat RTL haar niet helemaal aan de kant zet. Doe dan De Zwakste Schakel terug)

    Robert Jensen (Ik zal deze kwal missen als kiespijn, bah! Geen gemis voor mij dus)

    Nada van Nie (Heb ik ook niet veel mee)

    Jack Spijkerman ( Ja, dit is echt een doodssteek voor hem. Echt zielig. Ik had hem echt een leuk programma gegund bij RTL, maar helaas )

    Andre Zwartbol (nooit van gehoord)

    Aldith Hunkar (Ik wist niet dat ze overspannen was en weg bij NOS. Ze is best wel een leuke vrouw van wat ik er van gezien heb. Stom dat ze niet meer terug mag)

    Daphne Bunskoek (Deed het erg leuk bij Boulevard. Beetje vreemd dat ze stopt en nu nergens terecht komt)

    Marilou le Grand (haha, nou, zij heeft geen x-factor zeg maar..)

      /   Reply  / 
  12. vinn

    Ik weet dat julie zo fan zijn van Miljoeska, Maar je kan het geen tv-trasnsfers noemen als je in een serie gaat spelen, dat verbind haar niet met BNN. Verder ontbreek Nicolette van Dam (Nickelodeon-Rtl) en Geert Hoes heeft ook contract getekend bij SBS

      /   Reply  / 
  13. Herman

    Nicolette van Dam, Geert Hoes en Sybrand Niessen waren al voor mei verkast naar een (andere) zender. Dus daarom heb ik ze niet in het lijstje staan.
    En over de kleine klussen van Miljuschka en Anouk Smulders kun je discussiëren ja, of ze in het rijtje thuishoren. Ik heb er voor gekozen het wel te doen.

      /   Reply  / 
  14. bemoejal

    uhhhh Johnny de Mol gaat toch in de Nederlandse serie “de co-assisstent”spelen dit seizoen….hij wordt toch de portier/receptionist in die serie ?

    Fabienne de Vries is verhuisd naar “het gesprek” of is dat geen zender meer ?
    Ze heeft bedankt voor nieuwe reeks van “in Holland staat een huis”

      /   Reply  / 
  15. jeroen

    fabienne bedankt? ja hoor echt niet al tijden van de buis en mag zo blijven…

    Chazia koek was op
    sybrand naar Max, hij scoort, maar Jezus wat isie slecht
    Corinne Boon krijgt kleine programmas
    Sylvana, lang nie gezien, sporalisch denk ik, heb ik nie veel mee
    Marilou vond ik juist wel erg leuk, zichzelf geen diva, emigreert naar Australie geloof ik.
    Tja en de rest, ach t komt en gaat he, nix nieuws eigenlijk

      /   Reply  / 
  16. Pingback: De tv-transfers uit de zomer van 2009 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>