Tranentrekker en kijkcijferhit Hello Goodbye terug

Hello Goodbye gaat vanavond zijn zevende seizoen in. Het programma met NCRV blijkt een stille kracht; seizoen na seizoen scoort het betere kijkcijfers en neemt ook de belangstelling van uit het buitenland toe. Inmiddels draait het format in 13 verschillende landen. Joris Linssen laat zich niet gek maken door het succes en gaat gewoon op eigen wijze door.

In De Wereld Draait Door legde hij gisteren nog eens de werkwijze uit: met vier man op Schiphol. Een redacteur speurt naar potentiële verhalen. Met slechts een handjevol informatie gaat Joris vervolgens een gesprek aan, dat vrijwel altijd in een openhartig verhaal eindigt. Daarna wordt een goede reis gewenst (of een prettige thuiskomst) en splitsen camera en geïnterviewde weer.

Hello Goodbye is ook in Amerika geprobeerd, waar er volgens Joris ‘een soort Surprise Show’ van is gemaakt. “De presentator zat dan met een heel moeilijk verhaal over iemand die haar vriend op het vliegtuig zette. En als verrassing toverde hij dan een extra ticket tevoorschijn.” Die variant was ook helemaal geproduceerd met veel productiewerk vooraf, waardoor het spontane ver te zoeken was. “Vind je het gek dat het dan niet lukt?”

In de eerste aflevering vanavond staat liefde sterk centraal: liefde op het eerste gezicht, een brugklasliefde, een onprofessionele liefde, een verplichtende liefde en een bijna verstikkende liefde. Een man wacht met een grote bos bloemen op zijn vrouw die alleen een cruise is gaan maken. Jaloezie werd hem te heftig gedurende haar vertrek en nu heeft hij iets goed te maken.

En een vrouw wacht op haar Iraanse man die plotseling terug moest naarzijn vaderland met alle gevaren van dien. De angst om elkaar niet meer te zien was groot. Een ontroerende ontmoeting volgt.

Hello Goodbye, 20.30 uur, NCRV (Nederland 1)

Zie ook:
- Joris’ Showroom blijkt regelrechte kijkcijferhit
- Hello Goodbye aan Engeland verkocht
- Joris Linssen heeft een gave

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tranentrekker en kijkcijferhit Hello Goodbye terug

  1. Aart

    Een leuke interview met Joris gisteren bij DWDD.
    Totdat……hij ontzettend ijdel begon te vertellen over zijn ‘interviewtechnieken’.
    Tenenkrommend. IJdeltuiterij. Je succes zelf gaan lopen verklaren in de slotminuut van een interview.
    Wat een onbescheidenheid. En meneer Blazer, wat zat die nou te brabbelen? Blijf gewoon weg, ijdeltuit.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Toch nieuwe pilot-opname van Hello Goodbye in Amerika | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>